Святкова курка гриль у духовці цілком

Святкова курка гриль у духовці цілком

Саме приготування страви, не представляється складним, але є правила, дотримуючись яких, можна досягти смачного результату. Готуватимемо сьогодні, смачну курочку гриль по-домашньому. Існує багато способів запікання цього частування, але ми виберемо найшвидший і найпростіший, з додаванням в маринад цукру, для посилення смаку, і куркуми з паприкою. Рекомендуємо хоч раз приготувати цю страву, і відчути всю силу курячого м'яса під грилем

інгредієнти

  • Курка – 1 шт. 2 кг. (я роблю дві)
  • Куркума + Паприка – по 1 ст. л.
  • Сіль – 2 год.
  • Цукор – 1 год. (Для посилення смаку)
  • Вода – 50 мл.
  • Фольга – 0,5 метра

Для хорошого результату, маринівка повинна тривати добу, або не менше 2-х годин

Покроковий рецепт приготування на грилі

Святкова курка гриль у духовці цілком

Підготуємо продукти, тушку промиємо та обсушимо паперовими рушниками, потім відміряємо необхідні спеції.

Святкова курка гриль у духовці цілком

Змішуємо посолочну суміш, з'єднуємо приправи з сіллю та цукром, перемішуємо

Святкова курка гриль у духовці цілкомСвяткова курка гриль у духовці цілком

Додаємо 50 грам, кип'яченої теплої води, ретельно перемішуємо до повного розчинення та відставляємо убік.

Святкова курка гриль у духовці цілком

Кладемо тушку в глибоку ємність і поливаємо маринадом.

Святкова курка гриль у духовці цілком

Потім ретельно із зусиллям, натираємо пташку ручками з усіх боків, усередині теж

Якщо у вас манікюр, то робити це краще у медичних рукавичках

Святкова курка гриль у духовці цілком

Затягуємо контейнер плівкою та прибираємо вниз холодильника на добу.

Бажано зрідка відкривати плівку, і додатково розтирати маринадом, що стікає.

Святкова курка гриль у духовці цілком

Пройшла доба, курочка добре просолилася і промаринувалась, зв'язуємо ніжки бичової і відправляємо її на решітку, в розігріту духовку до 250 градусів, на 30 хвилин, потім перевертаємо, і печемо ще 30 хв.

Режим: конвектор + гриль (якщо є)

Святкова курка гриль у духовці цілком

Під решітку обов'язково підкладіть лист, щоб не забруднити дно грубки жиром, щоб потім його не відмивати, застелите фольгою

Святкова курка гриль у духовці цілком

Перевіряйте готовність курки гриль, проткніть пташку глибоко ножем або іншим гострим предметом, якщо піде прозорий сік, то виймайте, якщо каламутний або сукровиця, слід потримати по довше

Читайте також:  Смачний пиріг з капустою в мультиварці за 30 хвилин!

У нашому випадку все готово, і ми дістаємо курочку з духовки

Святкова курка гриль у духовці цілком

Обробляємо страву на порції, м'ясо вийшло ніжним і соковитим, солі достатньо, смак у пташки приголомшливий.

DvaGusya