Якщо ви шукаєте оригінальний рецепт на вечерю, то ви за адресою. Сайт курица2.ру зібрав їх в одну рубрику, і так готуємо простий та соковитий варіант у духовці курочки в банку. Я часто вдаюся до нього, коли немає часу на розшаркування, а потрібно зробити швидко, доступно і ситно, щоб нагодувати сім'ю
інгредієнти
- Куряче м'ясо (гомілки, крила або стегна) – 6-8 шт.
- Болгарський перець – 1 прим.
- Цибуля – 2 шт.
- Приправа для курки – 2 год.
- Суміш перців – 1 год.
- Часник – 4-5 зубчиків
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Сіль – 1 год. на кілограм м'яса (за смаком)
- Фольга – 40 мм (прикрити горло банки)
Покроковий рецепт у банку з фото
Очищаємо цибульку і нарізаємо кільцями
Солодкий перчик наріжемо середньою соломкою, він додасть додатковий, приємний аромат м'ясу
Частки часнику на, три-чотири частини
Частини курки промиваємо під водою, даємо обсохнути, складаємо в глибоку миску, солимо, додаємо приправи та інші спеції.
Добре перемішуємо ручками і залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин
Беремо 2-х або 3-х літрову скляну банку, дивіться за кількістю м'яса, дезинфікуємо миючим засобом, і викладаємо шарами, замариновану курочку
Прокладаємо м'ясні шари овочами, часником та лавровим листком.
Накладаємо банку до верху, а шийку накриваємо фольгою
Ставимо банку на решітку, в холодну духовку , температуру виставляємо – 180 градусів
Час запікання 1,5 години
На фото процес запікання
За банку не турбуйтесь, у мене вона жодного разу ще не луснула
Час вийшов, дістаємо склянку з духової шафи, знімаємо фольгу, соковита та апетитна курочка готова
Викладаємо на тарілочки зі свіжим гарніром, поливаємо власним соком та подаємо до столу, сайт курка2.ру був радий, що ви відвідали його сторінки
Ось так швидко і просто, ми приготували смачну та соковиту страву, курка в банці в духовці.