Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

Готуємо запечене філе в духовці з сирним і овочевим гарніром. Смачна і проста страва, замаринована в сметані, соковите та ніжне м'ясо, просто тане в роті. Рецепт під сирною золотистою кіркою, з апетитним зовнішнім виглядом, можна вживати як гарячому, так і в холодному вигляді, з холодильника воно ще смачніше. Готуйте разом з нами та пишіть у коментарях, як у вас вийшло, які використовували інгредієнти, і скільки часу випікали

інгредієнти

  • Курячого філе – 400 гр.
  • Помідор (міцний) – 1 шт.
  • Сир (твердий сорт) – 100 грам
  • Сметана – 120 гр.
  • Зелень кропу – середній пучок
  • Суміш перців – 0,5 ч. л.
  • Інші спеції – за бажанням
  • Сіль – за смаком (зазвичай 1 чайна ложка, на 1 кг. м'яса)

Покрокове приготування філе курки з фото

Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

Підготуємо спочатку продукти, перевіримо їх наявність

Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

Промиємо курку під водою, дамо обсохнути і наріжемо на середні скибочки, як на картинці

Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

Відбиваємо м'ясо молоточком, з силою нижче середнього, воно і без того ніжне, кладемо на дошку, між харчовими плівками, щоб при відбиванні, не пошкодилися волокна, і воно не перетворилося на кашу

Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

Нарізаємо помідор, тонкими кружальцями, їх має вийде рівно стільки, скільки шматків м'яса

Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

Дрібно шаткуємо зелень (кінзу, кріп або петрушку)

Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

Трьом на великій тертці, сто грамів твердого сиру

Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

Змащуємо лист рослинним маслом і викладаємо шматки відбитої курячої грудки, страва буде порційна

Завчасно вмикаємо розігріватися духовку, на 180-200 градусів

Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

М'ясо посипаємо сіллю та перцем, на око

Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

Зверху кладемо по кружечку помідор і посипаємо зеленню

Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

На помідори наносимо сметану (можна використовувати майонез), зверху посипаємо тертим сиром.

Відправляємо лист у духову шафу на 15 хв. температура – 180 °

Читайте також:  Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Курка по-французьки з сиром овочами та помідорами

Час минув, курка по-французьки в духовці готова, розкладаємо страву по тарілочках, подаємо на стіл. Їсти можна і без гарніру, закуска абсолютно самодостатня

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya