Їду додому з роботи, у животі порожньо, всі думки про їжу, проходячи повз скриньку з курками на грилі, потекли слинки. Швиденько дзвоню чоловікові і наказую, приготувати таку ж пташку цілком, він ніколи мені не відмовляє. З повною впевненістю в тому, що на столі стоятиме, мною замовлена страва, відчиняю двері квартири, ну а чи здійснилися мої мрії чи ні, ви дізнаєтесь на сайті Курка2.ру, якщо дочитаєте до кінця
інгредієнти
- Тушка птаха – 1 штука
- Часник сухий – 1 чайна ложка
- Перець чорний – 1 год.
- Паприка суха солодка – 2 ч. л.
- Олія – 4 ст. л.
- Сіль – 90 грам
- Тепла вода – 2,5 літри
Приготування страви з покроковими фото
Птах промиваємо, очищаємо від прядів та зайвої шкіри
Курку слід купувати свіжу, охолоджену, без сторонніх запахів
Маринуємо м'ясо наступним способом:
Дістаємо велику каструлю, скляну або емальовану, і робимо в ній розсіл – повністю розчиняємо сіль у теплій воді (заздалегідь кип'яченою)
В отриманий маринад, занурюємо тушку цілком, щоб вона повністю покрилася рідиною
Накриваємо кришкою, залишаємо маринуватися на ніч
Змішуємо спеції:
Наливаємо в ємність, 4 столові ложки рослинної олії, кладемо приправи, мелений перець, паприку, часник і ретельно перемішуємо ложкою.
Курочка простояла ніч у розсолі, 10-12 годин, добре просолилася, і з неї вийшли всі шкідливі речовини
До такого методу, вдаються в магазинах і кафе, навіть залежалий продукт, набуває свіжого вигляду
Виймаємо пташку з рідини, промиваємо проточною водою, даємо обсохнути або обтираємо паперовими рушниками
Натираємо продукт, сумішшю олії та спецій, всередині теж, і даємо настояться, не менше 2-х годин
Зв'язуємо ніжки ниткою, і заламуємо крильця, якщо вийде
Нанизуємо на рожен, якщо духовка з грилем, але можна обійтися і без нього, але готовий вигляд буде трохи інший
Поміщаємо шомпол у духовку, температура 200°, запікаємо до готовності
Час приготування залежить від розміру курки, у мене йде – від 2,5 до 3-х годин
Готовий продукт виймаємо з духової шафи, знімаємо з рожна, залишилося обробити і подати на стіл
Рецепт соковитої, і ароматної курки гриль, в духовці на рожні, добіг кінця, дане легке блюдо, може скрасити будь-який святковий стіл або сімейну вечерю, смачно вживати з соусом, змішаний майонез з кетчупом