Сім'я вимагає курочки з хрусткою скоринкою, я одягаю штани і біжу на кухню, буду готувати за оригінальним рецептом, пташки на соляній подушці. Я знаю багато варіантів приготування печі, але цей мій найулюбленіший. Тому що робиться все просто і швидко, рідні та оком моргнути не встигнуть, як соковите блюдо, опиниться на столі, блог Куріца2.ру, допоможе мені з цим. Пропоную вам переміститися на кухню, підготувати потрібні продукти і почати творити кулінарні чудеса
інгредієнти
- Тушка – 1 штука
- Сіль – від 500 грн. до -1 кг. (залежить від розміру курки)
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Часник – 2-3 зубчики
- Пергамент – 40 див.
Приготування рецепту покроково з фото
Беремо курку повністю, промиваємо під водою, обсушуємо серветками, зрізаємо жопку, якщо не любите, та інші жирові нашарування
Готуємо деко, де буде знаходитись форма з куркою, але краще підійде решітка
Дно форми для запікання, обкладаємо пергаментним папером, не насипаємо, близько 500 грам кухонної солі.
Готуємо тушку
Натираємо м'ясо, вашими улюбленими спеціями, як зовні, так і всередині, часник можна придушити, і вимазати нутрощі, або покласти цілком, що так само насичить продукт, приємним ароматом
Зв'язуємо ніжки звичайною ниткою, або фольгою як я, заодно робимо пакунки з фольги і одягаємо їх на кінчики крил, щоб не пригоріли і акуратно кладемо, на сольову подушку
Заздалегідь прогріваємо духовку, на 180 градусах, приблизно 5-8 хвилин
І ставимо форму з курочкою, запікатись на 1 годину, в режимі гриль з конвекцією.
При запіканні, виходить ефект соляної лазні, від чого м'ясо виходить соковитим і повністю просолюється, а шкіра перетворюється на хрумку скоринку.
Час вийшов, виймаємо лист, ось така краса вийшла, можна було ще потримати під грилем, але начебто й так добре
У результаті, запечена курка на солі в духовці, вийшла досить смачною, м'ясо просолилося, скоринка захрустіла, загалом обробляємо на порції, кладемо на тарілки із заздалегідь приготовленим гарніром і подаємо на стіл.
У багатьох сім'ях ця страва стала популярною через простоту, сайт Куриця2.ру, радить і вам, взяти цей рецепт приготування в скарбничку