Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Привіт любителям смачно та ситно поїсти. Сьогодні готуємо рецепт чудової грузинської страви – харчо з курки. У цьому супі як у старому єврейському анекдоті, головне не шкодувати курки, горіхів та зелені, тоді все вийде чудово. Класичний варіант робиться з баранини, яловичини чи свинини, але з курячого м'яса він анітрохи не гірший. Головне не скупиться на перераховані вище інгредієнти

інгредієнти

  • Курка – 2 стегенця
  • Рис – 150 г
  • Помідори – 4 шт.
  • Волоські горіхи – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Перець гострий чилі – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. ложки
  • Соус ткемалі – 2 ст. л (можна і без нього)
  • Сік половини лимона
  • Сіль, хмелі-сунелі – до смаку
  • Зелень кінзи, лаврове листя

Рецепт домашнього харчо з курячого м'яса

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Ставимо курку на плиту. Додаємо 2 очищені цибулини, стебла кінзи та листя лавра

Доводимо до кипіння, варимо 40 хвилин під кришкою на повільному вогні

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Надрізаємо помідори хрест на хрест, заливаємо окропом

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Через 5 хв. остудити холодною водою, знімаємо шкірку, ріжемо дрібним кубиком

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Толчем у ступі волоські горіхи. Можна це зробити в каструльці картоплею м'якою (товкушкою)

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Проціджуємо бульйон від стебел та цибулі, ставимо суп назад на плиту

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Відокремлюємо курку від кісток ріжемо середнім кубиком. Обсмажуємо на сковороді з олією 5 хвилин

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Додаємо помідори, томатну пасту, соус ткемалі, хмелі-сунелі та сік половинки лимона.

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Пасуємо всі інгредієнти ще 5 хвилин

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

У киплячий бульйон висипаємо 150 г промитого рису, варимо 10 хв.

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Перекладаємо в класичне харчо вміст сковороди, додаємо сіль, волоські горіхи та гострий перець чилі цілком

Читайте також:  Легка вечеря – 10 рецептів, швидких і смачних

Пробуємо на солоність, готуємо 5-7 хвилин

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Знімаємо суп з плити, кладемо тиск часник і різану зелень, даємо настоятися 10 хв.

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Ситна перша страва по-грузинськи готова до вживання

Класичне харчо з курячого м'яса з пастою

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

інгредієнти

  • Рис – 2-3 столові л
  • Курка – половина тушки
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Томатна паста – 3 ст. ложки
  • Сіль, кінза, хмелі-сунелі, перець мелений – до смаку

Як приготувати суп з рисом?

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Варимо курочку у трьох літрах води 30-40 хвилин до готовності

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Ріжемо цибулю чверть обсмажуємо кільцями до м'якості, прозорості.

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Додаємо томатну пасту, хмелі-сунелі, чорний перець, пасеруємо ще 5 хвилин

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Відправляємо засмажку в бульйон, додаємо рис, варимо 10 хв. пробуємо суп харчо на сіль

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Обробляємо курку руками перекладаємо в каструлю

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Ріжемо часник із кінзою завантажуємо в каструлю. Перемішуємо, знімаємо з плити, даємо настоятися

Суп харчо з курки – класичний рецепт із рисом

Рецепт простого курячого харчо закінчено, розливаємо, подаємо на стіл

Варіантів цієї страви, як і борщу безліч. Хтось любить з картоплею та морквою, а хтось із одними томатами без пасти. Єдине що залишається не іменним так це гострота класичного супу, воно має бути досить пекучим і рясно присипане зеленню

Молотий перець чилі в харчо може лягати окремо за смаком разом із кінзою, петрушкою чи кропом. Базилік до речі теж дає стійкий аромат і багатьом тут подобається

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya