Наші руки не для нудьги, сказала якось собі і пішла готувати на кухню. Сьогодні багато чого довелося переробити, залишилося приготувати смачну вечерю із сиром та картоплею. Вирішила вибрати страву, яку ще жодного разу не робила, французький варіант курячого частування зі сметаною, зайшовши на сайт курица2.ру, я зайнялася його втіленням. Спробуйте зробити цей простий, і годуйте своїх близьких, тільки корисною та правильною їжею
інгредієнти
- Курячі стегна – 5 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Помідори чері – 15-20 або 2-3 звичайні
- Сметана + Майонез – по 2 столові л.
- Сир твердий – 100 грам
- Паприка солодка + чорний перець – 1 чайна л.
- Часник мелений – 1 ч. л. або свіжий – 3 зубчики
- Олія – 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
Покрокове приготування рецепту по-французьки
Підготуємо продукти для запікання
Ріпчасту цибулю, нарізаємо півкільцями, дві великі або три середні цибулини
Очищена картопля, ріжемо на кружечки
Помідори черрі розрізаємо на половинки, якщо у вас звичайні помідори, то по шаткуйте їх кружальцями
Стегна промиваємо під водою, видаляємо кісточки і ділимо на 4 частини
Можна було взяти і філе, але по мені так це найсоковитіше куряче м'ясо, і ідеально підходить для страви французькою
Складаємо курятину в глибоку миску, додаємо цибулю, сіль, солодку паприку з чорним перцем, сметану, майонез та сушений часник (або давимо свіжий).
Все добре перемішуємо і даємо настоятися 20-30 хвилин
Беремо будь-яку форму для запікання, у мене це буде чавунна сковорода і змащуємо її олією
Далі викладаємо картопляні кружечки трохи внахлест, залишаємо трохи картошки для другого шару, але другий шар можна і не робити, це за бажанням
Посипаємо сіллю та чорним перчиком
Другим шаром викладаємо рівномірно м'ясо, а зверху картопля, що залишилася.
Далі розміщаємо помідори, солимо та завершуємо композицію натертим сиром.
Духовку я розігріла до температури 200 градусів, і готуватиму 30 хвилин, потім витягну, накрию фольгою і поставлю допікати, ще на 30 хв.
Деякі господині роблять навпаки, спочатку з фольгою, потім без неї
Ось яка краса французької кухні, в результаті вийшло
Смачна та соковита курка по-французьки в духовці цілком може стати окрасою будь-якого святкового столу.
Я готую цю трапезу вже багато років, постійно експериментуючи з приправами та овочами, і щоразу воно виходить з різним смаком
Ніжне м'ясо, таки тане в роті, сайт курка2.ру рекомендує вам взяти цей рецепт у свою скарбничку та радувати своїх гостей та близьких оригінальним рецептом