Курка по-французьки з картоплею у сметані

Курка французькою з картоплею в сметані

Наші руки не для нудьги, сказала якось собі і пішла готувати на кухню. Сьогодні багато чого довелося переробити, залишилося приготувати смачну вечерю із сиром та картоплею. Вирішила вибрати страву, яку ще жодного разу не робила, французький варіант курячого частування зі сметаною, зайшовши на сайт курица2.ру, я зайнялася його втіленням. Спробуйте зробити цей простий, і годуйте своїх близьких, тільки корисною та правильною їжею

інгредієнти

  • Курячі стегна – 5 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідори чері – 15-20 або 2-3 звичайні
  • Сметана + Майонез – по 2 столові л.
  • Сир твердий – 100 грам
  • Паприка солодка + чорний перець – 1 чайна л.
  • Часник мелений – 1 ч. л. або свіжий – 3 зубчики
  • Олія – 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Покрокове приготування рецепту по-французьки

Курка по-французьки з картоплею у сметані

Підготуємо продукти для запікання
Ріпчасту цибулю, нарізаємо півкільцями, дві великі або три середні цибулини

Курка по-французьки з картоплею у сметані

Очищена картопля, ріжемо на кружечки

Курка французькою з картоплею в сметані

Помідори черрі розрізаємо на половинки, якщо у вас звичайні помідори, то по шаткуйте їх кружальцями

Курка французькою з картоплею в сметані

Стегна промиваємо під водою, видаляємо кісточки і ділимо на 4 частини

Можна було взяти і філе, але по мені так це найсоковитіше куряче м'ясо, і ідеально підходить для страви французькою

Курка по-французьки з картоплею у сметані

Складаємо курятину в глибоку миску, додаємо цибулю, сіль, солодку паприку з чорним перцем, сметану, майонез та сушений часник (або давимо свіжий).

Курка французькою з картоплею в сметані

Все добре перемішуємо і даємо настоятися 20-30 хвилин

Курка французькою з картоплею в сметані

Беремо будь-яку форму для запікання, у мене це буде чавунна сковорода і змащуємо її олією

Курка французькою з картоплею в сметані

Далі викладаємо картопляні кружечки трохи внахлест, залишаємо трохи картошки для другого шару, але другий шар можна і не робити, це за бажанням

Курка французькою з картоплею в сметані

Посипаємо сіллю та чорним перчиком

Читайте також:  Паста карбонара з беконом і вершками: класичний рецепт приготування

Курка по-французьки з картоплею у сметані

Другим шаром викладаємо рівномірно м'ясо, а зверху картопля, що залишилася.

Курка французькою з картоплею в сметані

Далі розміщаємо помідори, солимо та завершуємо композицію натертим сиром.

Курка по-французьки з картоплею у сметані

Духовку я розігріла до температури 200 градусів, і готуватиму 30 хвилин, потім витягну, накрию фольгою і поставлю допікати, ще на 30 хв.

Деякі господині роблять навпаки, спочатку з фольгою, потім без неї

Курка французькою з картоплею в сметані

Ось яка краса французької кухні, в результаті вийшло

Курка по-французьки з картоплею у сметані

Смачна та соковита курка по-французьки в духовці цілком може стати окрасою будь-якого святкового столу.
Я готую цю трапезу вже багато років, постійно експериментуючи з приправами та овочами, і щоразу воно виходить з різним смаком

Курка французькою з картоплею в сметані

Ніжне м'ясо, таки тане в роті, сайт курка2.ру рекомендує вам взяти цей рецепт у свою скарбничку та радувати своїх гостей та близьких оригінальним рецептом

DvaGusya