Про пасту карбонара: рецепт без яєць з беконом і вершками, як приготувати

У меню поважаючих себе італійських ресторанів або кафе обов’язково можна знайти пасту карбонара. Це блюдо спагетті і чудового соусу, що складається з панчетти (різновид бекону), сирів “Пекоріно Романо” і “Пармезан”, а також яєць. Процес приготування непростий, оскільки потрібно в точності слідувати інструкції. Крім класичної рецептури, існує багато інших варіантів: з вершками або молоком, з грибами і курячим філе. Зустрічається навіть різновид з морепродуктів.

Господині все частіше готують страву в домашніх умовах. Одні використовують оригінальні рецепти, інші ж трохи змінюють або спрощують їх. Це робиться, щоб можна було приготувати заправку максимально швидко і без шкоди для смаку. Один з варіантів пасти карбонара — рецепт без яєць. Макарони з соусом виходять дуже смачними, але зробити його якомога швидше і простіше. Тим більше, що деякі люди бояться вживати яйця без повної термічної обробки, що передбачає класична технологія.

О пасте карбонара: рецепт без яиц с беконом и сливками, как приготовить

Паста аля карбонара

Цей варіант готується з використанням сиру та вершків, але без яєць. Якщо вже в соусі змінено один інгредієнт, то чому б трохи не поекспериментувати і з іншими, щоб він вийшов не дуже дорогим. Замість “Пармезану” можете придбати інший твердий сир з гострим смаком, а в якості м’ясної складової – бекон або грудинку. Головне, щоб продукти були свіжими, а сир не стримав рослинних інгредієнтів.

Порада: щоб поринути в італійську атмосферу, постарайтеся використовувати у вершковому соусі свіжий базилік, але може підійти і сушений.

Інгредієнти

  • 400 г спагетті
  • Вода 4 л
  • Бекон 200 г
  • Цибуля 100 г
  • Перець чорний молотный дрібка
  • Базилік свіжий 2 гілочки
  • Часник 2 зубки
  • Вершки 20% 250 мл
  • Сир 150 г

На порцію

Калорії: 667.5 ккал

Білки: 20.7 р

Жири: 37.1 р

Вуглеводи: 61.5 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: рецепт без яиц с беконом и сливками, как приготовить

    В ідеалі макаронні вироби повинні бути готові до того моменту, що і соус для них. Але не раніше! Інакше у них зіпсується смак. У нас трохи змінений варіант, тому якщо приготується соус, а спагетті ще будуть доварюватися, великої проблеми не виникне. На самому початку поставте воду в каструлі, щоб вскипятилась для варіння спагетті.

  • О пасте карбонара: рецепт без яиц с беконом и сливками, как приготовить

    Сковорода для смаження повинна бути з високими бортиками. У ній буде готуватися і соус, а пізніше додадуться зварені спагетті. Найкраще підійде сотейник. Якщо ви взяли хороший бекон або грудинку з достатнім об’ємом жиру, тоді можна смажити його прямо на розігрітій сковороді. Якщо м’ясо пісне (наприклад, шинка), потрібно додати 2 столові ложки рослинної олії. Наріжте бекон на тонкі смужки і ставте обсмажуватися на середньому вогні.

  • О пасте карбонара: рецепт без яиц с беконом и сливками, как приготовить

    Коли на дні посуду з’явиться жир, додайте подрібнений часник і цибулю, нарізану дрібними кубиками. Обсмажуйте всі разом на слабкому вогні, часто помішуючи, щоб інгредієнти готувалися рівномірно.

  • О пасте карбонара: рецепт без яиц с беконом и сливками, как приготовить

    Якщо до цього моменту закипіла вода, підсолити її і опускаєте спагетті. Не ламайте їх: через хвилину нижня частина розм’якне, і ви зможете опустити в окріп і верхню. Дочекайтеся, щоб вода повторно завирувало, і тоді зменшіть вогонь. На упаковках макаронних виробів зазвичай написано, скільки їх потрібно варити. Вам буде потрібно на 1 хвилину менше. Жителі Італії взагалі готують спагетті на смак. Коли вони вже досить м’які, але відчувається пружність в середині, значить, пора зливати. Така паста краще вбирає соус і легше перетравлюється. Під час процесу слідкуйте, щоб вода сильно не вирувало, і каструлю не накривайте.

  • О пасте карбонара: рецепт без яиц с беконом и сливками, как приготовить

    Коли цибуля стане м’яким, а м’ясо придбає світло-коричневу скоринку, додайте підігріті приблизно до 50 градусів вершки. Подрібніть базилік і киньте туди ж, поперчіть.

  • О пасте карбонара: рецепт без яиц с беконом и сливками, как приготовить

    Заздалегідь натріть сир на тертці з дрібними отворами. Для прискорення процесу можна придбати вже подрібнений “Пармезан”. Додайте вершки з беконом. Постійно перемішуйте, поки суміш не закипить. Вимкніть вогонь під ємністю.

  • О пасте карбонара: рецепт без яиц с беконом и сливками, как приготовить

    Зварені спагетті відкиньте на друшляк, а потім перекладіть в сковороду до соусу. Перемішайте і залиште пасту настоятися під кришкою протягом 3 хвилин і потім подавайте на стіл.

Це цікаво: чим вища жирність у вершків, тим смачніше соус. Можете використовувати 30% продукт, хоча в такому випадку підвищиться калорійність.

Як бачите, паста карбонара без яєць зроблена по простому рецептом, і готується страва дуже швидко. Можете бути впевнені, що вершково-сирний смак і чудовий аромат нікого не залишить байдужим.

О пасте карбонара: рецепт без яиц с беконом и сливками, как приготовить

Як подавати спагетті карбонара

Викладайте пасту в підігріті глибокі тарілки. У ресторанах використовують посуд особливого виду — “капелюх”, яку винайшли спеціально для цього пасти. Блюдо їдять тільки гарячим, і в такому посуді воно не встигне охолонути. Посипте його зверху тертим сиром. Можна покласти кілька листочків базиліка або петрушки, приправити запашним перцем для аромату.

В якості додаткового страви відмінно підійде легкий салат зі свіжих овочів з рослинним маслом. Паста карбонара добре поєднується з червоними сухими винами. Якщо за столом присутні діти, то їм можна налити сік з вишні або червоного винограду.

Факти про спагетті

Батьківщиною пасти вважається Італія. Перші згадки про цей продукт датуються XII століттям. Але подібні вироби з тіста в тому чи іншому вигляді готувалися в різних державах і раніше. Додавати ж до вареної локшини і спагетті соуси і спеції стали саме італійці. Макарони вживалися всіма верствами населення, але багаті люди їли їх з м’ясом, а бідні – в основному з сиром і овочами.

О пасте карбонара: рецепт без яиц с беконом и сливками, как приготовить
Ми з дитинства звикли до десятків видів макаронів: вермішель, локшина, спагеті. Але виявляється, існує більше 300 найменувань виробів різної форми та призначення. У італійців для кожного виду пасти є своє застосування. Вони не використовують спагетті для запіканок, а вироби у вигляді коліс – з соусами. Наприклад, фігурні макарони купуються для вишуканих супів або салатів, а великі ріжки та черепашки – для фарширування.

Найкращі вироби готуються з борошна твердих сортів пшениці. Такі макарони відмінно зберігають консистенцію, не склеюються в процесі варіння. До того ж вони краще засвоюються організмом і підходять для тих, хто стежить за своєю вагою.

Для густих соусів, таких як класичний карбонара, найкраще підходять довгі і плоскі макаронні вироби, популярні у італійців: фетучіні, лінгвіні або тальятелле. Але у нас найчастіше використовують звичайні спагетті або більш товсті спагеттоні.

О пасте карбонара: рецепт без яиц с беконом и сливками, как приготовить

Це цікаво: причина того, що макарони виходять несмачними, може бути в їхній низькій якості. Інше пояснення – недостатня кількість води для варіння. Хороша пропорція – 100 г макаронів, 1 літр води і 10 г солі.

Спробуйте наступного разу додати спагетті аля карбонара 100 г печериць або 200 г обсмаженого курної філе. В такому випадку соус отримає новий смак і аромат, а ваш обід або вечерю обов’язково придбає яскраві фарби.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: