Курка по-французьки з гарніром з картоплі в духовці

Курка по-французьки з гарніром з картоплі в духовці

Існує багато рецептів, як хороших, так і не дуже, саме цей змусить вас запам'ятати його на завжди. Вирізняється він своєю простотою та швидкістю у приготуванні. Готуватимемо сьогодні, м'ясо по-французьки. Рецепт робиться з курячого філе, але підуть і стегенця, вони жирніші і соковитіші, замаринуємо його в майонезному маринаді, і запечемо в грубці. Проста страва, що не вимагає навичок у кулінарії, з якою впорається будь-яка господиня. Спробуйте повторити цю страву за нами і залишайте коментарі

інгредієнти

  • Філе курки – 500 гр.
  • Картопля – 7 шт.
  • Цибулина – 2 шт.
  • Часник – 3 зубці
  • Помідори чері – 20 шт.
  • Сметана + Майонез – по 2 ст. л.
  • Сир (твердих сортів) – 120 грн.
  • Перець чорний – 0,5 г. л.
  • Сіль у курку та в картоплю – по 1 ч. ложки
  • Олія – 2 ст. л.

Готуємо рецепт з фото

Курка по-французьки з гарніром з картоплі в духовці

Очищаємо цибулю і нарізаємо півкільцями

Курка по-французьки з гарніром з картоплі в духовці

М'ясо промиваємо під холодною водою та ріжемо на середні квадратики

Курка по-французьки з гарніром з картоплі в духовці

Помідори розрізаємо на половинки

Курка по-французьки з гарніром з картоплі в духовці

Нарізане філе, складаємо у глибоку ємність

Курка по-французьки з гарніром з картоплі в духовці

Додаємо сіль, чорний мелений перець, цибульку, давлений через прес часник і по 2 столові ложки сметани з майонезом, все ретельно змішуємо і залишаємо маринуватися на столі, 1 годину

Курка по-французьки з гарніром з картоплі в духовці

Змащуємо форму для запікання олією

Очищаємо картоплю, ріжемо кільцями, розкладаємо по деку внахлест і посипаємо сіллю

Курка по-французьки з гарніром з картоплі в духовці

Рівним шаром, розподіляємо куряче філе по поверхні

Курка по-французьки з гарніром з картоплі в духовці

Півколо викладаємо картопля, що залишилася, а в середині розміщуємо половинки помідорів.

Курка по-французьки з гарніром з картоплі в духовці

Завершуємо композицію, рівномірно посипаючи твердим тертим сиром

Ставимо в розігріту духовку до 200 градусів на 40 хвилин, потім закриваємо фольгою і готуємо ще 20 хв.

Курка по-французьки з гарніром з картоплі в духовці

Минула година, смачна курка, запечена по-французьки в духовці готова, картопля пропеклася і вийшла чудовим гарніром до святкової вечері

Читайте також:  Квасоляний суп з куркою смачна перша страва

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya