Курка на пляшці в духовці, запечена цілком

Курка на пляшці в духовці, запечена цілком

Птах запечений на пляшці з картоплею, чергове просте та смачне святкове блюдо, в майонезному маринаді. Смачний рецепт, із золотистою скоринкою, ніжним та соковитим м'ясом, не може не сподобається, любителям простих страв. Рекомендується робити це частування, одночасно з картопляним гарніром, який просякнувшись ароматними курячими соками, стане ситним доповненням до вечері. Страва не має собі рівних, як за смаком, так і за подачею

інгредієнти

  • Тушка – 2 кг
  • Картопля – 5-6 шт. на гарнір
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Хмелі-сунелі + паприка – по 1 ч. л.
  • Перець чорний – 0,5 г. л.
  • Сіль – 2 год.
  • Фольга – 40 мм

Приготування курки за кроками

Курка на пляшці в духовці, запечена цілкомКурка на пляшці в духовці, запечена цілком

Курячу тушку миємо під водою, вичищаємо всі зсередини, даємо обсохнути, потім добре, натираємо скрізь сіллю

Курка на пляшці в духовці, запечена цілкомКурка на пляшці в духовці, запечена цілком

Змішуємо спеції, продовжуємо натирати
(я б змішав їх разом із сіллю, але дружина була проти)

Курка на пляшці в духовці, запечена цілком

Змащуємо майонезом, накриваємо кришкою, залишаємо маринуватися на столі, мінімум – 2 години

Курка на пляшці в духовці, запечена цілкомКурка на пляшці в духовці, запечена цілкомКурка на пляшці в духовці, запечена цілкомКурка на пляшці в духовці, запечена цілком

Застилаємо дно листа фольгою, по середині ставимо пляшку, наповнюємо водою з чайника – на 75%, і саджаємо на неї, замариновану птицю

Курка на пляшці в духовці, запечена цілком

На гарнір у мене буде картопля, поріжу її на половинки та розкладу навколо птаха

Змащувати нічим не буду, сік, що стікає з курки, чудово з цим впорається

Ставимо тушку на пляшці, в холодну духовку, температуру виставляємо – 180 градусів, час запікання – 50 хв.

У процесі запікання завадіть картоплю, щоб вона рівномірно змішалася з жиром, і не надто зарум'янилася знизу, як у мене.

Курка на пляшці в духовці, запечена цілком

Час приготування минув, виймаємо курку на пляшці з духовки. Вона вкрилася золотистою скоринкою і повністю готова. Обробляємо тушку на шматки, розкладаємо по тарілках, додаємо картопляний гарнір і подаємо до столу.

Читайте також:  12 рецептів печива – простого, але смачного

Курка на пляшці в духовці, запечена цілком

Цей простий рецепт, може скласти основне блюдо на святковому столі, сайт курка2.ру, радить вам додати його в закладки, щоб не втратити

DvaGusya