Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Приготуємо просту та смачну закуску з курки на сковороді у клярі. Тане в роті ніжне філе на борошняному паніровці сподобається всім. Страва, яка зникає зі столу за лічені хвилини готується легко і швидко. Для родзинки додамо до нього лимонний сік, цедру та мед, тим самим воно не стане схожим на численні рецепти з курки. Отже, давайте приготуємо з вами простий і смачний перекус обсмажений на сковороді

інгредієнти

  • Філе – 4 шт.
  • Сік лимона – 0,5 шт.
  • Цедра лимона – 1 чайна л
  • Мед – 1 столова л
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 3 стіл. ложка
  • Олія – 2 ст. л
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт смаженої курячої закуски з фото

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Ділимо грудку вздовж на дві частини

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Нарізаємо на смужки шириною 1-1,5 см, складаємо в пакет

Пакет із замком або високий, щоб можна було зав'язати

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Робимо маринад. Він буде дуже смачний, цікавий та незвичайний

Натираємо на дрібній тертці жовту частину лимона

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Відправляємо цедру в пакет із майбутньою закускою

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Додаємо сік половини лимона, мед, сіль, чорний перець, 2 яйця, олію та борошно

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Добре мені й трясемо пакет, пробуємо на солоність. Закриваємо, залишаємо маринуватися закуску на 2 години

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

На добре розігріту сковороду з олією, викладаємо вилочкою смужки з курячої грудки

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Філе готується досить швидко, до того ж воно тоненьке та промариноване

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Смажимо грудку буквально по 1 хвилині з кожного боку на середньому вогні

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

До такої закуски можна зробити якийсь соус часниковий або томатний. Але вона настільки смачна і самодостатня, що можна обійтися і без нього.

Читайте також:  Закуски на шпажках – 16 рецептів на святковий стіл, варіанти для фуршету

Страва виходить ніжною і апетитною з приємною лимонною кислинкою і ледь помітною медовою ноткою. Спробуйте приготувати це просте частування і гідно оцінити його

Смачні рулетики з курячого філе із сиром

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

інгредієнти

  • Грудка – 4 шт.
  • Сир – 150 г
  • Чорнослив – 100 г
  • Сіль, мелений перець – до смаку

Як приготувати закуску в духовці

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Перерізаємо філе вздовж на дві половини

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Відбиваємо всі шматочки до однакової товщини

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Ріжемо невеликими шматочками промитий чорнослив

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Сир нарізаємо порційними шматками на 1 рулет

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Збираємо курячі рулетики

Кожен шматок м'яса солимо та перчимо з двох сторін

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Кладемо сир поруч сухофрукти

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Легким рухом згортаємо грудку в трубочку

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковородіЗакуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Щоб не випливав сирок, кінці закуски скріплюємо зубочистками. Викладаємо у форму, змащену олією

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Попередньо розігріваємо духовку до 200 градусів. Відправляємо запікатися на 25-30 хвилин

Закуска з курячої грудки, що тане в роті на сковороді

Приготування закінчене, соковите та ніжне куряче частування готове до подачі на стіл. Поєднання сиру, чорносливу та курячого м'яса дає неповторний смак, а готується ця проста закуска з грудки буквально за одну годину чи менше

Замість чорносливу або на додаток до нього можна додати й інші сухофрукти, курагу, родзинки або шматочки свіжої груші.

А якщо комусь захочеться пожирніше, то покласти ще по чайній ложечці майонезу з часником та зеленню

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya