Коли часу зовсім мало, а гості ось подзвонять у двері, то птах на солі, це ваша паличка виручалочка. Готується він просто і швидко, базові приготування, займають п'ять хвилин, а запікання триває не більше години. У результаті виходить яскраве святкове частування, з хрумкою скоринкою і ніжним соковитим м'ясом на вечерю. Через свою простоту, рецепт із сіллю ідеально підійде господаркам-початківцям або неодруженим чоловікам. Також деко можна додати картоплю, очищену або в мундирі, і запекти разом з м'ясом. Вийде повноцінна ситна страва з гарніром, залишиться нарізати свіжий салат, прикрасити тацю зеленню і подати на стіл
інгредієнти
- Птах – 1 шт. (1,5-2 кг)
- Майонез – 4 ст. л.
- Солі – 1 кг.
Дуже проста страва з покроковими фото
Миємо тушку під водою, обсушуємо рушником, видаляємо пеньки, якщо знайдемо, і вирізаємо сальну залозу з хвостика
Розрізаємо тушку посередині грудей, чистимо всередині, витираємо рушником або серветками
Кладемо майонез на курку, з внутрішнього боку, розмазуємо маринад, по всій поверхні, більше жодних спецій не потрібно
Застилаємо лист папером для випічки, висипаємо кілограм солі, розрівнюємо руками
Кладемо тушку, майонезом на сіль
Знову додаємо майонез, ретельно розмазуємо по поверхні, обробляємо кожне крильце
Заздалегідь включаємо духовку, ставимо температуру на максимум, прогріваємо 5-7 хв.
Відправляємо курку на солі, запікатися в духовку, максимальна температура, час 50-60 хв. залежить від розміру птиці, та потужності пічки
Я ввімкнула режим, верх/низ+конвектор, якщо у вас немає конвектора, то нічого страшного, я робила і без нього, різниці не помітила
Моя курка на солі, випікалася 50 хвилин і повністю дійшла, виймаю блюдо з духовки, ділю ножем, розкладаю по тарілках, сайт курка2.ру, знає багато подібних рецептів, залишайтеся з нами, додавайте в закладки, прості та смачні рецепти
Куряче м'ясо вийшло ніжним, соковитим, а гарна рум'яна скоринка, що надає тушці, святкового вигляду. Страву на солі можна викласти на піднос, прикрасити зеленню, овочами, додати картопляний або рисовий гарнір, подати на стіл.