Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Випічка з варенням обов’язково супроводжує святкові застілля і чаювання з гостями, а діти обожнюють це ароматно пахне рум’яне частування. Завдяки величезній різноманітності смаків варений і видів випічки, її варіанти практично безмежні. Пироги, булочки, печиво — все це можна приготувати швидко і без особливих турбот.

Випічка з варенням з листкового тіста

Немає нічого приємніше, ніж наповнює будинок запах який печеться тесту. Приступаючи до приготування здоби, необхідно пам’ятати, що перед використанням листкові листи обов’язково розморожують.

Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Ягоди агрусу, смак яких знайомий кожному з дитинства, відрізняються багатим вмістом вітаміну С. Випічку легко готувати, вона виглядає оригінально і дуже апетитно.

Вам знадобиться:

  • агрусове варення — 100 г;
  • листкове тісто — 1 аркуш;
  • цукрова пудра за смаком;
  • трохи борошна для дошки.

Як приготувати:

  • Духовку розігріваємо до 200 градусів. Кладемо на деко папір для випічки. На посипаній борошном дошці розкачуємо тісто таким чином, щоб по краях воно було товщі, ніж у середній частині.
  • Розрізаємо аркуш поперек на два прямокутника. Підігріваємо варення в мікрохвильовці протягом 15 секунд.
  • Повністю і рівномірно наносимо один шар варенням, накриваємо зверху вільної половиною коржа.
  • Повільно і обережно звертаємо тісто, стежачи, щоб варення не розтікається і не выдавливалось в процесі оформлення виробу.
  • Отримавши довгу трубочку 0,5–1 см шириною, розрізаємо її на короткі відрізки-соломки довжиною до 4 див. Фіксуємо кінці кожної порції.
  • Випікаємо заготівлю 15-20 хвилин, охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.

Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Десерт такого розміру зручно носити з собою в сумці. Для школяра або студента солодка випічка з варенням з листкового тіста стане чудовим перекусом, надає енергії і поліпшує настрій завдяки солодощі.

Тертий пиріг з варенням в духовці

Пиріг з варенням в духовці — простіше не буває. Розсипчасте і тане на язиці ласощі з малиновим варенням — ідеальний варіант для великої родини.

Вам знадобиться:

  • малинове варення — 250 г;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • сіль — 1/2 чайної ложки;
  • цукор — 180 г;
  • розпушувач тіста — 1 чайна ложка;
  • харчова сода — 1/4 ч. ложки;
  • борошно — 500 г;
  • вершкове масло — 180 г + 15 г для змазування дека;
  • дрібно нарубані волоські горіхи — 180 г;
  • ваніль — 2,5–3 р.

Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Як приготувати:

  • З допомогою електричного міксера або вручну виделкою збиваємо яєчні білки.
  • В іншій мисці таким же способом з’єднуємо цукор і вершкове масло. Додаємо яєчні жовтки і ваніль, доводимо складу до однорідності.
  • Домішуємо до суміші соду, борошно, розпушувач і сіль. На цьому етапі приготування не слід використовувати міксер. Краще це робити дерев’яною ложкою або руками.
  • Розігріваємо духовку до 150 градусів. Змащуємо деко (бажаний розмір — 25х40 см) вершковим маслом.
  • Тісто акуратно перелити на металевий лист, стежачи, щоб воно розподілялося по ньому рівномірно.
  • Розрівнюємо варення по тесту, потім посипаємо горіхами і покриваємо яєчним білком. Залишками горіхів обробляємо білок.
  • Запікаємо здобу в духовці протягом півгодини. Стежимо за кольором скоринки: як тільки вона стане золотистою, дістаємо пиріг.
Читайте також:  Капуста по-петровськи – 6 швидких і смачних рецептів приготування

Випічку подаємо як звичайний пиріг, а можна, попередньо остудити, порізати її на квадрати у вигляді тістечок.

Рогалики з дріжджового тіста

Нью-Йоркський рецепт з кавунового варення. Інгредієнтів вистачить рівно на вісім порцій.

Вам знадобляться:

  • активні сухі дріжджі — 10 г;
  • гранульований цукор — 35 г;
  • тепла вода — 300 мл;
  • борошно — 500 г;
  • сіль — 1,5 ч. ложки;
  • яйця — 2 штуки.

Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Як приготувати:

  • До 120 мл теплої води додаємо цукор і дріжджі. Не розмішуючи склад, залишаємо його на 5 хвилин, потім змішуємо масу, поки дріжджі і цукор не розчиняться.
  • Поміщаємо борошно і сіль у велику миску. Робимо вм’ятину посередині, вливаємо дріжджову суміш.
  • Приєднуємо 90 мл залишилася теплої води, перемішуємо вміст миски.
  • На посипаній борошном поверхні місимо тісто приблизно 10 хвилин, поки воно не стане однорідним і тягнеться.
  • Змащуємо велику чашу рослинним маслом, викладаємо в неї тісто. Накриваємо ємність вологим рушником, на годину залишаємо в теплі. Обминаємо тісто, що піднялося, залишаємо ще на 10 хвилин.
  • Обережно поділяємо продукт на 8 частин, оформляємо їх у вигляді кульок.
  • Продавлюємо пальцем середину в кожному виробі, злегка приплющиваем і викладаємо на змащений олією лист для випічки.
  • Накриваємо заготовки вологим рушником, залишаємо на 10 хвилин. Розігріваємо духовку до 220 градусів.
  • Кип’ятимо воду в каструлі, зменшуємо вогонь, опускаємо рогалики в рідину. Її кількість регулюємо за вподобанням. Готуємо 1 хвилину, перевертаємо кожен рогалик і чекаємо ще хвилину. Для отримання більш щільних рогаликів збільшуємо час теплової обробки кожної сторони до 2 хвилин.
  • Викладаємо вироби на промаслений лист для випічки, і з допомогою кондитерського мішка наповнюємо продавлені місця варенням.
  • Печемо протягом 20 хвилин до золотистого кольору.

Подаємо страву в теплому стані. Незвичайне оформлення всім знайомого десерту.

Булочки з полуничним варенням в мультиварці

Мультиварка — помічниця і рятівниця в ситуаціях, коли нам ніколи готувати. Отримання чудових і ароматних булочок порадує шанувальників простих рецептів.

Вам знадобиться:

  • розпушувач для тіста — 2 ст. ложки;
  • самоподнимающаяся борошно — 450 г;
  • цукор — 40 г;
  • вершкове масло — 55 г;
  • гаряча вода — 200 мл;
  • щіпка солі;
  • полуничне варення.

Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Як приготувати:

  • З’єднуємо розпушувач, борошно, цукор, масло і сіль, заважаємо складу до однорідності, додаючи воду. Накриваємо отриманий продукт рушником і залишаємо на 15 хвилин.
  • Поділяємо тісто на 13-15 колобків. Кожен сплющує, кладемо в середину варення і закриваємо булочку, щільно фіксуючи її краю і добре їх пропрасовуючи.
  • Поміщаємо булочки нижніми сторонами вгору на пергаментний папір і кладемо їх в перфорований контейнер для їжі. Накриваємо ємність вологим рушником.
  • Наповнюємо мультиварку водою до першої відмітки, ставимо на 100 градусів.
  • Прибираємо рушник, закрити ємність кришкою, поміщаємо в агрегат, готуємо 10 хвилин.
  • Дістаємо контейнер, ставимо температуру 30 градусів, додаємо 100 мл холодної води і знову ставимо посуд у електроприлад, продовжуємо процес близько години.
Читайте також:  Гороховий суп з куркою: 6 чудових рецептів

Подаємо ласощі гарячим, беремо його з собою на пікнік, а краще з’їмо відразу — так воно смачніше.

Печиво на швидку руку

Маленькі печива, які так люблять діти за їх смак, а мами — за легкість і швидкість приготування.

Вам знадобиться:

  • вершкове масло — 180 г;
  • абрикосове варення — 120 г;
  • цукор — 100 г;
  • борошно — 420 г;
  • яєчні жовтки — 2 шт.

Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

  • Розігріваємо духовку до 190 градусів. У невеликій мисці змішуємо вершкове масло, жовтки і цукор. В цей же час додаємо порції борошна, поки не вийде м’яке однорідне тісто.
  • Скачуємо з нього колобки не більше 2,5 см в діаметрі, розташовуємо їх на аркуші для випічки на відстані 5 см один від одного.
  • Пальцем робимо в центрі кожного колобка поглиблення, заповнюємо абрикосовим варенням.
  • Печемо не довше 10 хвилин, знімаємо з листа і залишаємо охолоджуватися.

Якщо тісто дуже м’яке, його можна трошки заморозити. Головне — не перестаратися.

Дуже смачний манник

І дуже простий, а головне — цікавий рецепт приготування румунського варіанту лепешняку «папанаши» з вишневим варенням.

Вам знадобиться:

  • сир — 500 г;
  • екстракт ванілі — 5 м;
  • яйце — 2 шт.;
  • розпушувач тіста — 2-3 г;
  • манна крупа — 100 г;
  • цукор — 40 г;
  • борошно — 150 г;
  • сметана;
  • рослинне масло.

Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Як приготувати:

  • З’єднуємо сир, розпушувач, цукор, яйця і ваніль. Помішуючи, додаємо манку і борошно. Відправляємо масу в холодильник на 15-20 хвилин.
  • Скачуємо з тіста два колобка, що поміщуються у долонях, і два виготовляємо поменше. Наповнюємо каструлю рослинною олією так, щоб воно покривало колобки, нагріваємо складу до 200 градусів.
  • У кожному колобка пальцем робимо наскрізний отвір, потім злегка сплющує їх. Поміщаємо вироби в масло на 5 хвилин, не забуваючи перевертати, щоб вони подрумянивались з усіх боків.
  • Готові колобки остуджуємо, наповнюємо отвори сметаною і варенням, на великий колобок кладемо маленький.

Отримуємо приємно пахне десерт з дружньої Румунії.

Рецепт випічки з забродженого варення

Забродившее варення не поспішайте викидати — їм можна наповнити прості тістечка.

Вам знадобиться:

  • сіль — 1 щіпка;
  • борошно — 250 г;
  • холодна вода — 3 ст. ложки;
  • вершкове масло, нарізане кубиками — 100 р.;
  • кілька видів варення;
  • круглі форми для випічки тістечок.

Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Як приготувати:

  • Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо форми вершковим маслом.
  • У миску кладемо вершкові кубики, сіль і борошно. Перетираємо інгредієнти руками, поки суміш не придбає вигляд хлібних крихт.
  • Додаємо в суміш столову ложку води і перемішуємо до однорідної маси.
  • Накриваємо миску поліетиленовою плівкою і залишаємо в прохолодному місці на 20-30 хвилин.
  • Посипаємо борошном дерев’яну дошку, розкачуємо тісто до товщини 0,5 см. З допомогою чашки вирізаємо з тіста кола, поміщаємо їх у форми, потім викладаємо варення, намагаючись не переповнювати вироби.
Читайте також:  Качка в рукаві в духовці — 5 рецептів приготування

Печемо, поки тісто не стане золотистим. Подаємо охолодженим.

Трикутники з яблучним повидлом

Простіше не буває! І не займає багато часу.

Вам знадобиться:

  • листкове тісто — 1 аркуш;
  • яйце — 1 шт.;
  • яблучне повидло.


Як приготувати:

  • Збиваємо яйце. Розкачуємо тісто і нарізаємо з нього квадрати.
  • Заливаємо на отримані пласти повидло, змащуємо збитим яйцем краю.
  • Складаємо тісто в трикутники і печемо до коричневого кольору в духовці при температурі 200 градусів.

Дивно, як нескладно створити щось смачне і поживне. Солодка випічка на швидку руку підкорює серця.

Домашній рулет швидкого приготування

Поєднання ароматного тесту з наповнювачем з малини приємно здивує гостей.

Вам знадобиться:

  • яйця — 5 шт.;
  • цукор — 125 г;
  • борошно — 95 г;
  • вершки — 500 мл;
  • малинове варення.


Як приготувати:

  • Розігріваємо духовку до 180 градусів. Вистилаємо форму папером для випічки.
  • Збиваємо яйця з цукром, засипаємо борошно в суміш, робимо заміс тіста.
  • Заливаємо масу у форму, вирівнюємо поверхню лопаткою, печемо протягом 10-15 хвилин.
  • Кладемо вологе чисте кухонний рушник на стіл, посипаємо його цукром, перевертаємо форму на рушник. Скачуємо рулет з допомогою рушники, знімаємо його, залишаємо рулет остигати.
  • Розкриваємо рулет, розподіляємо варення по внутрішній поверхні, потім по цьому шару розподіляємо збиті вершки, повертаємо виріб в первісний стан.

Готується випічка дуже швидко і дуже смачно. Діти в захваті!

Кекс з варенням

Сливове варення і лимонний сік додають незабутній смак домашнього кексу. Не варто розігрівати духовку заздалегідь, інакше здоба потемніє.

Вам знадобиться:

  • вершкове масло — 250 г;
  • цукор — 250 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • ваніль — 10 г;
  • лимонний сік — 1 ч. ложка;
  • борошно — 500 г;
  • розпушувач — 5 м;
  • сіль — 3 г;
  • молоко — 150 мл;
  • цукрова пудра — 190 г;
  • сливове варення.


Як приготувати:

  • У мисці змішуємо і збиваємо цукор з маслом протягом 4 хвилин, поки суміш не стане пишною. Додаємо яйця, ваніль і лимонний сік, збиваємо ще 2-3 хвилини.
  • З’єднуємо сіль з борошном і розпушувачем, додаємо до складу, помішуємо. Вливаємо порції молока, продовжуючи заважати.
  • В круглу форму для випічки пирогів поміщаємо третину тесту. По центру майбутнього кексу акуратно викладаємо варення, стежачи за тим, щоб вона не торкалася країв. Ложкою як би підштовхуємо варення до середини.
  • Заливаємо інше тісто, вирівнюємо верх. Ставимо форму в духовку, ставимо температуру 190 градусів, печемо 40 хвилин. Даємо виробу охолонути протягом 10 хвилин.
  • Змішуємо молоко з цукровою пудрою, добре збовтуємо склад, покриваємо їм кекс за 10 хвилин до подачі.

Не довіряйте прохолоді тіста і будьте обережні — варення завжди довше остигає.

Вибираючи з чудових рецептів домашньої випічки з варенням бажаний варіант, легко розгубитися. Але ці способи приготування настільки прості, що можна використовувати майже кожен день на радість сім’ї та друзів.

DvaGusya