Курка фарширована рисом та апельсином

Курка фарширована рисом та апельсином

Фарширована курка часточками апельсина, у сметанному маринаді з гірчицею. Святковий рецепт, з рум'яною золотистою скоринкою, і простий у приготуванні, частування з гарним видом зовні, та смачним усередині. А соковитий гарнір, просочений курячими соками, гарний додаток до ситної вечері. Готуйте цей простий варіант на свято, і дивуйте гостей, смачною та ситною стравою. Залишайте відгуки та побажання

інгредієнти

  • Курка – 2 кг (бройлер добре)
  • Рис – 1,5 склянки
  • Апельсин – 1 штука
  • Сметана – 4 ст. ложки
  • Гірчиця – 1 їдальня л.
  • Куркума – 1 ст. ложка
  • Суміш перців – 1 год. (або один чорний)
  • Сіль – 2 чайні л.
  • Фольга – 30 мм

Покроковий рецепт фаршированої курки

Курка фарширована рисом та апельсиномКурка фарширована рисом та апельсином

Промиваємо рис під водою, заливаємо окропом – на 30 хвилин

Курка фарширована рисом та апельсином

Робимо маринад

Змішуємо сметану, з гірчицею та сіллю

Курка фарширована рисом та апельсином

Робимо начинку: перемішуємо пропарений рис, куркуму, перець, сіль

Курка фарширована рисом та апельсиномКурка фарширована рисом та апельсином

Миємо тушку, сушимо, змащуємо всередині маринадом, можна без рук, промазати нутро ложкою

Курка фарширована рисом та апельсином

Потім фаршируємо курку рисом, використовуємо всю суміш.

Курка фарширована рисом та апельсином

Зав'язуємо або зашиваємо горловий отвір, щоб не виходили пари

Курка фарширована рисом та апельсином

Очищаємо апельсин, ріжемо середніми кільцями

Курка фарширована рисом та апельсином

Поміщаємо апельсинові кільця, між рисовою сумішшю

Курка фарширована рисом та апельсином

Зашиваємо місце потрошення, кулінарною ниткою, або звичайною як у мене

Курка фарширована рисом та апельсином

Застилаємо лист фольгою, щоб потім не мити, укладаємо фарширований птах.

Зверху і знизу, обмазуємо маринадом, руками або силіконовим пензликом.

5-10 хв. прогріваємо духовку, температура – 180 градусів

Курка фарширована рисом та апельсином

Злегка підгинаємо фольгу по краях, робимо якусь форму, в яку збереться курячий сік, відправляємо тушку в духовку – на 1 годину

Курка фарширована рисом та апельсином

Час запікання закінчився, фарширована курочка готова, виймаємо нитки, ріжемо пташку на шматочки, додаємо ситний гарнір і подаємо на стіл.

Курка фарширована рисом та апельсином

Додатково зверху, можна полити страву, апетитним соком, що зібрався на фользі, просочити їм рисову кашу, перед подачею на вечерю

Читайте також:  Пиріг з гарбуза — 7 шалено смачних рецептів

DvaGusya