Стейк із свинини на сковороді – покрокові рецепти соковитих стейків

Всім привіт! Сьогодні ми поговоримо про саму чоловічу їжу – про м'ясо. А точніше, як правильно приготувати свинячі стейки на сковороді, щоб вони вийшли соковитими та смачними.

У цьому огляді представлені кілька простих рецептів, які буде нескладно повторити. Достатньо буде виконувати всі рекомендації і тоді на столі у вас виявиться чарівне м'ясо, від якого потечуть слинки.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

На моєму блозі є ще кілька простих та смачних рецептів про те, як посмажити свинину на сковороді. Обов'язково познайомтеся з ними, тому що там описуються й інші дуже цікаві способи її приготування, крім стейка.

Як посмажити стейк зі свинини на сковороді, щоб вона була соковитою.

Почнемо з найпростішого рецепту. Головний його секрет полягає в тому, що під час приготування свинячих стейків ми не солитимемо і перчимо м'ясо. А зробимо це згодом. При цьому блюдо виходить досить соковитим і дуже смачним. Рекомендую господаркам взяти цей спосіб на замітку.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

Інгредієнти:

  • Свинина (лопатка, шия, вирізка)
  • Сіль, перець, спеції – за смаком

Приготування:

1. Поріжте свинину поперек волокон на шматки завтовшки 2-2,5 см. Потім поставте сковороду на вогонь і добре розігрійте. Викладіть стейки на суху поверхню.

Жодної олії використовувати не треба.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

2. Обсмажуйте м'ясо 3-4 хвилини, потім переверніть і ще стільки часу на другий бік. Після цього знову переверніть шматки та обсмажуйте пів хвилини. Зробіть це кілька разів (три-чотири).

Слідкуйте за тим, щоб свинина не підгоріла, але набула гарного рум'яного кольору.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

3. Готові стейки викладайте на блюдо. Ось тепер м'ясо можна посолити та поперчити. Подавайте свинину з будь-якими улюбленими соусами: гірчицею, кетчупом, майонезом та іншими. Все, що ви любите.

Читайте також:  Як посмажити курячі ніжки на сковороді – 5 смачних рецептів

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

Багатьом може здатися, що якщо смажити м'ясо без солі та спецій, воно буде не дуже ароматним. Для тих, хто сумнівається, є інші рецепти, які ми будемо розглядати нижче.

Стейк із свинячої шиї в домашніх умовах

Дуже соковитий та смачний стейк виходить зі свинячої шиї. В інгредієнтах не використовується безліч додаткових спецій. Але якщо ви хочете більш ароматне м'ясо, то додавайте спеції вже на власний розсуд. Але й так виходить просто божественно.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

Інгредієнти:

  • Свинина (шия) – 0,5 кг (або скільки потрібно)
  • Сіль, перець – за смаком
  • Сушений розмарин
  • Рослинна олія

Приготування:

1. Візьміть шию і наріжте великими шматками товщиною 2-2,5 см. Кожну сторону посоліть і поперчіть до смаку. Потім змастіть обидві сторони олією.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

2. Далі розжарити сковороду і викласти туди стейки. Обсмажуйте їх на вогні трохи вище за середній. Час обсмажування на кожну сторону – 10 хвилин. Як тільки одна сторона обсмажиться, переверніть і посипте розмарином зверху (за бажанням).

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

3. Можна додатково покласти гілочку чебрецю і збризкати бальзамічним оцтом (за бажанням). Коли друга сторона обсмажиться, проткніть м'ясо чимось гострим. Це потрібно для того, щоб переконатись у його готовності. Якщо витікатиме прозора рідина, стейк готовий. Перед подачею рекомендують дати йому трохи охолонути (відпочити), щоб свинина краще просочилася ароматами спецій та приправ.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

Як приготувати свинячий стейк на сковороді з цибулею

У цьому рецепті є свій секрет, завдяки якому свинячі стейки виходять дуже ніжними та соковитими. Вся справа в спеціях, які додаються особливо. Аромат та смак будуть просто неповторні.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

Інгредієнти:

  • Свинина (нашийок) – 500 гр
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль, суміш перців – за смаком
  • Вершкове масло – 50 гр
  • Куркума, аніс, чилі, коріандр, імбир
  • Рослинна олія
Читайте також:  Ячна каша в мультиварці: 8 кращих рецептів

Приготування:

1. Наріжте м'ясо на стейки завтовшки 2-3 см, за бажанням. З одного боку кожен шматок посоліть і поперчіть. Потім змастіть той самий бік рослинним маслом.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

2. Розігрійте сковороду і викладіть туди стейки на присмачену спеціями сторону. Посоліть і поперчіть верхню частину м'яса. Обсмажуйте їх на сильному вогні під кришкою з обох боків до рум'яної скоринки.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

3. Після додайте шматочок вершкового масла|мастила| і крупно порізаний часник. Висипте в масло, що розтопилося, інші спеції і розподіліть по всій сковороді. Зменште вогонь нижче середнього і викладіть цибулю, порізану півкільцями, не перемішуючи.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

4. Накрийте кришкою сковороду і залиште на 5 хвилин. Потім перемістіть цибулю під свинячі стейки, знову накрийте кришкою і обсмажуйте ще 3-4 хвилини. Коли м'ясо буде готове викласти його на блюдо і дайте відпочити 5 хвилин. Потім подавайте до столу.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

Покроковий рецепт стейку зі свинини в соєвому соусі

Дуже цікавий смак виходить у свинячого стейку, якщо його добре замаринувати в соєвому соусі зі спеціями. М'ясо виходить дуже ніжним та швидко готуватися. У цьому рецепті сіль зовсім не використовується, але вона тут і не потрібна. Обов'язково спробуйте і цю страву!

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр
  • Соєвий соус – 70 гр
  • Часник – 3 зубчики
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Молота паприка – 1-2 чайні ложки
  • Рослинна олія – для смаження

Приготування:

1. Наріжте м'ясо великими шматками поперек волокон завтовшки 1-1,5 див. Потім приготуйте соус. У глибоку ємність видавіть через прес часник. Додайте туди цукор та мелену паприку. Влийте 3 столові ложки соєвого соусу і все ретельно перемішайте.

Готовий соус вилийте у свинину та розмішайте так, щоб охопити кожен шматок. Потім поставте стейки маринуватися на 2:00 в холодильник (можна залишити і на ніч, гірше не буде).

Читайте також:  Оладки з яблуками -6 рецептів, як приготувати пишні та смачні оладки

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

2. Після того, як м'ясо досить промаринувалося, приступайте до смаження. Поставте сковороду на плиту, влийте в неї невелику кількість олії і добре розжарити. Викладіть туди стейки і обсмажуйте на сильному вогні 2-3 хвилини до рум'яності. Потім переверніть і стільки ж обсмажуйте другий бік.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

3. Готові свинячі стейки викладіть на блюдо полийте соєвим соусом, що залишився. Поверх м'яса можна укласти свіжі листочки м'яти. Це надасть додаткового аромату страві.

Стейк із свинини на сковороді - покрокові рецепти соковитих стейків

Відео про те, як правильно посмажити стейк зі свинини соковито та смачно

У цьому рецепті автор ролика готує стейки у два етапи. Спочатку м'ясо обсмажується на сковороді, а потім доводиться до ладу в духовці. Я спробувала цей спосіб приготування і залишилася в захваті. Тепер хочу порадити і вам цей варіант. Чоловікам точно сподобається ця страва.

Інгредієнти:

  • Стейк свинячий – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Олія оливкова – 30 гр
  • Олія вершкове – 70 гр
  • Сіль, перець – за смаком

Сьогоднішній огляд рецептів добіг кінця. Як завжди, сподіваюся, що ви змогли почерпнути для себе багато корисних порад і вибрали відповідний спосіб приготування стейків. Хоча вони всі по-своєму чудові. І м'ясо в будь-якому випадку має вийде соковитим, м'яким і дуже смачним.

Смачного! Бувай!

DvaGusya