Як посмажити печінку яловичу з цибулею, щоб була м’яка і соковита

Даний продукт, який багатий мікроелементами, вітамінами і жирами. Що стосується яловичої печінки, вона дуже поживна. В її складі дуже багато заліза, яка необхідна для формування нашої крові. Так само корисна для нашої нервової системи, має вітамін А, Б.

Ще цей продукт низькокалорійний, в 100 г міститься 170 ккал. Для того, щоб приготувати печінку не руйнуючи вітаміни, необхідно вибрати спосіб приготування гасіння або варіння невелику кількість часу.

Сьогодні я розповім Вам як посмажити печінку яловичу з цибулею, та так щоб вона була м’якою і досить соковитою, декількома способами.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Звичайно, в даному інгредієнті є і свої недоліки. Він шкідливий для людей, які страждають із-за проблем з серцево-судинною системою, високим рівнем холестерину. У такому випадку варто контролювати вживання його. В яловичої печінки міститься менше холестерину і більше вітамінів, ніж у свинячий. Рекомендовано їсти її раз на тиждень.

Як посмажити печінку яловичу з цибулею, щоб була м’яка і соковита в сметані

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Інгредієнти:

  • Печінка яловича — 800 гр.
  • Сметана (15-20 %) — 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Сіль — 1,5 ч. ложки
  • Перець — за смаком

Спосіб приготування:

1. Печінку промиваємо, вирізаємо стінки судин, які є всередині, вони не жуются і нам у страві не потрібні, нарізаємо дрібною соломкою. При бажанні можна видалити верхню плівку.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Порада: Щоб печінка легко було нарізати, не розморожуйте її до кінця

2. Ріпчасту цибулю очищаємо і шаткуємо півкільцями. Розігріваємо в сковороді невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо цибулька. Всипаємо до нього трохи солі і трохи перцю. Тушкуємо овочі до золотистого кольору.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

3. Тепер відправляємо до нього печінку, всипаємо залишилися сіль і перець і на сильному вогні смажимо хвилин 5. Зменшуємо вогонь і додаємо сметану. Ретельно перемішаємо і дамо протомиться продуктів в сметані ще хвилин 5.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Ось так легко приготувати ніжне і тане в роті страву, як гарнір можна використовувати пюре, відварені макарони і багато іншого. Приємного апетиту.

Як посмажити яловичу печінку з цибулею і підливою

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Інгредієнти:

  • Цибуля — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Печінка — 1 кг
  • Соняшникова олія — 4 ст. ложки
  • Сметана (20%) — 500 мл
  • Борошно — 2 ст. ложки
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

1. Цибулю і моркву очищаємо, промиваємо. Цибулька кришимо дрібно, а моркву натираємо на крупній тертці. Печінку промиваємо, прибираємо надлишки і ріжемо кубиками.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

2. На розігрітій олії підсмажимо овочі, через 10 хвилин пасерування вони готові. А на іншій сковорідці в цей час ми будемо смажити печінку, так само протягом 10 хвилин.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

3. Потім перекладаємо засмажку до печінці і смажимо, поки не випарується волога, після чого додаємо 500 мл 20% сметані. Все грунтовно перемішуємо, додаємо 2 ст. ложки борошна, солимо за смаком і тушкуємо 15-20 хвилин під закритою кришкою.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Блюдо виходить за даним рецептом ніжне і тане в роті. Приємного апетиту.

Яловича печінка смажена в молоці

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Інгредієнти:

  • Печінка — 400 гр.
  • Цибуля — 1-2 шт
  • Молоко — 50 мл
  • Сіль, перець — за смаком
  • Борошно — 50 гр.

Спосіб приготування:

1. Печінка зачищаємо від плівок на скільки це можливо, тепер наріжемо порційними, зручними для вас шматочками і обвалюємо їх у борошні.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

2. Залишимо зайву муку і відкладемо печінка на чисте блюдце. Чекаємо поки нагріється масло й обсмажуємо.

3. Через 5-7 хвилин можна додати порізаний дрібно цибулька, присипати усіма улюбленими спеціями і влити склянку молока.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

4. Після того, як все закипить накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо пів години до готовності.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Соус виходить дуже смачним, в процесі можете долити ще 1 склянку молока. Приємного апетиту.

Як приготувати смажену яловичу печінку в маринаді з содою

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Інгредієнти:

  • Яловича печінка — 600 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Цукровий пісок — 1 ч. ложка
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Сода — 0,5 ч. ложки
  • Цибулина — 1 шт.
  • Олія — для смаження
  • Борошно для панірування

Спосіб приготування:

1. Вимиємо і обсушим печінку, видаляємо плівку і нарізаємо на великі шматочки. У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор, соду, видавлюємо часник і ретельно збиваємо. Закидаємо заготовку в маринад, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися в холодильнику 2 години.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

2. Очищену, нарізану півкільцями цибулину обсмажимо невеликій кількості рослинного масла і викладемо на тарілку.

3. Кожен шматочок обвалюємо в кукурудзяного або звичайною борошні й обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки, в сковороді де смажили цибулю.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

4. Коли печінка буде готова, засипаємо її цибулею, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь на повільний і тримаємо хвилин 5.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Готовність можна перевірити, розрізавши шматочок, якщо всередині немає рожевого, то готово. Приємного апетиту.

Як правильно посмажити печінку яловичу без борошна, щоб вийшла м’якою

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Інгредієнти:

  • Печінка — 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 250 гр.
  • Сіль — 1-2 ч. ложки
  • Чорний перець мелений — 0,5 ч. ложки
  • Олія — для смаження

Спосіб приготування:

1. Печінку промиваємо і очищаємо від плівок. Нарізаємо на однакові по товщині брусочки, трохи підсолимо.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

2. Лука необхідно брати в два рази менше, ніж основного інгредієнта. Очищаємо і нарізаємо його півкільцями. Наливаємо в сковороду масло і нагріваємо, викладаємо печінку і смажимо на сильному вогні, не забуваємо постійно помішувати.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

3. Як тільки печінка посвітлішає додаємо цибулю і обсмажуємо разом, перчимо, солі потрібно трохи більше, так як ці два інгредієнти мають солодкуватий смак.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Пробуємо на смак, як тільки волога випарується, а цибулю майже розтане і придбає коричневий колір, заберіть з вогню. Орієнтуйтеся по лучку. Приємного апетиту.

Рецепт смаженої яловичої печінки на сковороді в майонезі

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Інгредієнти:

  • Печінка — 600-700 гр.
  • Ріпчаста цибуля — 1-2 шт.
  • Майонез — 100 гр.
  • Рослинне масло — для смаження
  • Сіль, чорний мелений перець — за смаком

Спосіб приготування:

1. Шматок печінки обдаємо окропом, очистити від плівки. Після гарячої води вона станемо світлою і сама відстане. Ріжемо на шматочки приблизно 2 на 2 див.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

2. Цибуля ріпчаста очистимо й наріжемо кубиками, обсмажуємо на рослинному маслі. Після того, як овоч стане жовтіти, додаємо до нього печінку.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

3. Обсмажуємо швидко, орієнтуємося на наявність крові при проколюванні. Якщо ми її передержим вона стане жорсткою. Солимо, перчимо за смаком. Зменшуємо вогонь і заливаємо в сковороду майонез, добре перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 5-7 хвилин.

Как пожарить печень говяжью с луком, чтобы была мягкая и сочная

Ось і все прекрасне страву готове. Швидко і смачно, готуйте одночасно гарнір, гречку, рис або подавайте як самостійне блюдо. Приємного апетиту.

Сподіваюся, що динні рецепти будуть для Вас корисними.

загрузка...
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: