Курка на пару в мультиварці – 6 рецептів приготування

Курка на пару в мультиварці – це справжня мрія. Дивовижний смак, простота приготування, користь для здоров’я – все, що так подобається господині.

Курка з овочами на пару в мультиварці

Якщо додати до курки овочі – вийде чудовий дует. Приготовані на пару, вони зберігають корисні властивості набагато краще, ніж при іншій термічній обробці. Вийде не просто смачна страва, але і корисне, яке підходить і для дитячого харчування, і для дієтичного столу.

Курка на пару в мультиварці – 6 рецептів приготування

Отже, щоб приготувати страву, потрібно:

  • 300 г курячої грудинки;
  • 100 г стручкової квасолі;
  • 100 г замороженої кукурудзи;
  • морква;
  • 100 г зеленого горошку;
  • спеції.

Тепер, коли всі продукти готові, приступимо до процесу:

  • Курячі грудки промити під проточною водою, порізати на порційні шматочки і викласти на решітку пароварки.
  • Посипати улюбленими спеціями.
  • Моркву потерти на крупній тертці, викласти поверх грудки.
  • Послідовно покрити шарами кукурудзи, зеленого горошку і стручкової квасолі.
  • Вибрати режим «Варка на пару».
  • Через 30 хвилин подаємо на стіл чудову курочку.

Важливо! Щоб зробити блюдо дієтичним, з курячої грудки необхідно заздалегідь зняти шкіру.

Якщо у вашому розпорядженні філе курки, то наступний рецепт для вас.

Компоненти:

  • 500 г курячого філе;
  • морква;
  • помідор;
  • 4 бульби картоплі;
  • солодкий перець;
  • 250 р свіжої капусти;
  • 200 г стручкової квасолі;
  • 1 цибулина;
  • 100 г твердого сиру;
  • стакан фільтрованої води;
  • приправа;
  • сметана;
  • зелень;
  • трохи рослинного масла.

Тепер перетворимо наші продукти в чудове блюдо:

  • Промиємо куряче філе, залишимо його підсохнути. Тим часом займемося овочами.
  • Приготуємо овочі, поріжемо їх кубиками.
  • Нашинкуем капусту.
  • Всі інгредієнти викладемо в каструлю, додамо масло.
  • Викладемо в чашу стручкову квасолю, додамо сіль.
  • Розмішуєм і додамо воду.
  • Підготовлене куряче філе поріжемо на порційні шматочки, приправимо і змастимо сметаною.
  • Акуратно викладемо філе в контейнер-пароварку, попередньо змастивши його невеликою кількістю масла.
  • Поверх кожного шматочка покладемо часточку томату і пластик сиру.
  • В залежності від моделі мультиварки вибираємо режим «Гасіння» / «Варка на пару» / «Плов».
  • Чекаємо сигналу готовності і насолоджуємося смачною і здоровою їжею.
Читайте також:  Домашня піца в духовці: 12 рецептів дуже смачної піци в домашніх умовах

Готуємо з рисом

Як приготувати курку в мультиварці з рисом? Простіше, ніж ви думаєте! Для цієї страви підійде будь-яка частина курки в необхідній вам кількості (єдине обмеження тут – розмір чаші пароварки).

Курка на пару в мультиварці – 6 рецептів приготування

Отже, для приготування вам знадобиться:

  • курка (філе, філе, стегна або гомілки – на ваш смак);
  • 2 мультистакана пропареного рису;
  • часник;
  • 2 столові ложки соєвого соусу;
  • 4 мультистакана води;
  • сіль і спеції.

Від готового страви нас відділяє кілька простих кроків:

  • Промите і підсушені м’ясо замаринуем з часником і соєвим соусом, можна додати перець або інші спеції за смаком.
  • Поки курка маринується, займемося підготовкою рису, його потрібно ретельно промити, поки вода не стане прозорою.
  • Поміщаємо промитий рис в чашу мультиварки, заливаємо водою, додаємо сіль за смаком і ретельно перемішуємо.
  • Мариноване м’ясо викладаємо в чашу мультиварки.
  • Вибираємо режим «Плов», через 40 хвилин подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Курячі котлети

Якщо ви дбаєте про здоров’я своїх близьких, курячі котлети, приготовлені на пару, ідеальний варіант для обіду. Такі котлетки можна включати в меню навіть маленьким дітям. Зауважимо, що фарш рекомендується готувати самостійно, не використовуючи готові напівфабрикати.

Курка на пару в мультиварці – 6 рецептів приготування

Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 400 г курячого фаршу, виготовленого з змеленого на м’ясорубці курячого філе;
  • яйце;
  • 1 маленька цибулина;
  • гірка панірувальних сухарів;
  • сіль і перець.

Для вимішування фаршу потрібно досить містка ємність.

Отже, приступимо:

  • У підготовлену чашку викладаємо курячий фарш, додаємо сире яйце, сіль і перець. Ретельно перемішуємо.
  • Цибулину подрібнюємо на дрібній тертці, додаємо до фаршу, змішуємо.
  • Додаємо сухарі, перемішуємо до отримання однорідної маси.
  • Залишаємо на 20 хвилин, щоб сухарі увібрали надлишки рідини.
  • Формуємо невеликі вироби, бажано робити це вологими руками, щоб запобігти прилипання фаршу.
  • Викладаємо готові котлети в чашу для варіння на пару.
  • У каструлю наливаємо 1 л води, включаємо режим «Варка на пару». Щоб прискорити процес, можна налити гарячу воду.
  • Коли вода закипить, встановлюємо чашу з котлетами в мультиварку. В залежності від розміру котлет, вони готуються від 10 до 25 хвилин.
Читайте також:  Як солити скумбрію: 5 основних рецептів

На гарнір можна подати картопляне пюре або овочі.

Важливо! Щоб куряче філе не виділяла багато вологи, його слід попередньо підсушити чистим кухонним рушником.

Дієтичне філе курки на пару в мультиварці

Цінителі курячого філе знають, що найчастіше при приготуванні воно виходить надмірно сухим. Уникнути цього вам допоможе невелика хитрість – попереднє маринування.

Курка на пару в мультиварці – 6 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • філе курки;
  • сіль (бажано використовувати морську харчову) і приправи;
  • 3 мультистакана води.

Процес порадує своєю простотою:

  • Куряче філе промиваємо проточною водою, видаляємо надлишки вологи за допомогою паперового рушника.
  • Видаляємо плівку, нарізаємо філе на порційні шматочки і натираємо сумішшю солі зі спеціями.
  • Залишаємо маринуватися на півгодини.
  • У каструлю наливаємо воду, встановлюємо чашу для варіння на пару з викладеними на неї замаринувати шматочками філе.
  • Запускаємо режим «Варка на пару» («Пара»), ставимо таймер на 30 хвилин.

Прекрасне дієтичне блюдо готове!

Як приготувати у фользі

Якщо у мультиварки є режим «Випічка», можна приготувати курку в фользі.

Курка на пару в мультиварці – 6 рецептів приготування

Для цього потрібно:

  • куряча тушка;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 150 г сметани (бажано з високим відсотком жирності);
  • сіль, спеції;
  • столова ложка будь-якого олії;
  • фольга.

Приготування:

  • Розморожену курку ретельно промити проточною водою, надлишки рідини підсушити паперовим рушником.
  • Підготовлену тушку натерти сумішшю спецій і солі, а також часником, який для цієї мети можна розрізати навпіл, пропустити через чеснокодавку, або натерти на дрібній тертці.
  • Намазати курку сметаною.
  • Акуратно викласти приправлену спеціями і сметаною тушку на фольгу. Зверніть увагу, що розмір фольги повинен бути достатнім для обгортання.
  • Загорнути тушку у фольгу, ретельно закріплюючи краю, щоб запобігти витіканню соку.
  • Залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі для того, щоб спеції просочили м’ясо курки.
  • Змастити чашу мультиварки маслом.
  • Помістити курку, запустити режим «Випічка», таймер виставити на 40 хвилин.
Читайте також:  Соус Болоньєзе — класичний рецепт і не тільки

Важливо! Якщо хочете щоб приготована в фользі курка мала чудову золотисту скоринку, слід акуратно витягти її з фольги, злити всю, що накопичилася рідина, і в режимі «Випічка» обсмажити з усіх сторін. На це піде близько 15 хвилин.

З картоплею

Ще одна прекрасна ідея для сімейної трапези – це курячі стегна з картоплею. Принадність рецепту в тому, що курка і гарнір готуються одночасно.

Курка на пару в мультиварці – 6 рецептів приготування

Щоб приготувати страву, знадобляться наступні продукти (з розрахунку на 4 порції):

  • 2 курячих стегна (пам’ятаємо про те, що приготоване з шкірою куряче м’ясо на порядок жирніше, ніж без неї);
  • 1 кг картоплі (переважно молодого);
  • 1 цибулина;
  • половина качана свіжої капусти;
  • 1 томат;
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 столова ложка гірчиці;
  • 0,5 л води;
  • сіль і приправи.

Технологія:

  • Курячі стегна промити проточною водою. Підсушити паперовим рушником. При необхідності видалити шкіру.
  • Натираємо стегна сумішшю солі і спецій, а також гірчицею. Даємо постояти в холодильнику. Поки стегенця маринуються, займемося овочами.
  • Очищений картопля нарізати скибочками товщиною 7 – 8 мм. Викласти в каструлю, посолити.
  • Дрібно нашаткувати капусту, змішати її з картоплею.
  • Очищений від лушпиння цибулю порізати кільцями.
  • Помідор нарізати кружечками.
  • Настав час діставати з холодильника замариновані стегна. Піддон для приготування на пару вистелити фольгою, викласти стегна, зверху покрити половиною нарізаних цибулевих кілець.
  • Поверх цибулі викладаємо скибочки помідора.
  • Сир потерти на крупній тертці, посипати верх помідорів.
  • Половину цибулі змішати в чашу мультиварки з картоплею і капустою.
  • Залити овочі водою, встановити чашу пароварки.
  • Страву готувати в режимі «Тушіння/Приготування на пару», встановивши таймер на 40 хвилин.
  • Через відведений час витягти піддон з куркою, включити режим «Випічка» і протягом 15 хвилин обсмажити овочі.

При сервіровці можна використовувати свіжу зелень.

Який би варіант приготування курки в мультиварці ви не вибрали, вийде смачне і корисне дієтичне блюдо.

DvaGusya