Фарширована курка часточками апельсина, у сметанному маринаді з гірчицею. Святковий рецепт, з рум'яною золотистою скоринкою, і простий у приготуванні, частування з гарним видом зовні, та смачним усередині. А соковитий гарнір, просочений курячими соками, гарний додаток до ситної вечері. Готуйте цей простий варіант на свято, і дивуйте гостей, смачною та ситною стравою. Залишайте відгуки та побажання
інгредієнти
- Курка – 2 кг (бройлер добре)
- Рис – 1,5 склянки
- Апельсин – 1 штука
- Сметана – 4 ст. ложки
- Гірчиця – 1 їдальня л.
- Куркума – 1 ст. ложка
- Суміш перців – 1 год. (або один чорний)
- Сіль – 2 чайні л.
- Фольга – 30 мм
Покроковий рецепт фаршированої курки
Промиваємо рис під водою, заливаємо окропом – на 30 хвилин
Робимо маринад
Змішуємо сметану, з гірчицею та сіллю
Робимо начинку: перемішуємо пропарений рис, куркуму, перець, сіль
Миємо тушку, сушимо, змащуємо всередині маринадом, можна без рук, промазати нутро ложкою
Потім фаршируємо курку рисом, використовуємо всю суміш.
Зав'язуємо або зашиваємо горловий отвір, щоб не виходили пари
Очищаємо апельсин, ріжемо середніми кільцями
Поміщаємо апельсинові кільця, між рисовою сумішшю
Зашиваємо місце потрошення, кулінарною ниткою, або звичайною як у мене
Застилаємо лист фольгою, щоб потім не мити, укладаємо фарширований птах.
Зверху і знизу, обмазуємо маринадом, руками або силіконовим пензликом.
5-10 хв. прогріваємо духовку, температура – 180 градусів
Злегка підгинаємо фольгу по краях, робимо якусь форму, в яку збереться курячий сік, відправляємо тушку в духовку – на 1 годину
Час запікання закінчився, фарширована курочка готова, виймаємо нитки, ріжемо пташку на шматочки, додаємо ситний гарнір і подаємо на стіл.
Додатково зверху, можна полити страву, апетитним соком, що зібрався на фользі, просочити їм рисову кашу, перед подачею на вечерю