Як приготувати бісквіт: 7 смачних рецептів

Бісквіт — універсальна випічка для кондитерів. Без нього не обходиться практично жоден торт, з бісквіту роблять тістечка та рулети, використовують як основу для будь-яких кондитерських виробів. Нижче ви можете ознайомитися з матеріалами про те, як приготувати бісквіт в домашніх умовах.

Як приготувати бісквіт: 7 смачних рецептів

Рецепти приготування

Пишні, як хмара, і досить щільні, з маслом і з вершками, з горіхами і з морквою — вони бувають дуже різні, але об’єднує їх технологія приготування. Яке б не було бісквітне тісто, для нього просто необхідно збити яйця (або окремо білки і жовтки) і як можна акуратніше додати інші інгредієнти. Саме за рахунок повітря, доданого при збиванні, буде підніматися в духовці ваш бісквіт.

При випічці бісквіта відбуваються одночасно два процеси. По-перше, повітря в тесті нагрівається і, відповідно, розширюється, він змушує тісто в духовці підніматися, тобто збільшуватися в об’ємі. По-друге, якщо тепла достатньо (при температурі випічки 180−200С), стінки зростаючих пір запікаються. Таким чином, щоб отримати правильний бісквіт, потрібно добре збити яйця, додавши, якомога більше повітря, перемішати тісто, намагаючись не втратити доданий повітря, а потім правильно спекти його при досить високій температурі. Нижче ви можете більш детально розглянути технологію приготування за найкращими рецептами приготування.

Простий бісквіт

Як приготувати бісквіт: 7 смачних рецептів

Бісквітні торти, без сумніву, найбільш популярні на планеті земля. Їх готують з різних видів бісквіта. Можна приготувати торт з горіхового, лимонного, або навіть гарбузового бісквіта. Найчастіше торти готують з простих бісквітів. Нижче ми навчимо вас готувати дуже смачний і надзвичайно поживний бісквіт, рецепт простий і досить традиційний і не викличе у вас ніяких труднощів.

Інгредієнти

  • Яйця — 6 штук
  • Борошно — 150 грам
  • Цукор — 150 грам
  • Розпушувач — 5 грам
  • Сіль — щіпка
  • Ванільний цукор — 10 грам

Загальна інформація:

  • Час приготування: 8 годин
  • Порції: 6-8 порцій

Приготування

  1. Ми готуємо бісквіт діаметром 26 сантиметрів. Форму для випічки застеляємо пергаментом і змащуємо олією. Підготуємо борошно. У мисці змішуємо 150 грамів борошна і 5 г розпушувача.
  2. У миску міксера розбиваємо шість яєць середнього розміру кімнатної температури. Додаємо дрібку солі, ванільний цукор і 150 грамів цукрового піску. Збиваємо до отримання білої пишної маси.
  3. В отриману масу в два прийоми, кожен раз акуратно перемішуючи в одному напрямку, просіваємо підготовлену борошно.
  4. Бісквітне тісто готове. Викладаємо тісто в підготовлену форму, розрівнюємо. Випікаємо простий бісквіт в заздалегідь розігрітій духовці 40-50 хвилин при температурі 180 C.
  5. Виймаємо бісквіт з духовки і залишаємо остигати на 10-15 хвилин. Потім викладаємо на дошку або на решітку, видаляємо папір і залишаємо відпочивати 5-6 годин.
  6. Готовий бісквіт можна посипати цукровою пудрою і подати до чаю або розділити на 2-3 рівних коржа і використовувати для приготування тортів.
Читайте також:  Коржі на сметані, як у бабусі – 5 рецептів приготування в духовці на сковороді

Пишний бісквіт

Для отримання бісквіта кращої якості (м’якше і пишніше) яєчні жовтки відокремити від білків і ретельно збити з цукром (або цукровою пудрою) до збільшення в обсязі не менш ніж у два рази, потім додати борошно, замісити рідке тісто і вмішати збиті до стану піни (без цукру) білки.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно — 80 г
  • Цукор — 120 г
  • Яйце куряче — 3 шт

Як приготувати бісквіт: 7 смачних рецептів

Загальна інформація:

  • Час приготування: 40 хвилин
  • Порції: 6 порцій

Приготування:

  1. Відокремити білки від жовтків. Збити білки, поступово додаючи цукор, до міцних піків.
  2. Далі у збиті білки по одному додаємо жовтки. Добре збиваючи після кожного. Тісто виходить дуже пишна!
  3. Борошно просіяти. Поступово в 2-3 прийоми ввести в яєчну масу. Акуратно перемішуючи зверху вниз.
  4. Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Форму для випічки вистелити пергаментом, нічим не змащувати.
  5. Виливаємо наше тісто у форму і ставимо на 25-30 хвилин на 180 гр, випікаємо до сухої зубочистки.
  6. Бісквіт виходить дуже повітряний, пухкий, ніжний! Спробуйте!

Бісквіт з полуницею

Як приготувати бісквіт: 7 смачних рецептів

Існує неймовірна кількість смачних десертів з полуниці, багато з яких можна легко і швидко приготувати вдома! Спробуй наш простий рецепт швидкого бісквіту з полуницею.

Інгредієнти

  • 400 г свіжої полуниці
  • 4 яйця
  • 5 ст. л. борошна
  • 4 ст. л. цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 10 г розпушувача (не амонійного)
  • щіпка солі
  • рослинна олія для змащування форми
  • цукрова пудра для прикраси

Загальна інформація:

  • Час приготування: 50 хвилин
  • Порції: 6 порцій

Цей пухкенький бісквітний пиріг з полуницею дуже просто і швидко готується з мінімальної кількості продуктів, а його смак напевно оцінять всі любителі солодкого домашньої випічки. полуницю вибирай середнього розміру, стиглу, але не м’які — щоб ягоди не розкисло при випіканні.

Приготування

Полуницю промити і обсушити, відстав поки в сторону. У велику миску вбий холодні яйця, додай цукор і ванільний цукор, збиваємо в густу піну. Тепер поступово всип просіяне борошно і розпушувач, акуратно перемішати тісто до однорідної маси.

Форму для запікання змащуємо маслом і вилий у неї підготовлене тісто. Зверху акуратно і рівномірно розподіли ягоди. Відправляй бісквіт в розігріту до 180 градусів духовку випікатися до готовності — на це буде потрібно 25-30 хвилин. Готовий бісквіт з полуницею остуди і присип цукровою пудрою.

Шоколадний бісквіт

Якщо ви — справжній шокоголик, спечіть шоколадний бісквіт, прослоите його шоколадним або вершковим кремом і зверху прикрасити шоколадною стружкою.

Інгредієнти:

  • яйце — 4 шт.,
  • цукор — 150 г,
  • борошно — 100 г,
  • какао-порошок — 3 ст. ложки.

Загальна інформація:

  • Час приготування: 50 хвилин
  • Порції: 6 порцій

Приготування:

Як приготувати бісквіт: 7 смачних рецептів

Розігрійте духовку до 180 градусів. Відокремте жовтки від білків. Білки охолодіть, перелийте в чашу і збивайте міксером, поки білки не збільшаться в об’ємі. Додайте білки половину цукру і збивайте, поки вони не перетворяться в білу щільну масу. Жовтки збийте з цукром, поки вони не побіліють.

Читайте також:  Піца Кальцоне – 7 рецептів, як приготувати італійську закриту піцу в домашніх умовах

Просіяти борошно разом з какао. У білки обережно введіть збиті жовтки, а потім борошно з какао. Перемішуйте силіконової лопаткою зверху вниз. Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте 30-40 хвилин.

Мигдальний бісквіт

Як приготувати бісквіт: 7 смачних рецептів

У тісто цього бісквіта додано мелений мигдаль. Мигдальний бісквіт дуже м’який, тонкий і еластичний, тому він відмінно підходить для приготування рулетів.

Інгредієнти:

  • яйця — 8 шт.,
  • цукрова пудра — 100 г,
  • мигдаль мелений — 100 г,
  • борошно — 50 р,
  • вершкове масло — 50 р.

Загальна інформація:

  • Час приготування: 50 хвилин
  • Порції: 6 порцій

Приготування:

Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко листом пергаменту. Вершкове масло розтопіть і остудіть. 4 яйця розділити на білки і жовтки, жовтки відкладіть, вони нам не знадобляться. Білки добре збийте.

Решта 4 яйця розбийте в миску, всипте цукрову пудру і збийте до пишної маси. Ложкою введіть мелений мигдаль і борошно, перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло і перемішайте. Введіть збиті окремо білки, перелийте тісто на деко і розрівняти лопаткою. Випікайте 10 хвилин.

Ванільний бісквіт з крохмалем

Тим, хто любить легкі, нежирні десерти, напевно сподобається повітряний і розсипчастий бісквітний тортик. Оригінальну консистенцію йому надає картопляний крохмаль, замінює половину борошна. Готовий десерт можна посипати цукровою пудрою, прикрасити свіжими ягодами або злегка обсмаженими горіхами.

Інгредієнти:

  • 100 г пшеничного борошна вищого сорту;
  • 140 г цукру;
  • 4 великих яйця;
  • 100 картопляного крохмалю;
  • 80 г вершкового масла;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. ванільного цукру.

Загальна інформація:

  • Час приготування: 50 хвилин
  • Порції: 6 порцій

Приготування

Як приготувати бісквіт: 7 смачних рецептів

Яйця збити зі звичайним і ванільним цукром в пишну однорідну масу. Вершкове масло розтопити і трохи остудити. У ємність з яйцями, всипати просіяне борошно, змішане з крохмалем. Акуратно перемішати силіконової або дерев’яною лопаткою, ведучи її знизу-вгору, щоб маса не опало. Влити розтоплене масло, перемішати ще раз.

Форму змастити вершковим маслом і припорошити борошном. Вилити тісто, помістити ємність на середній рівень духовки, нагрітій до 180 градусів. Готувати 35-40 хвилин, готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Якщо верх бісквіта підрум’янився, а низ здається сируватим, перемістити форму на нижній рівень і випікати ще 5 хвилин.

Дістати готовий бісквіт і дати йому охолонути прямо у формі. Через 10 хвилин обережно вийняти виріб, попередньо провівши широким ножем по стінках форми. Коли випічка повністю охолоне, перекласти її на красиве блюдо, посипати цукровою пудрою і подавати до чаю.

Пісний апельсиновий бісквіт

Як зробити бісквіт пишним, пористим і вологим? Надати йому смачний апельсиновий смак і запах? Головне — це хороше масло без всякого запаху, щоб у готовому виробі він не випинався. Продукти майже ті ж, що і в шоколадному бісквіті. Тільки без какао і замість води апельсиновий сік. Сік можна зробити свіжовичавлений, але цілком підійде і звичайний відновлений з пачки.

Читайте також:  Салат з сухариками і копченою ковбасою – 7 рецептів, як приготувати смачний салат

Як приготувати бісквіт: 7 смачних рецептів

Інгредієнти:

  • борошно — 2 склянки
  • цукор — 1 склянка
  • сода — 1 ч. л.
  • сіль — ½ ч. л.
  • апельсин (цедра) — ½ шт.
  • апельсиновий сік — 1 стакан
  • рослинна олія без запаху — ½ склянки.

Загальна інформація:

  • Час приготування: 35 хвилин
  • Порції: 4 порції

Рецепт приготування:

Розігріваємо духовку до 180С. Всі сухі компоненти: борошно, цукор, сіль, соду, цедру, змішуємо в мисці. Додаємо сік і масло. Добре перемішуємо. Випікаємо 40-45 хвилин, до сухої скоринки.

Апельсиновий пісний бісквіт піднявся краще, ніж шоколадний. Апельсиновий запах на весь будинок. Структура трохи щільніше шоколадного, але тут і борошна на півсклянки більше. Пухкий, пористий, вологий. Смачний апельсиновий смак і запах. У цих бисквитах головне — це хороше масло без всякого запаху, щоб у готовому виробі він не випинався.

Секрети пишного бісквіта

Деякі господині вважають, що бісквітне тісто готувати просто (все змішав, вилив у форму і відправив в духовку). Насправді все не так вже просто. Його Величність Бісквіт досить примхливий і норовливим. Для отримання відмінного результату багатьом потрібно пройти через численні проби і помилки. Від яких ми і спробуємо вас застерегти, розповівши, як спекти бісквіт:

Як приготувати бісквіт: 7 смачних рецептів

  1. Абсолютно всі інгредієнти бісквіта повинні бути однакової температури. Чим нижче температура буде, тим краще. Це ж стосується і посуду, в якій ви будете перемішувати інгредієнти.
  2. Борошно ніжно просіяти через сито кілька разів.
  3. Обов’язково потрібно відокремлювати білки від жовтків. Причому, робити це потрібно дуже акуратно, щоб в білках не лишилося жодної крапельки жовтка. Це важливо дотримуватися, щоб потім добре взбились білки. Білки краще збиваються в охолодженому вигляді.
  4. Запорукою пишноти бісквіта також є посуд, в якій будуть збиватися білки. Вона повинна бути знежиреною, тому протріть її паперовим рушником. Не забудьте його змочити оцтом або соком лимона, щоб краще знежирити поверхню.
  5. Застава пишного бісквіта — правильна послідовність додавання інгредієнтів. Необхідно слідувати цим правилам: спочатку викладаємо жовтки в миску, додаємо до них півпорції цукру і ванільного порошку. Потім все ретельно перемішуємо. Розтираємо їх, поки вони не побіліють і не збільшаться в об’ємі. Це можна робити виделкою, міксером, віночком або стрижневим подрібнювачем. Збиваємо білки до утворення пишної легкої піни. Продовжуючи збивати, потроху додаємо цукор. Коли введете весь цукор, збивайте до густоти.

У цій статті ми спробуємо осягнути таємниці приготування бісквітного тіста, при цьому обійшовши всі підводні камені цього процесу. Ви дізнаєтеся про те, як приготувати бісквітне тісто і що для цього потрібно зробити. А також про те, чого робити категорично не можна.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya