Привіт всім! Готуватимемо незвичайний рецепт смаженого м'яса з картоплею. Свинина за цим варіантом виходить завжди м'якою. Тут головне, правильно вибрати свинину. Для смаження зазвичай беруть м'ясо з жировим прошарком. Тоді воно виходить соковите. Ідеально підходить для смаження на сковороді антрекот, вирізка або карбонат, а ось шию найкраще залишити на шашлик, з неї він виходить найкращим.
Якщо вам цікаво, як приготувати шашлик зі свинячої шиї, перейдіть за посиланням сюди https://bitbat.ru/shashlyk-iz-svinoj-shei.html. Тут дізнаєтеся, як замаринувати шию без додавання оцту, що зробить її не лише соковитою, а й м'якою.
Але повернемося до нашого рецепту приготування. Думаю, ви любите смажену картоплю. Хоч і готують її всі по-різному. Але кожен має свій секрет приготування. У статті смажена свинина – виходить смачніше за шашлик в одному з рецептів, вже було написано, як у нашій сім'ї смажиться свинина з картоплею. Але, як я вже говорив вище, сьогодні розповім незвичайний спосіб приготування. А отже, готуйтеся занести в свою книгу ще один кулінарний шедевр.
Для цього рецепту вибрав грудинку, для смаження в такий спосіб ця частина м'ясо підходить найбільше.
Головне вибрати молоде м'ясо і не зіпсоване, тоді будь-яка м'ясна страва завжди виходить смачною і її не можна зіпсувати.
Інгредієнти:
- Свинина (грудинка) – 1 кг;
- Картопля – 1 кг.;
- Цибуля – 1 головка;
- Олія рослинна – 70 мл;
- Сіль за смаком;
- Чорний перець – 0,5 год. ложки;
- Суміш перців – 0,5 год. ложки;
- Хмелі-сунелі -0,5 ч. ложки.
Всі продукти на фото перед вами, а значить, починаємо готувати.
Від себе хочу порекомендувати, щоб Ви запаслися грузинською приправою хмелі-сунелі, яка додається в м'ясні страви. У таку входять пряні трави, які зроблять нашу страву ситною та ароматною.
Свинина смажена шматочками на сковороді із цибулею
Добре поєднується з м'ясом цибуля, а значить, чим її буде більше, тим блюдо вийде смачніше. У процесі смаження ріпчастий виділяє свій сік і віддає його м'ясу і завдяки цьому, з продуктів виходить не тільки приголомшливий карколомний аромат, але і смак.
Після того, як м'ясо покриється хрусткою скоринкою і згасить трохи ми відправимо картопля, але не сирою. Загалом друзі, це все можна побачити на фотографіях, які прикладатимуться. До речі, а Ви знали, що за ними теж можна готувати, не читаючи сам рецепт. Тоді спробуйте це зробити прямо зараз і у Вас, вийде чудова вечеря.
1. Почнемо з картоплі, почистіть від шкірки і відправте вариться повністю в каструлю до готовності. У процесі варіння картопля не повинна розварюватися, тому слідкуйте за цим. Також не забудьте посолити за смаком.
2. М'ясо промиваємо і сухим паперовим рушником. Нарізаємо порційними шматочками. Так як шкірка у грудинки тонка, то її не зрізаємо, у процесі смаження вона стане м'якою. Якщо м'ясо старе, то шкірку краще зрізати.
М'ясо просушене паперовим рушником смажиться рівномірніше і не стріляє на сковороді. Виходить гарна скоринка.
3. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками. Також можна вибрати інший спосіб нарізки, чверть кільцями або пелюстками, це вже кому, як подобається.
4. Нагріваємо сковороду разом із олією на сильному вогні. Відправляємо свинину обсмажуватись. Обсмажуємо їх з кожного боку, головне тут не забути перевертати час від часу.
Якщо у вас є сковорідка з високими стінами та товстим дном використовуйте її. Чавунна відмінно підійде для смаження. Вона добре нагрівається і страва виходить начебто в казані. Солити м'ясо відразу не потрібно, інакше м'ясо стане твердим. Ми посолимо після того, як шматочки стануть золотистого кольору.
5. Обсмажуємо шматочки до золотистого стану та відправляємо до м'яса цибулю.
6. Цибуля стає прозорою, настав час посолити наше блюдо. У мене пішло 1 столова ложка без гірки. Ви солите на свій смак.
7. Вже, дивлячись на таке, починає потихеньку розігруватися апетит, але до кінцевого результату ще далеко. Настав час додати улюблені приправи, перець, суміш перців і хмелі-сунелі.
8. Цим кроком м'ясо вже готове можна приступати до дегустації, якщо шматочки виходять твердими, наливаємо в сковорідку окропу. Він має приховувати майже все м'ясо. Накриваємо кришкою, робимо вогонь на мінімум і гасимо доти, доки не випарується вода. Наші шматочки мають стати м'якими, ніжними, а найголовніше соковитими. А якщо м'ясо молоде, шматочки вже готові і вода не обов'язкова.
Переходимо до наступного етапу додаємо у блюдо картопля.
Як посмажити свинину з цибулею та картоплею
9. Завжди, коли жарю м'ясо, додаю до нього картопля, він просочується соками свинини і виходить просто супер. Обов'язково спробуйте зробити так, як я, впевнений не пошкодуєте, що зробили такий вибір. Але цього разу овоч у нас уже зварився, лишилося додати його до готового м'яса. У цьому і є вся суть і незвичайність рецепту, у нас не сира картопля, а варена. Також ми не різатимемо його шматочками, а відправимо в сковорідку цілком.
10. Приблизно через 1 хвилину починаємо заважати. Але перш ніж заважати картоплю зі шматочками м'яса, її необхідно трохи підсолити. Обсмажуємо м'ясо та картопля протягом 5 хвилин. Нехай овоч наповнюється всіма соками страви. Вже навіть відчуваю як буде апетитно. Дивлячись на блюдо, вже хочеться все з'їсти.
11. Картопля смажиться швидко, буквально 5 хвилин, тому не забудьте помішувати іноді, щоб вона не пригоріла. Накривати кришкою не потрібно.
У процесі смаження, дрібно шаткуємо зелень, якщо є, кріп і петрушка будуть доречними. Засипаємо зелень у сковорідку, ще раз перемішуємо та відключаємо плиту.
Смачного!