Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Страва, яку обожнює вся моя сім'я, це куряче м'ясо в сметанному маринаді тушковане на сковорідці з фото. Покроковий рецепт приготування, як завжди, простий і швидкий, а результат перевершує всі очікування. Рекомендує вживати з картопляним гарніром або рисовою кашею, додатково нарізавши свіжий салат з помідорів з огірками. Соковитими стегнами, обсмаженими до золотистого кольору, можна спокійно пригостити найвибагливіших гостей, якщо красиво подати, прикрасивши гілочками зелені

інгредієнти

  • Курячі стегна – 7 шт. (1 кг)
  • Приправа до м'яса – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія для обсмажування – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Зелень для подачі

Для соусу

  • Сметана 20% – 200 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Вода гаряча – 300 мл.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Покрокове приготування стегон з фото

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

М'ясо промити, обтерти рушником

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Зняти шкіру, зробити надрізи

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Натерти сіллю і приправою для м'яса з двох сторін, залишити маринуватися на 1 годину

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Нагріти сковороду з олією, обсмажити стегна з двох сторін, до напівготовності

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Робимо соус:

Змішуємо сметану з гарячою водою, сіллю та давленим часником

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Забираємо курку зі сковороди

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Ріжемо цибулину, обсмажуємо в тій же олії до кремового кольору.

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Заливаємо цибулю сметанним соусом

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Розкладаємо стегна на сковороді

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Гасимо під кришкою – 20 хвилин

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Час приготування минув, курка в сметанному соусі готова

Курка у сметанному соусі на сковороді вершковий рецепт із часником

Подавайте прикрасивши зеленню та салатом з овочів, щоб обід вийшов ситнішим, додайте картопляний або рисовий гарнір

Курка на сковорідці зі сметаною та цибулею

Список продуктів:

  • 2 ложки оливкової олії
  • 2 фунт курячих грудок без шкіри та кісток, розрізаних на шматочки по 2,5 см
  • 2 ложки італійської приправи
  • ½ чайна ложка солі
  • ч. ложка свіжомеленого перцю
  • 2 ложки вершкового масла
  • 1 невелика цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 чашка сметани 200 грам
  • ½ чашка курячого бульйону
  • 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю
  • Зелена цибуля
  • Гарячий варений рис

Приготування кроків з фото

У неглибокій сковороді розігрійте олію на середньому або сильному вогні. Шматочки курки посипати італійською приправою, посолити та поперчити; додати до сковороди.

Готуйте 2-3 хвилини, часто помішуючи до золотистого кольору. Додайте олію, цибулю та часник. Варити близько 5 хвилин, періодично помішуючи, поки цибуля не стане м'якою.

У невеликій мисці змішайте сметану, бульйон та кукурудзяний крохмаль до однорідної маси. Полити курячою сумішшю. Зменште вогонь до мінімуму.

Гасіть ще близько 5 хвилин, періодично помішуючи, поки курка не перестане бути рожевою в центрі, а соус не загусне. Додати половину зеленої цибулі.

Подавайте курку зі сметаною та рисом. Посипте зеленою цибулею, що залишилася.

Поради експертів:

Читайте також:  Мариновані помідори на зиму: Рецепти дуже смачних і солодких помідорів

Додайте в сковороду кілька овочів, наприклад, 1 склянку замороженого горошку або брокколі, протягом останніх 5 хвилин або близько того. Обсмажуйте до готовності овочів.

У наші дні на ринку так багато чудових упакованих рисових сумішей. Спробуйте рисовий плов чи іншу суміш, приправлену зеленню.

Додайте його, коли почнете готувати страву, і вони будуть готові одночасно.

Курячі грудки в сметанному соусі з приправами

Страва в сметані, виходить особливо ніжною, і соковитою. Готується просто та швидко. Подається з картопляним гарніром або макаронними виробами. Соус поєднує в собі смак м'яса, цибулі та приправ. Грудка, просякнувши цими ароматами, стає особливо смачною.

Склад інгредієнтів:

  • Філе курки – 350 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст.
  • Вода – 200 мл
  • Вершкове масло – 25 г
  • Цілісно зернове борошно – 2 ст.
  • Рослинна олія – 30 мл
  • Приправи для курки – 0,5 ч. л.
  • Запашний перець – 2-3 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Поварена сіль та чорний перець – за смаком

Покрокове приготування рецепту

Очистити цибулю, нарізати кільцями. Викласти в глибоку сковороду, з попередньо розігрітою олією. Періодично помішуючи, обсмажуйте до світло-золотистого кольору.

Курку вимити, зрізати зайвий жир, зняти шкірку. Нарізати невеликими довгими шматочками.

Додайте філе до підрум'яненої цибулі. Перемішайте та продовжуйте обсмажувати всі разом на середньому вогні.

На окремій сухій сковороді обсмажити борошно пшеничне до світло-коричневого відтінку з горіховим запахом.

Приготуйте соус, додати|добавляти| в муку|борошно| масло|мастило| Змішайте інгредієнти, домігшись однорідної консистенції.

Продовжуючи помішувати, тонким струмком влийте в соус гарячу воду. Додайте сіль із приправами, перемішайте і доведіть на плиті до кипіння.

Коли курка з цибулею засмажиться і стане золотистою, залийте її сметанним соусом. Для аромату додайте лавровий лист і горошини чорного запашного перцю.

Гасіть м'ясо накривши сковороду кришкою, на повільному вогні 20 хвилин. Наприкінці приготування додати петрушку.

Готову страву подавайте гарячим, з улюбленим гарніром, прикрасивши гілочкою петрушки.

Хрумка курочка в сметані з часником

Уявіть собі сметану і цибульний соус, намазані на курячі котлети, посипані панірувальними сухарями і обсмажені до хрусткої скоринки, як картопляні чіпси, і ви побачите цей рецепт.

Маринад тут не тільки надає смаку: молочна кислота в сметані також зберігає соковитість. Змастіть хрустку курку свіжим часником і лимонним соком або, якщо вам хочеться чогось вершкового для макання, додайте до нього трохи вершків.

Набір продуктів:

  • Курячі грудки без кісток та шкіри – 2 шт.
  • Кошерна сіль та чорний перець – за смаком
  • ½ чашка сметани або грецького йогурту
  • 3 зубчики часнику
  • Цибуля – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – 50 гр.
  • Рослинна олія – 10 гр.
  • Лимон – 1 шт.

Приготування рецепту за кроками

Промийте курку, обсушіть рушником і натріть сіллю з перцем.

Змішайте сметану, часник та одну порізану цибулину, приправте спеціями.

Додайте до сметанного соусу курку, переверніть кілька разів, залиште маринуватися на 1 годину.

Насипте в миску панірувальні сухарі, додайте давлений часник.

Обвалюйте шматочки курки в паніровці, відкладіть на тарілку.

Нагрійте олію у великій сковороді, зменште до середньої температури.

Читайте також:  Кабачкова ікра на зиму як магазинна по ГОСТу

Обсмажуйте курку з двох сторін на сковорідці, до золотаво-коричневого кольору по 3-5 хвилин з кожного боку.

Повторіть те ж саме з куркою, що залишилася, додаючи масло в міру необхідності, і видаляючи надлишки панування зі сковороди шумівкою.

В кінці залийте все сметанним соусом і тушкуйте під кришкою 30 хвилин.

Подавайте страву з великою кількістю часнику та часточками лимона з сіллю.

Курка в сметані тушкована в сковороді

Я завжди використовую курячі стегна без шкіри і без кісток, смак набагато вищий за грудки, і їх практично неможливо висушити. Готую я на чавунній сковороді, через приголомшливу скоринку, яку вона дає курці. Версія зі сметаною мала великий успіх, тому я впевнений, що вона знову увійде до мого напруженого нічного меню.

Список інгредієнтів:

  • 4 курячі стегна
  • сіль і перець
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • 2 столові ложки подрібненого базиліка (приблизно 3 великі листи)
  • 2 ст. ложки дижонської гірчиці
  • ½ склянки сметани
  • 10 г лимонного соку
  • 1 ч. л. меду
  • Оцет або яблучний сидр
  • Рис, макарони, або картопля на гарнір

Покрокове приготування страви

Посипати курку з усіх боків сіллю та перцем.

Нагрійте оливкову олію в чавунній сковороді до гарячого та майже димного стану.

Обсмажте курячі стегна з обох боків до коричневого кольору. Влийте соус зі сметани на 1 см вище за м'ясо, продовжуйте гасити до готовності.

Змішати інгредієнти, що залишилися на сковороді, і полити ними страву. Зменшити вогонь до середнього, накрити кришкою та дати покипіти 10 хвилин.

Рецепт смаженого м'яса на сковороді у сметанному соусі

Склад продуктів:

  • Куряче філе – 4 шт.
  • Сметана – 250 грн.
  • Гранульований часник – 1 ч. л.
  • Склянка дрібно подрібнених чіпсів або кукурудзяних пластівців
  • 20 гр. подрібненої петрушки
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль та перець за смаком

Готуємо рецепт по кроках з фото

Розітріть курячі грудки до тонкості.
У великому пластиковому пакеті на блискавці змішайте сметану, пахту, гранульований часник і перець.

Помістіть курку в пакет, ретельно струсіть і відправте маринуватися в холодильник на 2 години.
Змішайте петрушку та подрібнені картопляні чіпси. Вийняти курку з маринаду і щільно обваляти до панірувальної суміші. Повторіть це для кожного шматочка.

Нагрійте олію у великій сковороді на середньому вогні до гарячого стану. Обережно помістіть курку в масло|мастило|, додайте|добавляйте| сметану, і смажте з кожного боку до золотистого кольору.

Можливо, це доведеться робити партіями. Зніміть з олії, перекладіть на паперовий рушник. Злегка приправити сіллю та перцем.

Завершіть приготування курки в сметанному соусі, помістивши її на сковороду, в розігріту до 375 градусів духовку, на 8-10 хвилин або поки вона не досягне внутрішньої температури – 160 градусів.

Як приготувати курку в сметанному маринаді.

Необхідні інгредієнти:

  • 4 великі курячі грудки без шкіри та кісток
  • 1 столова ложка борошна
  • 1/2 чайної л. солі
  • 1/4 ч. ложки чорного перцю
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • Великий помідор, очищений від насіння та нарізаний
  • 2 ст. лож. томатного соусу
  • 2 дрібно нарізаних зубчика часнику
  • 1/2 склянки курячого бульйону
  • 1/2 склянки сметани 20%
  • Пучок свіжої нарізаної петрушки
Читайте також:  Курка з макаронами запіканка в духовці під сиром

Спосіб приготування рецепту

Промийте курку та обсушіть.

Змішайте 1/4 склянки борошна, сіль та перець у неглибокому посуді. Додати курку; промажте з усіх боків.

Розтопіть олію в 10-дюймовій сковороді з антипригарним покриттям на середньому або сильному вогні.

Додати курку. Обсмажуйте до темно-золотистого кольору, підрум'янюючи з усіх боків.

Накрийте кришкою і готуйте 15-20 хвилин або доки не перестане рожевий колір у центрі, а термометр, вставлений у саму товсту частину, не покаже 165°С. Перекладіть на блюдо сервіровки.

Додайте в сковороду з куркою сметану, помідор, томатний соус, часник і столову ложку борошна, що залишилася; готуйте на середньому або сильному вогні протягом 3 хвилин або до повного нагрівання, часто помішуючи віночком.

Додати курячий бульйон, довести до кипіння. Зменшіть вогонь і гасіть 3 хвилини. Вмішайте сметану віночком.

Варити, але не кип'ятити, поки|доки| повністю не приготується. Полити курку. За бажання прикрасьте свіжою петрушкою.

Приготування курячих стегон у сметанному вершковому соусі

Набір інгредієнтів:

  • 4 маленькі курячі грудки або 2 великі розрізані поздовжньо навпіл
  • ¼ склянки пшеничного борошна
  • Рафінована олія – 20 мл
  • 1 головка часнику очищена
  • ½ склянки сухого білого вина
  • 1 склянка жирних вершків
  • 70 г молодого шпинату

Готуємо страву по кроках з фото

Приправити курячі грудки з обох боків сіллю та перцем.

Викладіть муку|борошно| на тарілку середнього розміру. Обваляйте кожну курячу грудку в борошні, видаляючи надлишки.

Нагрійте велику сковороду із високими стінками на середньому чи сильному вогні.

Додайте вершкового та оливкової олії. Як тільки масло розтане, додайте курку. Обсмажте до золотистого кольору близько 3-4 хвилин.

Перевернути та підсмажити до коричневого кольору ще 2-3 хвилини. Вийняти грудки і відкласти на тарілку.

Додайте в сковороду ½ столової ложки олії. Зменшіть вогонь до середнього та додайте всі очищені зубчики часнику. Обсмажте часник до світло-коричневого кольору з усіх боків. Будьте обережні, щоб він не згорів.

Влийте вино. Доведіть до кипіння, а потім зменште температуру. Гасіть на повільному вогні, поки курка зменшиться вдвічі.

Як тільки вино охолоне, влийте сметанний соус. Знову доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Додайте курку назад на сковороду, накрийте кришкою і готуйте доки філе не досягне внутрішньої температури 165 градусів.

Коли філе буде готовим, посипте його нарізаним шпинатом. Накрийте кришкою сковороду, і тушкуйте ще 1-2 хвилини. Перемішайте з куркою та сметанним соусом, продовжуйте готувати до повної готовності. По закінченню приправте до смаку сіллю і перцем.

Корисні поради:

Термометр для м'яса – чудовий спосіб перевірити, чи готова курка. Внутрішня температура має бути 165 градусів.

Якщо у вас дуже великі зубчики часнику, розріжте їх навпіл, щоб вони були приблизно одного розміру і рівномірно наріжте.

Зберігати приготовану курку на сковороді у сметанному соусі, краще у герметичному контейнері у холодильнику. Страви має вистачити на 3 дні, але зазвичай все з'їдається першого дня.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya