Курка по-французьки в духовці з картоплею

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Простий і смачний рецепт, який прийшов до нас із французької кухні. Запечене філе з гарніром, замариновані з травами. Куряча страва, під сирною скоринкою, між шарами овочів, виходить у вигляді запіканки. Також можна додати цибульні кільця, з солодким болгарським перцем, і давленим часником. Рекомендую приготувати цю не складну страву і відписатися в коментарях про свої враження

інгредієнти

  • Грудка / філе – 4 шт.
  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля + Помідор – по 1 шт.
  • Соєвий соус – 5 ст. л.
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Паприка + прованські трави – по 1 год.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Приготування м'яса французькою в духовці

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Відберемо необхідні продукти, м'ясо промиємо під водою, обсушимо серветками, насипаємо спеції.

Курка по-французьки в духовці з картоплеюКурка по-французьки в духовці з картоплею

Що б філе замаринувалося швидко і залишилося соковитим, його слід наколоти з двох сторін, робити це буду спеціальним пристроєм, якщо у вас його немає, можете наробити отворів, гострою виделкою або ножем

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Наливаємо 5 столових ложок соусу, додаємо курячу приправу, добре перемішуємо руками

Сіль додаємо за смаком, враховуйте, що соєвий соус і так солоний

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Ретельно вимішуйте, щоб маринад повністю ввібрався в м'ясо, накрийте кришкою або плівкою, залиште маринуватися на 30 хв.

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Очищену картоплю, наріжте кружальцями, товщиною 2 мм

Курка по-французьки в духовці з картоплеюКурка по-французьки в духовці з картоплею

Складіть у глибоку ємність, додайте ложку олії, паприку, трави та сіль, перемішайте

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Поріжте цибулю півкільцями

Увімкніть духовку на 180 градусів, режим верх/низ + конвекція.

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Змастіть форму для випікання олією, викладіть перший шар картоплі внахлест

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Зверху розкладіть, шматки курки, що замаринувалася.

Читайте також:  13 рецептів тортів в домашніх умовах

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Поступово розподіліть порізану цибульку

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Завершіть побудову страви, що залишилася картоплею і поставте в розігріту духовку, на 30 хв.

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Потріть сир на великій тертці, змішайте із двома ложками майонезу

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Поріжте помідор півкільцями

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Через півгодини дістаньте форму, розкладіть зверху помідори

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Фінальним штрихом, акуратно розкладіть сир

Збільшіть нагрівання духовки до 200 градусів, випікайте ще 15 хв.

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Час приготування вийшов, виймаємо лист з духовки, курка по-французьки з сиром готова

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Розкладаємо м'ясо з сиром та картоплею по тарілках, смачну страву, готове до вживання.

Відбивна курка під сирною шубою в духовці

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Готуємо смачне частування, яке ще називають, м'ясом по-французьки

інгредієнти

  • Куряча грудка 4 шт.
  • Сир – 150 гр. (твердий сорт)
  • Помідори – 2 шт.
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Олія для дека – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Приготування курки з сиром по кроках

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Необхідні продукти для страви з сиром

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Промите та висушене філе, відбиваємо накривши плівкою, з двох сторін

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Ріжемо помідори кільцями

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Три сир на великій тертці

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Змішуємо майонез, з давленим часником

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Змащуємо лист рослинним маслом, розкладаємо відбивні

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Посипаємо сіллю та курячою приправою

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Злегка втираємо, руками спеції

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Наносимо зверху, половину часникового майонезу

Залиште деко на 30 хв. для маринівки

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Розкладаємо зверху помідори

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Розмазуємо по помідорах, майонез, що залишився

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Посипаємо м'ясо, тертим сиром

Відправляємо у розігріту, до 180 градусів духовку – на 30 хв.

Курка по-французьки в духовці з картоплею

Час приготування закінчено, курка з сиром готова

М'ясо в духовці, виходить соковитим і ніжним, спробуйте приготувати грудку, за цим простим і швидким рецептом, і пишіть коментарі

Читайте також:
Читайте також:  Млинці з червоною рибою і вершковим сиром – 6 покрокових рецептів приготування
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya