Млинці — це найсмачніше і універсальне блюдо в нашій кухні. Не так вже й багато існує страв, які можна з однаковою легкістю подавати як на сніданок, так і на обід або вечерю. Далі ми розповімо, як приготувати млинці на молоці і поділимося секретами їх ідеального смаку.
Скільки б не існувало рецептів млинців, незмінними інгредієнтами залишаються молоко, цукор, сіль, яйця, масло. Борошно для їх приготування може бути різна, такою ж різноманітною може бути і начинка. Комусь подобаються солодкі млинці з фруктами, сиром, згущеним молоком або варенням, а хтось любить солоні млинці з грибами або м’ясом. Кожна з цих начинок здатна перетворити звичайні млинці на витвір кулінарного мистецтва!
- Млинці на молоці рецепт приготування
- Млинці з заварним кремом
- Млинці в духовці
- Млинці по-німецьки зі сливовим соусом
- Млинці дріжджові на опарі
- Млинці зелені
- Валлійські млинці на масляну
- Арабські Млинці
- Апельсинові млинці з начинкою з сиру
- Морквяні млинці
- Млинці здобні гречані
- Млинці з гречаного борошна
- Секрети приготування млинців:
Млинці на молоці рецепт приготування
Млинці з заварним кремом
Інгредієнти:
- Борошно — 200 г і 1 ст. л.
- Яйце — 6 шт.
- Яєчний жовток — 2 шт.
- Молоко — 700 мл
- Груші — 2 шт.
- Цукор — 250 г
- Масло вершкове — 70 г олія для смаження
- Ванільний екстракт — 1 ч. л.
- Лимонна цедра терта — 1 ч. л.
Приготування
Злегка підігріти 500 мл молока і розмішати в ньому 6 яєць. Борошно просіяти, додати 80 г цукру і влити тонкою цівкою, помішуючи, яєчно-молочну суміш. Розтопити 70 г вершкового масла і влити його в тісто, не перестаючи розмішувати. Додати терту лимонну цедру. Повинно вийти гладке тісто. Накрити його рушником і залишити на 1 годину.
Нагріти сковороду і підсмажити тонкі млинці на маслі. Готові млинці складати на тарілку стопкою і зберігати теплими до подачі. Для крему збити віночком яєчні жовтки з 90 г (4 ст. л.) цукру, 1 ст. л. борошна і ванільним екстрактом. Влити 200 мл молока і перемішати. Поставити каструльку на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння на середньому вогні. Зняти крем з вогню і трохи засудити.
Груші нарізати часточками, видалити насіння. На антипригарній сковороді розтопити цукор, що залишився. Коли цукор повністю розплавиться і стане коричневим, покласти в отриману карамель часточки груш і готувати на невеликому вогні 5 хвилин, один раз перевернувши. Млинці скласти навпіл і ще раз навпіл, наповнивши заварним кремом. Викласти на млинці часточки груш в карамелі і негайно подавати.
Млинці в духовці
Інгредієнти:
- 2 яйця
- Пів склянки пшеничного борошна
- Пів склянки молока
- Чверть ч. л. солі
- Підлогу ч. л. цукру
- 1 ст. л. рослинної олії
Приготування
Для приготування тіста потрібно добре змішати всі інгредієнти. Готове тісто перелийте в посуд з кришкою (або накрийте склянку від блендера кришкою, якщо вона є у вас в комплекті) і поставте в холодильник на ніч.
Вранці розігрійте духовку до 200 С. Змастіть маслом форму для запікання або велику сковороду (діаметром 22-23 см; бажано використовувати сковороду зі знімною ручкою, щоб в духовці ручка не згоріла) з високими бортиками. Змастіть форму маслом і влийте в неї тісто. Запікайте 15-20 хвилин. У процесі приготування млинець добре підніметься, після вилучення з духовки опаде — це нормально.
Чим ще чудовий цей рецепт, так це тим, що можна використовувати будь-які добавки і начинки для вашого млинця, як солодкі, так і несолодкі.
Млинці по-німецьки зі сливовим соусом
Інгредієнти:
- Борошно — 60 г
- Яйце — 2 шт.
- Молоко — 125 мл
- Сливи — 350 г
- Цукор — 5 ст. л.
- Кориця — 1 ч. л.
- Цукрова пудра — 1-2 ч. л.
- Масло вершкове для смаження
- М’ята для прикраси
Приготування
Просіяти борошно, всипати 1 ст. л. цукру, вбити яйця і влити молоко. Перемішати до однорідного тіста без грудочок. Накрити миску рушником і прибрати на 30 хвилин у холодильник. Після цього на вершковому маслі підсмажити 6 тонких млинчиків.
Для сливового соусу сливи розрізати навпіл і видалити кісточки. Скласти сливи в каструльку, засипати 4 ст. л. цукру і довести до кипіння. Варити на невеликому вогні 10 хвилин. Зняти з вогню, приправити корицею. Млинці скласти вчетверо і посипати цукровою пудрою з корицею. Подати з теплим соусом, прикрасивши м’ятою.
Млинці дріжджові на опарі
Інгредієнти:
- 3 ст. молока
- 2 ст. л. цукру
- 3 яйця
- 3 ст. пшеничного борошна
- 4 ст. л. вершкового масла
- 40 р дріжджів
- 1 ч. л. солі
- 1 ст. води
- 3-5 ст. л. рослинного масла
Приготування
- В маленьку миску налити трохи теплого молока, додати 1 ст. л. цукру і перемішати. Насипати дріжджі і як слід розмішати.
- Просіяти склянку борошна. Додати дріжджі і трохи молока. Розмішати тісто і, накривши миску рушником, поставити підходити в тепле місце на півгодини.
- Вершкове масло розтопити. Яйця розтерти з цукром. В опару додати яйця, сіль, вершкове масло, добре розмішати. Потім вводити в опару невеликими порціями просіяне борошно і молоко. Тісто постійно перемішувати (можна міксером), щоб не утворювалися грудки.
- Накрити рушником і знову поставити підходити в тепле місце. Перемішувати тісто мінімум два рази, як тільки воно почне підніматися.
- Якщо тісто виходить дуже густим, треба додати теплу воду і рослинну олію, випікати ж треба на розпеченій сковорідці.
- Кожен млинець змастити вершковим маслом.
Млинці зелені
Додавши в млинцеве тісто трохи зелені — петрушку, зелений лук, кріп, — ви збагатите смак страви, так і є такі млинці буде куди веселіше!
Інгредієнти:
- 1 ст. молока
- 1 ст. борошна
- 2 яйця
- 0,5 ст. води
- 1 пучок зелені
- 3-4 ст. л. рослинного
- масла
- ½ Ч. л. солі
- вершкове масло для змащування млинців
Приготування
- Збити в мисці яйця з сіллю.
- Додати молоко і борошно (порціями), постійно перемішуючи тісто.
- Нарізати зелень.
- Додати зелень до тесту, влити рослинне масло, посолити. Якщо треба, додати трохи води, щоб тісто стало рідким.
- Випікати на розпеченій сковорідці.
- Кожен млинець змастити шматочком вершкового масла.
Валлійські млинці на масляну
Валлійські млинці трохи відрізняються від своїх північноамериканських аналогів. Вони дуже тонкі, і в них загортається лимонне варення, а зверху вони посипаються цукром. Або їх можна подавати в розгорнутому вигляді, складеними один на інший, на зразок стопки паперів.
Інгредієнти:
- 1 ¾ склянки борошна
- Сіль
- 2 чайні ложки цукру
- 2 яйця
- 1 яєчний жовток
- 1 стакан молока
- 1 стакан води
- Терта шкірка і сік 1 лимона
- 3 чайні ложки розтопленого вершкового масла
- Оливкова олія для смаження
- Цукрова пудра
Приготування
Змішайте борошно, сіль і цукор. Збийте яйця і яєчний жовток віночком і повільно додайте в борошно. Налийте туди ж молока і води і збийте до утворення бульбашок. Також для змішування інгредієнтів можна використовувати блендер. Додайте лимонну шкірку і дайте тісту настоятися в прохолодному місці, принаймні, 1 год.
Додайте вершкове масло в тісто для млинців. Нагрійте сковороду з маслом або жиром. Коли вона стане дуже гарячою, почніть пекти млинці, для кожного використовуючи дуже мало тіста, так як вони повинні бути тонкими. Перевертайте млинець тільки 1 раз. Під час готування буде багато диму, так що краще всього відчинити вікна або кватирки. Коли млинець підсмажиться, і ви його заберете зі сковорідки, бризніть на нього трохи лимонного соку і подавайте на стіл.
Для більш пікантного смаку додайте в тісто бренді, імбир, корицю і мускатний горіх.
Арабські Млинці
Інгредієнти
- 1 склянка борошна самоподнимающейся
- 2 ст. л. кукурудзяного борошна
- 1 готовий пакетик ванільного цукру
- Чверть склянки молока
- щіпка солі
- вершкове або топлене масло для смаження
Приготування
У мисці змішати сухі інгредієнти: борошно, сіль, ванільний цукор. Тонкою цівкою, помішуючи віночком, щоб не було грудочок, вливати молоко. Тим часом нагріти сковороду з товстим дном (вона повинна бути гарячою, але не розпеченій, так як млинці можуть пересохнути і тоді їх складно буде згортати).
Викладати по 1 столовій ложці тесту на сковороду тісто на сковороді саме придбає форму млинця. Як тільки лопнуть всі бульбашки і тісто з гладенької стає матовим (примітка: млинці потрібно смажити тільки з одного боку), швидко викласти млинець на обробну дошку і, з одного боку, двома пальцями з’єднати кінці на кілька секунд. Таким же чином спекти інші млинці.
Ідеальною начинкою буде солодка сиркова маса з додаванням ванілі.
Апельсинові млинці з начинкою з сиру
Інгредієнти
- 800 мл молока,
- 6 яєць,
- 500 г борошна,
- 4 ст. л. вершкового масла,
- 50 г цукру,
- 2 апельсина,
- 600 г сиру,
- 2 ст. л. манної крупи,
- сіль за смаком.
Приготування
Борошно змішати з 4 ст. л. цукру, посолити, додати 4 збитих яйця, масло, залити молоком і замісити тісто. Натерти цедру апельсина вичавити сік. Змішати сік з цедрою, настояти 30 хв і додати в тісто. Сир розім’яти, змішати з рештою яйцями, манною крупою, цукром, часточками апельсина. Млинці випікати, добре зарумянив з одного боку. На менш зарумяненную бік викласти апельсиново-сирну начинку, загорнути. Млинці з начинкою обсмажити. Подавати гарячими.
Морквяні млинці
Інгредієнти
- 300 г гречаного борошна,
- 300 г пшеничного борошна,
- 3 яйця,
- 750 мл молока,
- 5 шт. моркви,
- 50 г дріжджів,
- 2 ст. л. цукру,
- сіль за смаком.
Приготування
2/3 об’єму молока підігріти, розчинити дріжджі, додати пшеничне борошно. Дати опарі підійти. Жовтки розтерти з цукром і сіллю. Відварити моркву в підсоленій воді, протерти через сито. В опару додати морквяне пюре, жовтки, гречану борошно, молоко, що залишилося. Ретельно перемішати. Додати в тісто збиті білки, дати йому піднятися. Спекти млинці.
Млинці здобні гречані
Інгредієнти
- 2 склянки гречаного борошна
- 2 склянки пшеничного борошна
- 4 склянки молока
- 3 яйця
- 100 мл вершків
- 1 ст. ложка цукру
- 2 ст. ложки вершкового масла
- 20-25 г дріжджів
- сіль
- 1 ч. ложка рослинної олії
Приготування
- У посуд всипати гречану муку, влити 2 склянки теплого молока, попередньо розвівши в ньому дріжджі. Все добре розмішати і поставити в тепле місце.
- Після того як тісто підніметься, розмішати ложкою, влити решту молока, всипати пшеничне борошно і добре перемішати.
- Тісто знову поставити в тепле місце.
- Коли воно підійде, додати яєчні жовтки, розтерті з 2 ст. ложками розтопленого вершкового масла, цукром і сіллю.
- Все добре перемішати.
- Збити вершки, додати до нього яєчні білки і ще раз збити. Розмішати з тестом і поставити в тепле місце на 15-20 хвилин.
- Випікати на сковорідці, змащеній олією.
Млинці з гречаного борошна
Інгредієнти
- Гречана борошно — 150 грам
- Борошно — 100 грам (пшеничне)
- Молоко — 500 мл
- Цукор — 1 ст. ложка
- Яйце — 2 штуки
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Вершкове масло
- Рослинне масло — 2 ст. ложки
Приготування
Для початку змішаємо всі `рідкі` інгредієнти. Молоко кімнатної температури і яйця. Слідом додаємо цукор і сіль — все добре перемішуємо. Просіваємо гречане і пшеничне борошно. Перемішуємо борошно з рідкими інгредієнтами до однорідного стану. Додаємо до тіста рослинне масло і добре перемішуємо тісто. Можна випікати.
Найважливіше добре розжарити сковороду і для першого млинця розжарити трохи олії
Наливаємо один ополоник тесту на сковороду і акуратно тонким шаром розподіляємо його по всій поверхні сковороди. Обсмажуємо млинці з двох сторін до золотистого кольору. Складаємо млинці стопкою і змащуємо вершковим маслом, якщо любите солодкі млинці, посипайте кожен млинець цукром. Все готово.
Секрети приготування млинців:
- Для приготування млинців найкраще підходить пшеничне борошно. Але також можна використовувати гречану або вівсяну муку.
- Від грудочок в тесті можна позбутися двома способами. Перший: додавайте борошно маленькими порціями і добре вимішуйте. Другий: додайте відразу всю порцію борошна і замішайте густе тісто, а потім додайте молоко, щоб домогтися потрібно консистенції.
- Для того, щоб млинці вийшли дуже ніжними, слід просіяти борошно 2-3 рази.
- Тонкі млинці можна зробити на воді, а на молоці ви отримаєте більш ніжні і запашні млинці.
- Краще всього для смаження використовувати спеціальну сковорідку, якщо такої немає — візьміть з антипригарним покриттям.