Апельсинові мафіни – 7 смачних рецептів приготування

Апельсинові маффіни – кекси по-американськи з цитрусовою начинкою, які з легкістю поміщаються в долоньці. Нижче представлені найбільш смачні і вдалі рецепти для господинь, які люблять експериментувати і балувати своїх домочадців кондитерськими «дивинами».

Мафіни з апельсиновою цедрою

Для приготування ароматних мафінів з яскравим цитрусовим смаком достатньо підготувати:

  • 200 г борошна;
  • 130 г цукру;
  • 100 г масла;
  • 2 яйця;
  • великий апельсин;
  • ½ Пакетика розпушувача;
  • трохи ванільного цукру.

Апельсинові мафіни – 7 смачних рецептів приготування

Спосіб приготування:

  • З апельсина за допомогою терки знімається цедра, а далі з цитруса вичавлюється сік.
  • Масло розтоплюється і з’єднується з яйцями, цукром.
  • Вводиться сік і цедра цитруса.
  • Після висипання борошна з розпушувачем тісто вимішується до однорідності, але недовго.
  • Маса викладається у форми для кексів на ¾ об’єму.
  • Заготовки мафінів відправляються в розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин.

При підготовці тесту для мафінів міксер використовувати не рекомендується.

Як спекти з соком

Мафіни – проста у виконанні випічка відрізняється особливою ніжністю і ароматом. Рецепт з апельсиновим соком передбачає наявність:

  • 240 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 120 р масла;
  • 2 великих яєць;
  • 180 мл апельсинового фрешу;
  • ½ Пакетика розпушувача.

Апельсинові мафіни – 7 смачних рецептів приготування

Інструкція приготування покроково:

  • У глибокій мисці за допомогою віночка або ложки змішуються топлене масло, яйця, цукор і сік.
  • Малими порціями в рідку суміш всипається борошно, об’єднана з розпушувачем.
  • З однорідної борошняної маси готуються заготовки мафінів шляхом її розподілу за формами, що заповнюються на¾.
  • Вироби випікаються 25 хвилин при 190°C.

Випічка особливо хороша через 20 хвилин після приготування, коли вона вже трохи охолола, але продовжує наповнювати кімнату приголомшливим ароматом.

Читайте також:  Коржі для торта на сковороді – 8 простих і смачних рецептів

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Юлія Висоцька має свої секрети приготування американських кексів, якими ділиться у своєму кулінарному блозі.

Інгредієнти:

  • по 150 г борошна двох видів (пшеничне та грубого помелу);
  • 350 г журавлини;
  • апельсин;
  • 70 г волоських горіхів;
  • стільки ж коричневого цукру;
  • яйце;
  • 280 мл молока;
  • 120 мл оливкової олії;
  • пакетик розпушувача;
  • щіпка солі.

Апельсинові мафіни – 7 смачних рецептів приготування

Хід роботи:

  • Спочатку натирається цедра цитруса, потім з половини апельсина вичавлюється сік.
  • Горіхи діляться на великі шматочки.
  • Ягоди розморожуються.
  • У мисці змішуються обидва види борошна, розпушувач, цукор, сіль, цедра і горіхи.
  • В іншому посуді об’єднується сік, 100 мл олії, молоко.
  • Рідка субстанція вливається в суху масу.
  • Після додавання ягід тісто вимішується, яке розподіляється по змазаним залишилися олією формами.
  • Випікаються мафіни 15 хвилин в розігрітій духовці (180°C).

Заміна волоських горіхів фундук або мигдалем не тільки не зіпсує смак мафінів, а додасть йому нові нотки.

Шоколадно-апельсинові маффіни

Чарівна випічка, поєднує ніжність тесту з приємною гіркотою шоколаду, готується з таких компонентів:

  • апельсину;
  • плитки чорного шоколаду;
  • 100 г масла вершкового;
  • 65 г борошна;
  • такої ж кількості цукру;
  • 2 яєць.

Апельсинові мафіни – 7 смачних рецептів приготування

Етапи створення кондитерського виробу:

  • Апельсин відварюється на повільному вогні протягом 1,5 годин, а потім, після попереднього видалення кісточок за допомогою блендера, пюрируется.
  • Жовтки, відокремлені від білків, збиваються з 40 г цукру.
  • Шоколадно-масляна суміш розтоплюється, а потім остуджується, і слідом за апельсиновим пюре додається до ячной масі.
  • Окремо збиваються білки з цукром, що залишився.
  • Коли утворюється щільна білкова структура, вміст двох ємностей з’єднується, перемішується.
  • Невеликими порціями всипається борошно.
  • Перемешенное тісто розливається по змазаним маслом формами, які відправляються на 20 хвилин у духовку з температурою 180°C.
Читайте також:  Торт Ідеал – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Десерт виходить дуже ніжним, він просто тане у роті.

Випічка на кефірі

Завдяки кефіру десерт виходить дієтичним, але при цьому пишним. Щоб приготувати мафіни на 250 мл кефіру, також знадобляться:

  • 220 г цукру;
  • 100 мл рафінованої олії;
  • 400 г борошна;
  • яйце;
  • ½ Апельсина;
  • 150 г мелених волоських горіхів;
  • по дрібці соди і кориці.

Апельсинові мафіни – 7 смачних рецептів приготування

Черговість дій:

  • Натирається апельсинова цедра, горіхи подрібнюються.
  • У невеликому посуді яйце збивається з маслом.
  • У миску з кефіром всипається сода.
  • Після утворення на поверхні кисломолочного продукту бульбашок, в миску вливається яєчна маса, всипається борошно, цукор, кориця.
  • Додаються цедра і горіхи, після чого тестом наповнюються формочки, які відправляються в гарячу духовку на 25 хвилин.

Перед подачею можна посипати десерт цукровою пудрою, що зробить його ще апетитніше.

Готуємо в мультиварці

Перед тим як випікати маффіни в мультиварці, необхідно підготувати:

  • 200 г цукру;
  • 2 середніх апельсина;
  • 2 яйця;
  • 100 г масла;
  • 280 г борошна;
  • ½ Пакетика розпушувача;
  • ваніль.


Черговість етапів роботи:

  • З апельсинів знімається тонкий шар цедри, який подрібнюється в м’ясорубці.
  • Масло розтоплюється і остуджується.
  • З цитрусів вичавлюється сік.
  • В мисці яйця розтираються з цукром, після чого в ємність відправляється масло, борошно, розпушувач і цедра.
  • В кінці додається сік, після чого тісто виливається в чашу мультиварки, яка встановлюється на програму «Випічка» з часом в 1 годину.

В мультиварці виходить виріб, більше нагадує апельсиновий пиріг. Але по структурі і смаком він не відрізняється від мафінів, приготованих в порційних формочках.

Вологі апельсинові маффіни

Чудові, ніжні кекси, злегка вологі всередині, виходять з таких складових:

  • 1 апельсина;
  • 3 яєць;
  • 150 г вершкового масла;
  • 200 г борошна;
  • ½ Пакетика розпушувача;
  • 150 г цукру.
Читайте також:  Фетучіні (фетучине) з грибами – 6 рецептів приготування


Етапи створення виробів:

  • З апельсинів знімається цедра і натирається, після чого вичавлюється сік.
  • М’яке масло перетирається з цукром і збитими яйцями.
  • В цю ж ємність відправляється сік, цедра цитруса, борошно і розпушувач.
  • Вимішується тісто консистенції густої сметани.
  • Борошняна маса розподіляється за формами, які поміщаються в розігріту духовку на 25 хвилин.

Щоб бути впевненим у готовності мафінів, можна проткнути виріб зубочисткою (на ній не повинно залишитися грудочок тесту).

Мафіни – легкий і швидкий десерт, який не залишить байдужими ні домочадців, ні гостей.

DvaGusya