Курка гриль у духовці цілком по-домашньому

Курка гриль у духовці цілком по-домашньому

Кура під грилем вдома зазвичай готується перед святом або приїздом гостей, а іноді і просто так, побалувати дітей з чоловіком смачною трапезою. Давайте приготуємо цю смачну страву, з підручних інгредієнтів, тушка, часник та необхідні спеції. Запікати будемо без рожна, просто на деку з маслом, можливо додамо картоплі з цибулькою, і солодким перцем. Приготуйте цей рецепт у місці з нами, і не скупіться на коментарі

інгредієнти

  • Курка – 1 шт. (2 кг)
  • Часник – 5 зубців
  • Солодка паприка + куркума – 1 ч. л.
  • Чорний перець + гострий червоний – по 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло змастити лист – 1 ст. ложка

Для гарного результату курка повинна маринуватися 2-3 години, для ідеального – всю ніч у холодильнику.

Покроковий рецепт запікання з фото

Курка гриль у духовці цілком по-домашньому

Готуємо курку, добре промиваємо під водою, обтираємо паперовими рушниками або серветками.

Курка гриль у духовці цілком по-домашньому

Для приготування маринаду я користуюся ступкою, можна просто змішати ложкою в посуді

Давимо туди 5 зубчиків часнику, для такого обсягу тушки можна і більше, м'ясо візьме стільки, скільки йому потрібно

Курка гриль у духовці цілком по-домашньому

Додаємо сіль зі спеціями і перетираємо у ступці, або розтираємо по тарілці ложкою, щоб утворилася якась кашка

Курка гриль у духовці цілком по-домашньому

Ретельно втираємо приготовлену масу у птицю

Курка гриль у духовці цілком по-домашньому

Кладемо тушку в глибокий посуд, накриваємо кришкою і відправляємо маринуватися в холодильник, на 8 годин

Курка гриль у духовці цілком по-домашньому

Духова шафа, ставимо розігріватися на 180-200 градусів і включаємо режим гриль

Змащуємо форму рослинним маслом, кладемо курку догори грудкою, зв'язуємо ніжки нитками і відправляємо курку гриль, запікатися в духовку – на 1,5 години

Читайте також:  Вівсяна каша на воді: 5 кращих рецептів

Курка гриль у духовці цілком по-домашньому

Часу пройшло 1:20, на вигляд, курочка гриль повинна бути готова

Курка гриль у духовці цілком по-домашньому

Щоб перевірити м'ясо на готовність, слід глибоко проткнути його ножем

Якщо піде прозорий сік, значить все добре, якщо сукровиця, слід поставити допікатися, на 10-15 хв.

Курка гриль у духовці цілком по-домашньому

Смачна страва, курка гриль у духовці, повністю пропеклася, краще дати м'ясу охолонути перед обробкою, так соки залишаться всередині, але я чекати не буду, поспішаю показати вам, яке воно соковите

Курка гриль у духовці цілком по-домашньому

Смачна страва – курка гриль, обробіть на шматки, прикрасьте зеленню і подавайте на святковий стіл, так само можна подавати з картопляним пюре та свіжими овочами.

Заходьте частіше на сайт курица2.ру, тут ви знайдете ще багато, цікавих та простих курячих рецептів

Курку-гриль можна приготувати вдома двома способами

Наш рецепт – запекти курку в домашній духовці. При його приготуванні достатньо дотримуватися кількох правил. Насамперед запікаємо курку в режимі «вгору-вниз», а останні півгодини встановлюємо варіант гарячого повітря. У деяких духовках є гриль та спеціальний режим приготування – ним варто користуватись!

Інший спосіб – використовувати рожен для гриля. Ви можете купити цей гриль окремо з грилем, зазвичай телескопічний, тому ви можете регулювати його в залежності від розміру курки. Найкраще підійде гриль із кришкою, яка дозволяє м'ясу готуватися повільно і не дає йому пересохнути. Варто купити цей рожен, він недорогий, а ще на ньому можна запекти цілі овочі. Цікавим варіантом є решітка для запікання курки на мангалі або в духовці. Направте на нього курку та запікайте.

Це гарне обладнання для людей, які не хочуть час від часу перевертати курку.

Курка гриль як з скриньки

Як приготувати курку-гриль? Секрет смачного м'яса зазвичай полягає у маринаді. Наш рецепт курки-гриль – це експрес-варіант: приправити, поставити в духовку, і через 1,5 години, ми насолоджуємось чудовою вечерею, яку ви насправді готуєте самі. Однак якщо ви хочете, щоб м'ясо вийшло ще ароматнішим, варто його напередодні замаринувати.

Читайте також:  Торт з бананами – 5 смачних рецептів приготування

Маринувати курку в оливковій олії, лимонному соку та спеціях – це ідеальний маринад для курки-гриль. Також можна додати трохи меду чи гірчиці і навіть приготувати маринад із додаванням йогурту. Куряче м'ясо чудово поєднується з різними видами перцю. Не обмежуватимемося солодким і гострим, але спробуємо, наприклад, копчене. Курка-гриль, отримає димний післясмак

Курка гриль у домашній духовці під соусом

Простий прийом і звичайна смажена курка перетворюється на курку гриль. Смачна страва на грилі, яку потрібно тільки добре заправити, а потім запекти в соусі барбекю.

Соус барбекю в Росії не має особливої популярності. Як маринади ми віддаємо перевагу пиву або суміші трав. Залити продукти на грилі або вмочити у кетчуп.

Американці, які знаються на приготуванні їжі на грилі, дуже часто використовують соус барбекю як маринад для гриля, так і пізніше як доповнення до готових страв.

Це справді відмінний додаток до грилю, що надає м'ясу чудового аромату. Просто приправте м'ясо на грилі сіллю та перцем і запікайте.

Тільки наприкінці, коли воно буде готове, добре обмажте його соусом і запікайте на сильному вогні.

Тоді на поверхні м'яса утворюється ароматна та смачна скоринка, яка замінює будь-які маринади, що потребують часу та часу.

Говорячи про спеції, рецепт дає вам на вибір два набори маринадів, але ми рекомендуємо вам спробувати кавову суміш, яка дає незвичайний землистий смак.

Інгредієнти для блюда:

  • 8 курячих гомілок (гомілки)
  • 2 чайні ложки солі
  • 1 чайна ложка сушеної цибулі
  • 1 чайна ложка сушеного часнику
  • 2 чайні ложки кави дрібного помелу
  • 2 чайні ложки коричневого цукру
  • 2 чайні ложки копченої паприки
  • 1/2 чайної ложки кмину

Соус для гриля:

  • 1 склянка соусу для барбекю (за цим рецептом)
  • 1 столова ложка будь-якого варення
  • 2 терті зубчики часнику
Читайте також:  Чому млинці рвуться при перевертанні? Як виправити прилипання млинців до сковороді

Покрокове приготування курки на грилі в духовці

Витріть курчат рушником або тканиною. Посолити та заправити одним із двох маринадів. Перекладіть у лист. Відкладіть, поки духовка нагрівається.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Покладіть палички на середню полицю. Випікати 30 хвилин|мінути|, потім перевернути ніжки. Випікати ще 20-25 хвилин|мінути|.

Поки м'ясо готується, приготуйте соус для барбекю. За цим рецептом вийде 11/2 склянки соусу. Злийте воду з півсклянки, перелийте в каструлю, додайте столову ложку джему і два терті зубчики часнику і тушкуйте, поки курка готується. Справа в тому, щоб соус ще більше зменшився.

Коли курка запечеться, дістаньте її з духовки і підніміть температуру до 220 градусів.

Візьміть ложку та покрийте верхню частину ніжок соусом. Поставте м'ясо в духовку і запікайте близько 10 хвилин, доки|доки| соус не почне злегка підгоряти. Дістаньте їх з духовки, переверніть палички без соусу і змастіть маринадом. Поставити у духовку ще на 5-10 хвилин.

DvaGusya