Тісто на пельмені – Класичні рецепти дуже смачного тіста

Пельмені — це страва з прісного тіста з начинкою з рубленого м’яса або риби. А що стосується опари — це найважливіший напівфабрикат у кондитерському виробі. До його складу, крім борошна, входять: молоко (можна замінити водою), масло, яйця, дріжджі, сіль і цукор.

Існує кілька видів цієї маси в кулінарії: бісквітне, млинцеве, заварне, пісочне та багато інших. Борошняний кондитерський виріб будемо готувати з допомогою прісної, заварний маси, без біологічних розпушувачів.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

Сьогодні розберу з Вами 5 простих і смачних способу приготування тіста на пельмені за класичним рецептом. Так само хочу запропонувати Вам рецепти дуже смачних ледачих вареників з сиру.

Тісто на пельмені в хлібопічці за класичним рецептом

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

Приготоване в хлібопічці не відніме у вас багато часу і дозволить паралельно займатися домашніми справами.

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 гр.
  • Яйце — 2 шт.
  • Молоко — 200 мл
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Рослинне масло — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. У каструлю хлібопічки спочатку відправляємо рідкі інгредієнти: вливаємо туди 200 мл. молока і розбиваємо 2 курячих яйця.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

2. Потім додаємо 1 ст. ложку рослинної олії, додаємо 500 гр. просіяного борошна і 1 ч. ложку солі.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

3. Закриваємо хлібопічку і ставимо на режим «Без дріжджове тісто», це буквально 30 хвилин.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

4. Через 15 хвилин опара для пельменів готова, знімаємо відпочити. Потім починаємо готувати улюблене блюдо багатьох домочадців. Приємного апетиту.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

Порада: Після того, як тісто приготується, бажано його прибрати в кульочок і помістити в холодильник для того, щоб воно настоялося і добре скочувалося.

Заварне пельменний тісто — Покроковий рецепт приготування

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

Плюс цього рецепту в тому, що клейковина борошна виходить більш чіпкою за рахунок температури води і воно виходить еластичним і податливим. При варіння пельмені не будуть злипатися.

Інгредієнти:

  • Борошно — 1 кг
  • Яйця — 2 шт.
  • Вода — 2 склянки (окріп)
  • Соняшникова олія — 2 ст. ложки
  • Сіль — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. У глибоку миску всипаємо заздалегідь просіяне борошно і 1 ст. ложку солі.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

Борошно необхідно просіяти для того, щоб позбутися від дрібного сміття, який може з’явитися в процесі виробництва і потрапити в мішок. Вона стає більш пухкою і збагачується киснем.

2. Потім вбиваємо туди 2 курячих яйця і додаємо 2 ст. ложки соняшникової олії.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

3. За допомогою блендера все добре перемішати (якщо у вас під рукою немає блендера, замішуємо тісто ложкою і руками). Далі вливаємо весь відразу окріп і ретельно перемішати масу.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

4. Викладаємо перемешенную опару на припорошений борошном стіл і домішують руками. А так як ця маса не прилипає до рук, можна навіть не посипати його борошном.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

5. Потім загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

Як тільки зберетеся ліпити пельмені, дістаємо готову опару з холодильника і приступаємо до готування. Приємного апетиту.

Пельмені домашні з дуже смачного тіста і фаршу

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

Спробуєте використовувати цей рецепт і тоді зрозумієте, що смачніше і идеальней способу приготування немає.

Інгредієнти:

  • Борошно — 600 — 650 гр.
  • Кипяченная вода — 190 мл
  • Рослинне масло — 60 гр.
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Для фаршу:
  • Цибуля ріпчаста — 2 головка
  • Часник — 3 головки
  • Фарш — 500 гр.
  • Сіль — 1 ст. ложка (без гірочки)
  • Чорний мелений перець — за смаком.
  • Вода — 70 мл

Спосіб приготування:

1. У глибоку миску просіваємо 500 грам борошна, зробимо поглиблення.

2. Візьмемо 190 мл кип’яченої води, але не киплячою і змішуємо з 60 мл рослинної олії, перемішуємо.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

3. У борошно додаємо 1 ч. ложку солі і розбиваємо 2 курячих яйця, трохи перемішати яйця.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

4. Додаємо воду з маслом і з допомогою виделки замішуємо тісто.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

5. Потім викладаємо на стіл і починаємо місити руками. У процесі замішування додаємо ще 100 — 150 гр. борошна, маса повинна вийде злегка тугим, його потрібно добре вимісити до однорідності. Кладемо її в целофановий мішок і даємо відпочити 15 хвилин.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

6. В цей час готуємо фарш. Очищаємо часник і цибуля від лушпиння і за допомогою блендера подрібнюємо до однорідності, додати до фаршу.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

7. Додаємо 1 ст. ложку солі, чорний перець за смаком, для соковитості вливаємо 70 мл. води, фарш ретельно перемішуємо.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

Порада: Для того, щоб фарш став повітряним і ще соковитіше, пам’ятаєте його з допомогою картофелямялки.

8. Пройшло 20 хвилин тісто підійшло, відрізаємо частину, інше закриваємо тарілкою для того, щоб його не обветрело.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

9. З відтятою частини робимо джгутик діаметром приблизно 1 см, нарізаємо на смужки.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

10. Поучившиеся заготовки розімніть спочатку руками, потім розкотимо качалкою.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

11. Беремо млинець, кладемо фарш, закріплюємо краю, з’єднуємо і закріплюємо. Все теж саме робимо з рештою тестом.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

12. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, лавровий лист, пельмені опускаємо в киплячу воду, варимо з моменту закипання 5 хвилин. Подаємо до столу, приємного апетиту.

Простий рецепт тіста без яєць (ідеальне рішення)

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 гр.
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Молоко — 250 гр.

Спосіб приготування:

1. У глибоку миску всипаємо 500 гр. просіяного борошна і 1 ч. ложку солі, перешиваємо.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

2. Вливаємо 250 гр. молока кімнатної температури, замішуємо тісто з допомогою ложки.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

3. Потім викладаємо на стіл і починаємо вимішувати на столі руками. Місимо його до еластичності і м’якості, це займе хвилин п’ять.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

4. Загортаємо опару в харчову плівку і залишаємо відпочивати на 30 — 60 хвилин, щоб воно стало еластичним і з ним легко працювати.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

5. А в цей час почніть готувати начинку. Приємного апетиту.

Як приготувати тісто для пельменів на мінералці

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

Інгредієнти:

  • Мінеральна вода — 1 стакан
  • Борошно — 600 гр.
  • Рослинна олія — 4 ст. ложки
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукровий пісок — 0,5 ч. ложки
  • Сіль — 0, 5 ч. ложки

Спосіб приготування:

1. Куряче яйце розбиваємо в глибоку миску, трохи збиваємо з допомогою виделки. Потім додаємо 1/2 ч. ложку солі, 1/2 ч. ложку цукрового піску. Ретельно перешиваємо.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

2. Вливаємо 4 ст. ложки рослинної олії, склянка мінеральної води, гарненько вимішуємо.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

3. Поступово додаємо в масу просіяне борошно і перемішуємо. Борошно додаємо до тих пір, поки нам не стане важко вимішувати тісто в мисці.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

4. Присипаємо борошном стіл, викладаємо опару і продовжуємо її замішувати руками. Заважаємо до тих пір, поки воно не стане м’яким і не буде прилипати до рук.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

5. Кладемо тісто в миску змащену невеликою кількістю рослинного масла і залишаємо на хвилин 10 відстоятися.

Тесто на пельмени - Классические рецепты очень вкусного теста

6. Потім відрізаємо потрібний шматок і розкачуємо для приготування пельменів. Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: