Рецепт простої та легкої вечері капусти з курячим м'ясом у пакеті. Ідеальна страва, що поєднує одночасно і м'ясо, і гарнір в одному флаконі. Капуста найкраще підійде білокачанна, а з курки підійдуть будь-які частини. Але найкраще брати ті, що пожирніше і зі шкірою, на зразок гомілок або стегон. Грудка в таких стравах зовсім не доречна. Їжа має бути ситною і радувати рот
інгредієнти
- Гомілки, стегна – 800 г
- Капуста – 800 г
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Лавровий лист – 2 шт.
- Приправа для курки – 1 стол
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія – 1 ст. ложка
Приготування
Вимиту та обсушену курку натираємо приправою з давленим часником, сіллю та перцем. Залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин
Шинкуємо капусту середньою соломкою, солимо і мені руками
Додаємо порізану соломкою моркву, столову ложку олії, перемішуємо. Можна ще підсолити та поперчити
Завантажуємо до рукава капусту з морквою зверху розкладаємо курку. Додаємо 2 лаврові листи
Робимо в пакеті пару проколів ножем, перекладаємо на решітку чи форму. Ставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин
Виймаємо курку з духовки, розрізаємо та розкриваємо рукав. Виймаємо лаврове листя, ставимо назад ще на 10 хв. щоб курочка зарум'янилася
Рецепт закінчений, проста і швидка вечеря готова. Страви, приготовлені в пакеті, завжди виходять смачними та соковитими, до того ж це паличка виручалочка для будь-якої господині.
Капуста з куркою та рисом у рукаві
інгредієнти
- Курка – 600 г
- Куряча приправа – 1 ст. ложка
- Морква + цибуля – по 1 шт.
- Рис – 200 г
- Капуста – 350 г
- Томатна паста – 2 ст. ложки
- Сіль, перець, олія
- Вода – 300 мл
Натираємо гомілки приправою з перцем, сіллю та олією, даємо постояти 30 хв.
Шинкуємо соломкою капусту з морквою та цибулею, додаємо промитий рис
Розводимо томатну пасту у воді, виливаємо сюди ж, солимо, перемішуємо
Викладаємо овочі з рисом на дно рукава, зверху курку. Робимо в пакеті кілька проколів та відправляємо у розігріту духовку. Температура 190 градусів на 50 хвилин
Прості ніжки з капустою готові. Рис чудово набух і розварився, вийшло щось на кшталт смачних ледачих голубців
Рецепт тушкованої капусти з куркою
інгредієнти
- Ніжки – 700 г
- Капуста – 800 г
- Морква – 1 шт.
- Соєвий соус + сметана – по 2 ст. л
- Приправа для курки – 1 ст. л
- Часник – 3 зубчики
- Сіль за смаком
Очищаємо гомілки від шкіри, додаємо соєвий соус, сметану, приправу, давлений часник та сіль.
Перемішуємо, натираємо, залишаємо маринуватися на 30 хв.
Нарізаємо капусту з морквою і поміщаємо в рукав, додаємо сіль і струшуємо кілька разів.
Розкладаємо зверху гомілки, поливаємо залишками маринаду
Готуємо в розігрітій до 190 градусів духовці 40 хвилин
Ось так просто і без особливих зусиль можна нагодувати усю сім'ю. Курочка в цій страві виходить дивовижно ніжною та ароматною. Але найсмачніше це капуста з морквою, що ввібрала в себе аромати маринаду сік курки