Торт з вареним згущеним молоком – 8 рецептів

Найпопулярнішими кремами, що використовуються при виготовленні тортів, є ті, що приготовані зі згущеного молока. Дійсно, навіщо витрачати час на створення складного складу, якщо можна просто змішати вміст банки з вершковим маслом. Роблять такі десерти на різній основі, і в цій рубриці наведено 8 способів приготування тортів з вареним згущеним молоком.

Вафельний торт з вареним згущеним молоком

З отриманням такого десерту впорається не тільки недосвідчена господиня, але і навіть школярка, яка очікує подружок до чаю. Вафельні коржі можна придбати в будь-якому супермаркеті, а крем для торта з вареного згущеного молока зробити на основі продукту, який не треба доводити до готовності самостійно.

Торт з вареним згущеним молоком – 8 рецептів

У процесі роботи знадобляться:

  • упаковка вафельних коржів;
  • банку вареного згущеного молока;
  • половина брикету масла.

Як готувати вафельний торт з вареним згущеним молоком:

  • Розтоплюємо масло на плиті або в мікрохвильовій печі до рідкого стану.
  • Викладаємо варену згущенку в чашу блендера, доливаємо масляний склад і вмикаємо прилад. Якщо такого корисного пристосування на кухні не знайшлося, доведеться досить довго попрацювати віночком.
  • Промазуємо коржі кремом і даємо просочитися хоча б два-три години. Після цього можна прикрасити тортик за своїм бажанням.

Увага! Якщо вареного згущеного молока в супермаркеті не знайшлося і була придбана звичайна солодкість, варити її потрібно не менше півтора годин. При цьому доведеться стежити, щоб вода постійно покривала банку, доливаючи рідина по мірі випаровування. В іншому випадку жерстяна ємність просто вибухне і замість того, щоб ласувати десертом, господині доведеться витратити чимало часу на генеральне прибирання кухні. Причому відмити її знадобиться від підлоги до стелі.

Читайте також:  Смачно так, що хочеться їсти щодня! Закуска з пекінської капусти: готую одразу багато, щоб було на тиждень

З бісквітних коржів

Бісквітні коржі теж можна знайти в будь-якому продуктовому магазині, але досить часто їх якість залишає бажати кращого. Тому в цьому розділі буде наведено спосіб їх самостійного виготовлення.

Торт з вареним згущеним молоком – 8 рецептів

Для створення бісквітного торта потрібно:

  • 5 яєць;
  • стакан цукру;
  • півтори склянки борошна;
  • банку «варенки»;
  • 90-110 г вершкового масла.

Як приготувати десерт:

  • Розбиваємо яйця в глибоку миску, збиваємо складу.
  • Невеликими порціями підсипаємо цукор, не припиняючи працювати віночком.
  • Коли білі кристали розчиняться, а маса стане однорідною і повітряної, починаємо додавати в борошно. Якщо на кухні є занурювальний блендер або міксер, краще скористатися ним.
  • Після того як тісто буде готове, виливаємо його в змащену маслом ємність і відправляємо в прогріту духовку.
  • Випікаємо корж приблизно півгодини при температурі 180 °C. Причому протягом чверті години ні в якому разі не варто відкривати духовку, інакше бісквіт опаде.
  • Поки готується основа, займаємося кремом. Змішуємо «варенку» з розтопленим маслом, ретельно збиваємо.
  • Виймаємо корж, з допомогою грубої нитки або гострого довгого ножа розрізаємо його навпіл в поперечному напрямку.
  • Формуємо торт, переклавши коржі згущеним кремом, а потім даємо просочитися.

На замітку. Щоб просочення десерту відбулася швидше, можна збризнути готове тісто невеликою кількістю горілки або коньяку. Але робити це варто лише у випадку, коли частування призначається тільки для дорослих.

«Медовик»

Торт «Медовик» є улюбленим ласощами кількох поколінь.

Торт з вареним згущеним молоком – 8 рецептів

Готувати його зовсім нескладно, і перелік необхідних продуктів не настільки вже й великий:

  • брикет вершкового масла;
  • 180-220 г цукру;
  • одне-два яйця;
  • пара столових ложок меду:
  • 2-3 склянки борошна;
  • 13-15 г соди;
  • банку вареного згущеного молока.

Як готувати медовий торт:

  • Ріжемо половину масляного шматка на невеликі квадратики, кладемо в термостійку посудину, насипаємо цукор, додаємо мед, потім поміщаємо на водяну баню.
  • Проварюємо масу, постійно помішуючи, поки вона не стане однорідною, після чого додаємо соду.
  • Даємо суміші охолонути, вводимо яйця, перемішуємо.
  • З допомогою борошна доводимо масу до стану крутого тіста, яке ділимо на 7-8 частин.
  • Розкачуємо коржі і випікаємо їх по черзі.
  • Поки працює духовка, робимо крем з решти оливи і вареного згущеного молока.
  • Формуємо торт, промазуємо отриманим складом.

На замітку. Медівник буде особливо смачним і м’яким, якщо на кожен корж за допомогою кондитерської пензлика нанести невелику кількість молока.

Читайте також:  Курячий суп для дітей рецепт на курячому бульйоні

Рубаний торт з вареним згущеним молоком

Торт «Рубаний» готували ще в позаминулому столітті. Він отримав таку назву через тіста, яке створювалося особливим способом.

Торт з вареним згущеним молоком – 8 рецептів

Щоб втілити в життя старовинний рецепт, знадобляться наступні компоненти:

  • шматок вершкового масла вагою 300 г;
  • яйце;
  • 100 мл води;
  • 2-2,5 склянки борошна;
  • банку «варенки».

Як зробити десерт:

  • Відокремлюємо від замороженого шматка масла 2/3 частини і дрібно рубаємо ножем. Процес цей досить тривалий, але доведеться набратися терпіння. У результаті повинна вийти маса, що нагадує крупу.
  • Складаємо з рубленого жиру гірку. В її центрі влаштовуємо поглиблення, куди вбиваємо яйце.
  • Перемішуємо складу до однорідності, вливаємо воду і знову працюємо лопаткою або віночком.
  • З допомогою борошна доводимо тісто до такої консистенції, щоб воно не липло до рук і добре раскаталось згодом.
  • Поміщаємо в основу холод приблизно на півгодини, а за цей час готуємо крем із залишків розтопленого масла і вареного згущеного молока.
  • Розділяємо тісто на частини, випікаємо коржі, змащуємо кремом всі вироби, крім верхнього пласта, формуємо торт.
  • Встановлюємо на десерт не дуже важкий тягар. Це може бути плоска тарілка не якою ми володіємо наповнений водою балон.
  • Прибираємо торт на 12 годин в прохолоду, після чого прикрашаємо за бажанням.

Декорувати такі ласощі можна залишками крему, обмазавши випічку з усіх боків, потім викласти на верхівку торта ягоди, ядра волоських горіхів, або ж посипати шоколадною стружкою.

Десерт із млинців

Для такого торта можна придбати готові «порожні» млинці у відділі напівфабрикатів. Але якщо такого продукту в найближчому супермаркеті не знайшлося, неважко зробити їх самостійно.

Торт з вареним згущеним молоком – 8 рецептів

Потрібні такі складові:

  • літровий пакет молока;
  • яйце;
  • півтори склянки борошна;
  • пара столових ложок цукру;
  • по маленькій дрібці солі і соди;
  • банку вареного згущеного молока;
  • половина брикету масла.

Як робити десерт:

  • Розбиваємо яйце в глибоку миску, додаємо цукор, сіль і соду, перемішуємо суміш.
  • Висипаємо заздалегідь просіяне борошно, знову працюємо виделкою або лопаткою.
  • Поступово вливаємо до складу молоко, принагідно розбиваючи грудочки. Можливо, щоб довести тісто до потрібної консистенції, знадобиться не весь сипкий продукт, що знаходиться в пакеті.
  • Випікаємо млинці, перебиваємо в блендері згущене молоко з розтопленим маслом, формуємо торт.

Компоненти торта просочаться дуже швидко, тому що млинцеві досить тонкі коржі. Отримати задоволення від десерту можна вже через чверть години після виготовлення.

Читайте також:  Картопля по-селянськи в мультиварці – 6 рецептів приготування

Шоколадне ласощі

Любителів шоколаду можна порадувати десертом, в якому солодкий інгредієнт стане однією з складових крему. Припустимо взяти будь-які готові коржі — вафельні або бісквітні, особливого значення це не має.

Торт з вареним згущеним молоком – 8 рецептів

Знадобляться такі компоненти:

  • упаковка напівфабрикатних коржів;
  • банку звареного згущеного молока;
  • 1/2 брикету масла;
  • 2-3 столових ложки какао-порошку без добавок.

Виконується робота в такому порядку:

  • Розтоплюємо масло, змішуємо зі згущеним молоком.
  • Додаємо какао-порошок, перебиваємо масу блендером або за допомогою заглибного міксера.
  • Промазуємо коржі, а потім даємо десерту настоятися.

На замітку. Можна використовувати не какао-порошок, а розтоплений на водяній бані натуральний шоколад.

Пісочний торт з вареним згущеним молоком

Це ще один варіант приготування десерту з вареним згущеним молоком, але на цей раз з пісочного тіста.

Торт з вареним згущеним молоком – 8 рецептів

Для роботи знадобляться:

  • 3 яйця;
  • 180-220 г цукру;
  • брикет маргарину;
  • півтори склянки борошна;
  • 10 г соди;
  • 15 мл столового оцту;
  • банку вареного згущеного молока;
  • 80-90 г масла вершкового.

Як зробити ласощі:

  • Рубаємо маргарин на маленькі шматочки, перетираємо з половиною цукру.
  • Вводимо яєчні жовтки, перемішуємо, а білки збиваємо окремо з рештою піску, і тільки потім виливаємо тісто.
  • Додаємо соду, гашену оцтом.
  • Всипаємо просіяне борошно, вимішуємо міцну масу, накриваємо плівкою, ставимо в холодильник на півгодини.
  • Робимо крем зі згущеного молока і масла.
  • Випікаємо великий пісочний корж, змащуємо заготовленої масою.

Рада. Щоб ласощі виглядало красиво, можна присипати його товченими горіхами, кокосовою або шоколадною стружкою, а також прикрасити свіжими ягодами або шматочками банана.

Готуємо без випічки печива

Це ще один простий рецепт. Приготування такого торта можна довірити і дитині.

Торт з вареним згущеним молоком – 8 рецептів

Знадобляться наступні продукти:

  • 0,5 кг печива без добавок (краще брати «Пряжене молоко»);
  • банку звареного згущеного молока;
  • кілька столових ложок вершкового масла.

Як зробити ласощі:

  • Готуємо крем зі згущеного молока і станув вершкового масла.
  • Викладаємо на плоску тарілку частину печива.
  • Змащуємо імпровізований корж кремом, знову викладаємо печиво і повторюємо описані дії.
  • По завершенні роботи прибираємо десерт в холодильник хоча б на годину.

Ласощі з вареним згущеним молоком обов’язково вийде смачним, а щоб воно було ще і красивим, варто використовувати для прикраси різні продукти. Це можуть бути свіжі та заморожені ягоди, часточки цитрусів, різнокольорові кулінарні присипки, горішки і тертий шоколад.

DvaGusya