Запікаємо святковий рецепт курки у фользі у моєму улюбленому маринаді з фото. Простий і смачний рецепт страви покроково, який можна робити хоча б раз на тиждень. Класична страва цілком під новий рік і не тільки, без набридлого меду та соєвого соусу додачу. Готувати будемо в два етапи, перший час під фольгою, а час запікання, що залишився, пройде без не. Відбудеться доведення страви в духовці до золотистої хрусткої скоринки. Немає нічого простішого
інгредієнти
- Птах – 1,5 кг
- Майонез – 2 столові л
- Сушений часник + куркума + хмелі-сунелі – по 1 ч. ложці
- Паприка – 1 ст. лож.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – 1,5 чайні л
Покроковий рецепт приготування курки у фользі
Обмиваємо тушку під водою, обсушуємо паперовими рушниками. Це важливо, у суху шкіру краще проникає маринад.
Відрізаємо кінчики біля крил, які постійно горять
Добре натираємо пташку сіллю з чорним перцем, усередині теж
Робимо маринад
Змішуємо майонез, сухий часник, куркуму, паприку та хмелі-сунелі
Змащуємо птицю маринадом повністю з усіх боків, затягуємо плівкою, залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на 2 години.
Застилаємо лист фольгою, викладаємо курку. Накриваємо ще одним шматком, обтискаємо з усіх боків, щоб не залишилося повітря
Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 1 годину. На середній рівень, режим верх-низ
Скільки запікати курку в духовці
Дістаємо за годину знімаємо верхній шар, зачерпуємо знизу курячий сік поливаємо тушку зверху повністю
Ставимо знову в духовку на 20-30 хвилин, додаємо температуру до 200 градусів. Час допікання залежить від того, наскільки підсмаженою вам потрібна скоринка.
Так само буде зайвим перевірити готовність, проткніть птицю гострим предметом, повинен піти прозорий сік
Запікання закінчено, курочка повністю готова до подачі. Страви, приготовлені у фользі, виходять завжди соковитими та м'якими. Імовірність пересушування практично відсутня
Як приготувати святкову курку цілком у духовці
Інгредієнти:
- Птах – 2 кг
- Сухий часник + чорний перець + прованські трави – по 1 ч. л
- Паприка – 1 ст. лож.
- Масло вершкове – 150 г
- Лимон – половинка
- Лимонний сік – 1 ст. лож.
- Часник – 5 зубчиків
- Сіль – 2 год.
Класичний рецепт запікання курки під фольгою
Для того щоб суха куряча грудка вийшла соковитою, робимо ложкою кишеньки під шкірою.
Готуємо маринад
З'єднуємо в мисці сіль, перець, сухий часник та будь-які трави, у мене прованські
Додаємо 150 г розтопленого в мікрохвильовій печі вершкового масла і столову ложку лимонного соку. Добре перемішуємо
Застилаємо форму фольгою, укладаємо курку грудкою нагору
Всередину кладемо цілком зубчики часнику та половинку лимона.
Наповнюємо підшкірні кишеньки маринадом. Акуратно вливаємо ложкою та розподіляємо по грудці
Залишками ретельно натираємо курку зверху
Накриваємо квадратом фольги, защеплюємо краї
Поміщаємо курочку в духовку при температурі 180 градусів на годину
Минула година, виймаємо форму розрізаємо фольгу. Зачерпуємо знизу курячий сік, поливаємо шкіру.
Трохи посипаємо сіллю та солодкою паприкою для кольору. Ставимо у духовку на 30 хвилин.
Останні 10 хв. додайте температуру до 250-300 градусів
Приготування закінчено, курочка запечена повністю готова до подачі на святковий стіл