Смажена свинина з картоплею на сковороді

Привіт всім! Готуватимемо незвичайний рецепт смаженого м'яса з картоплею. Свинина за цим варіантом виходить завжди м'якою. Тут головне, правильно вибрати свинину. Для смаження зазвичай беруть м'ясо з жировим прошарком. Тоді воно виходить соковите. Ідеально підходить для смаження на сковороді антрекот, вирізка або карбонат, а ось шию найкраще залишити на шашлик, з неї він виходить найкращим.

Якщо вам цікаво, як приготувати шашлик зі свинячої шиї, перейдіть за посиланням сюди https://bitbat.ru/shashlyk-iz-svinoj-shei.html. Тут дізнаєтеся, як замаринувати шию без додавання оцту, що зробить її не лише соковитою, а й м'якою.

Але повернемося до нашого рецепту приготування. Думаю, ви любите смажену картоплю. Хоч і готують її всі по-різному. Але кожен має свій секрет приготування. У статті смажена свинина – виходить смачніше за шашлик в одному з рецептів, вже було написано, як у нашій сім'ї смажиться свинина з картоплею. Але, як я вже говорив вище, сьогодні розповім незвичайний спосіб приготування. А отже, готуйтеся занести в свою книгу ще один кулінарний шедевр.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

Для цього рецепту вибрав грудинку, для смаження в такий спосіб ця частина м'ясо підходить найбільше.

Головне вибрати молоде м'ясо і не зіпсоване, тоді будь-яка м'ясна страва завжди виходить смачною і її не можна зіпсувати.

Інгредієнти:

  • Свинина (грудинка) – 1 кг;
  • Картопля – 1 кг.;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Олія рослинна – 70 мл;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець – 0,5 год. ложки;
  • Суміш перців – 0,5 год. ложки;
  • Хмелі-сунелі -0,5 ч. ложки.

Всі продукти на фото перед вами, а значить, починаємо готувати.

Від себе хочу порекомендувати, щоб Ви запаслися грузинською приправою хмелі-сунелі, яка додається в м'ясні страви. У таку входять пряні трави, які зроблять нашу страву ситною та ароматною.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

Свинина смажена шматочками на сковороді із цибулею

Добре поєднується з м'ясом цибуля, а значить, чим її буде більше, тим блюдо вийде смачніше. У процесі смаження ріпчастий виділяє свій сік і віддає його м'ясу і завдяки цьому, з продуктів виходить не тільки приголомшливий карколомний аромат, але і смак.

Читайте також:  Сироп Гренадін (Grenadine): склад, смак, як приготувати в домашніх умовах. 5 рецептів коктейлів з гранатовим сиропом

Після того, як м'ясо покриється хрусткою скоринкою і згасить трохи ми відправимо картопля, але не сирою. Загалом друзі, це все можна побачити на фотографіях, які прикладатимуться. До речі, а Ви знали, що за ними теж можна готувати, не читаючи сам рецепт. Тоді спробуйте це зробити прямо зараз і у Вас, вийде чудова вечеря.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

1. Почнемо з картоплі, почистіть від шкірки і відправте вариться повністю в каструлю до готовності. У процесі варіння картопля не повинна розварюватися, тому слідкуйте за цим. Також не забудьте посолити за смаком.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

2. М'ясо промиваємо і сухим паперовим рушником. Нарізаємо порційними шматочками. Так як шкірка у грудинки тонка, то її не зрізаємо, у процесі смаження вона стане м'якою. Якщо м'ясо старе, то шкірку краще зрізати.

М'ясо просушене паперовим рушником смажиться рівномірніше і не стріляє на сковороді. Виходить гарна скоринка.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

3. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками. Також можна вибрати інший спосіб нарізки, чверть кільцями або пелюстками, це вже кому, як подобається.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

4. Нагріваємо сковороду разом із олією на сильному вогні. Відправляємо свинину обсмажуватись. Обсмажуємо їх з кожного боку, головне тут не забути перевертати час від часу.

Якщо у вас є сковорідка з високими стінами та товстим дном використовуйте її. Чавунна відмінно підійде для смаження. Вона добре нагрівається і страва виходить начебто в казані. Солити м'ясо відразу не потрібно, інакше м'ясо стане твердим. Ми посолимо після того, як шматочки стануть золотистого кольору.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

5. Обсмажуємо шматочки до золотистого стану та відправляємо до м'яса цибулю.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

6. Цибуля стає прозорою, настав час посолити наше блюдо. У мене пішло 1 столова ложка без гірки. Ви солите на свій смак.

Читайте також:  Курячий суп для дітей рецепт на курячому бульйоні

Смажена свинина з картоплею на сковороді

7. Вже, дивлячись на таке, починає потихеньку розігруватися апетит, але до кінцевого результату ще далеко. Настав час додати улюблені приправи, перець, суміш перців і хмелі-сунелі.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

8. Цим кроком м'ясо вже готове можна приступати до дегустації, якщо шматочки виходять твердими, наливаємо в сковорідку окропу. Він має приховувати майже все м'ясо. Накриваємо кришкою, робимо вогонь на мінімум і гасимо доти, доки не випарується вода. Наші шматочки мають стати м'якими, ніжними, а найголовніше соковитими. А якщо м'ясо молоде, шматочки вже готові і вода не обов'язкова.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

Переходимо до наступного етапу додаємо у блюдо картопля.

Як посмажити свинину з цибулею та картоплею

9. Завжди, коли жарю м'ясо, додаю до нього картопля, він просочується соками свинини і виходить просто супер. Обов'язково спробуйте зробити так, як я, впевнений не пошкодуєте, що зробили такий вибір. Але цього разу овоч у нас уже зварився, лишилося додати його до готового м'яса. У цьому і є вся суть і незвичайність рецепту, у нас не сира картопля, а варена. Також ми не різатимемо його шматочками, а відправимо в сковорідку цілком.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

10. Приблизно через 1 хвилину починаємо заважати. Але перш ніж заважати картоплю зі шматочками м'яса, її необхідно трохи підсолити. Обсмажуємо м'ясо та картопля протягом 5 хвилин. Нехай овоч наповнюється всіма соками страви. Вже навіть відчуваю як буде апетитно. Дивлячись на блюдо, вже хочеться все з'їсти.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

11. Картопля смажиться швидко, буквально 5 хвилин, тому не забудьте помішувати іноді, щоб вона не пригоріла. Накривати кришкою не потрібно.

У процесі смаження, дрібно шаткуємо зелень, якщо є, кріп і петрушка будуть доречними. Засипаємо зелень у сковорідку, ще раз перемішуємо та відключаємо плиту.

Читайте також:  Куряче м'ясо замариноване в кефірі

Смачного!

DvaGusya