Фарширована тушка – святковий рецепт смачного частування з курки. Золотистий птах з апетитною хрусткою скоринкою, сподобається вашим гостям, а ваші близькі будуть просити ще, тому робіть відразу дві. Вам обов'язково сподобається цей спосіб, адже готувати його простіше нікуди, вся справа не тільки в начинці, а й у самій обробці, курки маринадом, сметанний соус робить м'ясо м'яким та соковитим, а це те що треба, для святкового столу
інгредієнти
- Птах – 1 шт. (1,7-2 кг)
- Рис – 100 грн.
- Яйця – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез + Сметана – по 1 ст. л.
- Куркума – 1 год.
- Хмелі-сунелі – 1+1 ч. л.
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Перець чорний – 0,5 г. л.
- Зелень – Пучок
- Сіль – 1+1 год.
Приготування курки з начинкою
Курячу тушку потрібно добре помити, висушити та обробити
Гострим ножем, ріжемо вздовж грудей до половини
Розкриваємо пташку руками, і маленьким гострим ножиком, вирізаємо грудні кістки скелета
Коли дійдете до ребер, переріжте грудні кістки навпіл, з іншого боку зробіть так само
Ось така заготівля має вийде, шия з хребтом залишається
Нічого складного тут немає, почати та закінчити
Злегка підсолити м'ясо зсередини і почнемо зашивати місце розрізу, починаючи з горловини. Використовується звичайна голка з подвійною ниткою
Намагайтеся захоплювати не тільки шкіру, а й трохи м'яса, щоб фарширована тушка була міцнішою.
Відварюємо 100 гр. рису (я використовувала в пакетику) краще брати пропарений, у ньому залишається до 80% корисних властивостей, на відміну від шліфованого, ще тому він не перетворюється на кашу
Обсмажуємо терту моркву з цибулею на сковорідці, додаємо в рис.
Трим на тертці 3 варені яйця, додаємо в миску
Кладемо зелень, куркуму, хмелі-сунелі, перець, чайну ложку солі, все ретельно перемішуємо.
Отриманою начинкою, фаршируємо курочку, проштовхуємо глибше, щоб тушка була повною
Тепер потрібно до кінця зашити нитками, або скріпити зубочистками
Робимо маринад: змішаємо сметану з майонезом, курячою приправою, хмелі-сунелі та чайною ложкою солі.
Готовою сумішшю, обмазуємо курку з усіх боків
Перекладаємо птаха, відразу у форму для запікання, і залишаємо маринуватися на столі – 1 годину
Потім фарширована курка, вирушає запікатися в духовку, на 1-1,5 години до готовності, температура виставляємо 190 градусів.
Режим нагрівання: верх / низ + конвектор (якщо є)
Час запікання вийшов, фарширована курка повністю готова, виймаємо нитки, зубочистки та подаємо на стіл, зі свіжими овочами та зеленню
Готовність страви можна перевірити, проткнувши її глибоко ножем або дерев'яною тріскою, якщо піде прозорий сік, то значить фарширована пташка готова!