Гороховий суп з куркою – проста класична страва

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Горохове частування з курячим м'ясом, чудовий варіант домашнього обіду. Супи є необхідною частиною людського раціону, їх щоденне вживання знижує ризик захворювання травної системи. М'ясні бульйони з горохом поживні та смачні, і здатні надовго вгамувати голод. Приготуйте цю страву разом із нами та приходьте за добавкою. На нашому сайті ще багато смачних та простих рецептів

інгредієнти

  • Горох колотий – 1 склянка (250 мл)
  • Куряча гомілка – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква + Цибуля – по 1 шт.
  • Вода – 3 л.
  • Олія рослинна для смаження – 3 ст. л.
  • Сіль, перець, лавровий лист – на око та смак
  • Зелень петрушки, або кропу

Покрокове приготування супу з горошком

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Перед приготуванням горох необхідно промити і замочити в холодній воді, мінімум на 2-3 години.

Я зазвичай залишаю його на ніч, і вам рекомендую робити так само

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Зливаємо воду з набряклого гороху, промиваємо ще раз

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Промиту курку, ставимо на вогонь

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Після закипання знімаємо пінку

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Додаємо горох, варимо разом із м'ясом, 40 хв. під кришкою

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Попутно знімаємо горохову пінку

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Обсмажуємо нарізану цибулю, з тертою морквою, до появи золотистого кольору

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Зварене м'ясо, дістаємо з бульйону

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Ріжемо картоплю додаємо в гороховий суп, варимо 10 хв.

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Відокремлюємо м'ясо від кісток, подрібнюємо, і разом із піджаркою, відправляємо в каструлю

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Додаємо сіль, перець, зелень, лаврове листя, варимо ще 5-7 хв.

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Вимикаємо плиту, виймаємо лавровий лист, даємо страві відпочити під кришкою, 10 хв.

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Рекомендуємо для подачі, запекти грінки з білого хліба

Гороховий суп з куркою - проста класична страва

Гороховий суп з куркою, готовий до вживання, прикрашайте зеленню, додавайте грінки, та годуйте своїх близьких, смачною та здоровою їжею

Легкий гороховий суп із копченою куркою

Частування з беконом і ковбасою, на наш рецепт, виходить досить смачним. Але вам також необхідно рахувати калорії та кількість жиру. Саме тому страви, в яких не обійтися без копченості, готують на копченій курці. Виходить він набагато легший, і не менш смачний.

Читайте також:  Смачні різдвяні салати рецепти з покроковим приготуванням

Необхідні інгредієнти:

  • Дві копчені курячі ніжки
  • 500 г очищеного горошку
  • 2 великі цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 2 моркви
  • половинка селери
  • 3-4 середні картоплі

Детальний опис рецепту

Наріжте цибулю, помістіть її в каструлю з куркою, залийте холодною водою, томіть під кришкою близько 40 хвилин, вийміть м'ясо, остудіть і обробіть.

У бульйон всипати горошок, варити 15 хвилин, потім додати нарізану кубиками моркву, селеру та подрібнений часник, приправити сіллю, перцем та великою кількістю майорану.

Засипати картоплю, довести до кипіння, через 10 хвилин вимкнути плиту, блюдо готове.

Вкладіть розділене та нарізане куряче м'ясо.

Якщо страва з куркою вийшла дуже густою, влийте трохи рідини, доведіть до кипіння, і при необхідності знову приправте.

Гороховий суп з куркою та петрушкою

Моє спостереження: коли горох переварений, блюдо стає густішим і насиченішим, я намагаюся так готувати завжди.

Список продуктів:

  • 4 курячі гомілки
  • 2 цибулини
  • Картопля 6 штук
  • Чабер сушений

Метод приготування супу з куркою

Горошок промити і залити склянкою води, витримати годину. Очистити моркву, петрушку та цибулину, перекласти в каструлю, покласти картоплю, довести до кипіння.

Додати чабер, довести до кипіння, зменшити газ, готуйте доки курка не стане м'якою.

Всипати горошок та готувати на повільному вогні близько години. Посолити, поперчити. Смачний супчик можна подавати гостям. Приправте рубаною зеленню і гострим червоним перцем, за бажанням заправте ложкою сметани або жирних вершків.

Гороховий крем-суп з сосисками та куркою

Наваристий бульйон дуже ситний, і зігріваючий, змішаний із вершками, і овочами, подають із квашеною капустою та чорним хлібом, це смачна страва для зимової пори року.

Набір інгредієнтів:

  • Куряче філе – 450 гр.
  • Сода
  • Зелень – пучок
  • 2 більші моркви
  • Трави прованські ст. л.
  • Сосиски одна упаковка 300 грам 14 штук
  • 2 столові ложки сала,
  • Цибуля 1 шт.
  • Зубчики часнику 5 штук
  • Квашена капуста

Рецепт приготування з нуля

Замочіть горошок на всю ніч, потім злийте і покладіть у скороварку, влийте рідину, після того, як пара зашипає варіть 40 хвилин.

Відварити картоплю, овочі, лаврове листя та запашний перець до м'якості.

Обсмажити до золотистого кольору сосиски з цибулею.
Полити овочі з картоплею із скороварки, залити водою та довести до кипіння.

Всипати гострий перець, майоран і варити 5 хвилин за допомогою блендера, змішати гороховий бульйон з вершками. Подавати курку з квашеною капустою та сосисками.

Крем-суп з горохом нутом та перцем

Продукти для рецепту:

  • Боби – 300 гр
  • стегна 200 г
  • 35 г нуту
  • 50 г копченої ковбаси
  • 1 великий червоний перець
  • 2 цибулини
  • часник – 4 зуби.
  • лавр
  • 4 переведення трав
  • жир для смаження
Читайте також:  Вершковий соус – 10 рецептів смачного соусу для різних страв

Приготування домашньої першої страви

Відварити нут до м'якості. За цей час залийте горох 2 із половиною літрами води. Ми тягнемо мерзоту. Додаємо листя та зелень. Гасити до м'якості.

Наріжте і обсмажте цибулю на сковороді, поки не стане жовтою. Додати в киплячий гороховий бульйон.

Копчену ковбасу нарізати тонкими скибочками.

Червоний перець вимити та нарізати тонкою соломкою.

Викласти в сковороду всі овочі ковбасу та часник вичавлений через прес. Смажити, доки все не стане м'яким.

Коли страва звариться, дістаньте зелень та листя. Змішайте блендером. Додайте обсмажені овочі і нут, пропущений через сито.

Приправте сіллю, перцем, майораном і подавайте друзям.

Гороховий суп з беконом та ковбасою

Список необхідних інгредієнтів:

  • Ковбаса куряча – 200 грам
  • Копчений бекон – 200 грам
  • селера, цибуля – по одній штуці
  • сіль
  • трава прованська

Спосіб приготування страви з куркою

На самому початку очистити моркву, селера, петрушку і цибулю, покласти овочі в каструлю і залити 2 літрами води. У такий спосіб на вогні приготуйте бульйон з невеликою кількістю солі.

Промийте бекон, відправте в каструлю, варіть близько 10 хвилин. Курячу ковбасу нарізати кружальцями. Очистіть цибулю, наріжте кільцями. Також приготований бекон подрібніть на смужки.

Обсмажити на сковороді цибулю, бекон та ковбасу. Очистити 4 картоплини, нарізати кубиками і додати|добавляти| в киплячий горошок.

Приготовлену моркву, цибулю і селера нарізати смужками, перекласти в каструлю, разом з обсмаженими на сковороді інгредієнтами.

Гасіть всі продукти близько 20-ти хвилин. Потім приправте суп запашним перцем, лавровим листом, перцем та великою кількістю майорану.

Продовжуйте готувати близько 15 хвилин, доки всі інгредієнти не стануть м'якими.

Приємного апетиту, сподіваюся наш рецепт, справить враження на ваших домочадців.

Поживний супчик з цвітною капустою

Список необхідних інгредієнтів:

  • куряча грудка – 3 шт.
  • 500 г очищеного горошку
  • 3 цибулини
  • зубчик часнику
  • Спеції:
  • Пікантний солодкий гострий перець
  • кмин
  • Плоди ялівцю

Покрокове приготування з фото

Залийте горох водою, залиште набухати на всю ніч.

Готувати курку на слабкому вогні до випадання білка на осад, зібрати ложкою і вилити.

Опустіть в каструлю моркву, зелень та лавровий лист.

Обсмажити очищену і нарізану цибульку з часником і моркву на сковороді. Додайте спеції та продовжуйте обсмажувати на повільному вогні.

Покладіть у бульйон половину пучка петрушки, іншу частину наріжте дрібно і відкладіть, щоб|аби| посипати готовий суп. Коли курятина стане м'якою, вийміть та обробіть.

Викласти обсушений та промитий горошок. Через кілька хвилин киньте очищену, промиту і нарізану кубиками картопля і весь вміст сковороди.
Перемішайте і обсмажте горошок із картоплею до готовності. Приправити за смаком.

Подавати на тарілці посипаною кропом.

Супчик на копчених курячих відбивних

Інгредієнти за призначенням:

  • копчені курячі гомілки
  • сосиски
  • шматок селери
  • цибулина
  • один зубчик часнику
  • 1 бульйонний кубик
  • кілька горошинок запашного перцю
Читайте також:  Швидкий пиріг з картоплею — 11 простих і смачних рецептів!

Інструкція з приготування

Покласти в каструлю петрушку, селера, часник, лавровий лист, запашний перець та горох. Залити водою, посолити, готувати до готовності.
хвилин.

Додайте курячі відбивні та бульйонний кубик, готуйте доки горох повністю не розвариться.

Покладіть нарізану картоплю, моркву та цибулю. На завершення додаємо ковбасу з куркою, нарізану товстими шматочками.

Приправити перцем, овочами та майораном. Картоплю з морквою відваріть до готовності.

Подавати із хлібом та зеленню.

Гороховий суп на курячих кісточках

Продукти для бульйону:

  • куряче м'ясо
  • 2 середніх цибулини
  • 3 лаврові листи
  • 4 стебла селери
  • голівку часнику
  • Сіль, перчик, чебрець
  • сушена петрушка
  • сушений любисток
  • 6 скибочок бекону
  • 1 столова ложка сала

Як приготувати суп з куркою

У каструлю більшого розміру покласти кісточки з м'ясом, цибулю, моркву, пастернак, лавровий лист, стебла селери. Довести до кипіння і зменшити вогонь.

Варити на повільному вогні, доки курка не почне відокремлюватися від кісток. Приправити за смаком сіллю та перцем.

Залити горох водою, промити та процідити.

Вийняти з бульйону овочі та кістки з м'ясом. Засипте гороховий збір у чистий бульйон, варіть, коли він майже не стане м'яким, додайте нарізану моркву та кубиками картопля, а також спеції: любисток, майоран, чебрець, сушену траву.

Готуйте суп, поки картопля та горох не стануть дуже м'якими, навіть перевареними. Наприкінці додаємо віджаті часточки часнику.

Відокремте гомілки від кісток, наріжте бекон. Нагрійте на сковороді столову ложку сала, покришіть м'ясо і підрум'яньте, перекладіть суміш у каструлю.

Подавати з хлібом і столовою ложкою вершків.

Простий суп на курячих копчених реберцях

Склад продуктів:

  • 400 г грудки
  • овочі
  • ковбаса з куркою
  • 200 г копченого бекону
  • 200 г смаженої свинячої корейки
  • 1 біла цибулина
  • 5 картоплин
  • 2 столові ложки сухої петрушки
  • лавровий лист
  • сіль та перчик за смаком

Приготування по кроках із фотографіями

Приготувати бульйон з ребер, овочів, лаврового листа і запашного перцю, дістати моркву, натерти на тертці.

Замочіть горох на 3 години, промийте та відправте в киплячий відвар. Нарізати кубиками свинячу корейку, бекон та ковбасу та обсмажити до світло-золотистого кольору. До обсмажених шматків м'яса додати нарізану цибулю і все обсмажити.

Покладіть майоран, дрібно нарізаний часник і перекладіть вміст у киплячий суп.

Готуйте, поки картопля не розвариться. Через 5 хв, додайте терті овочі, приправте сіллю, перцем і додатковою порцією майорану.

DvaGusya