Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Смачна грудка в борошняному паніровці обсмажена на сковорідці. Просте та швидке блюдо для перекушування, або повноцінного обіду з гарніром. Відмінний рецепт для тих, хто бере їжу із собою на роботу. За відсутності пристроїв, що розігрівають, вживати м’ясо в клярі можна і в холодному вигляді. Продукт вважається дієтичним і малокалорійним, підійде людям, які сидять на дієті або займаються у спортивному залі, щоб заморити черв’ячка між підходами

інгредієнти

  • Куряче філе – 500 гр. 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст. л. з гіркою
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль та перець – за смаком
  • Олія – на око

Приготування відбивного філе в клярі з фото

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Промите та обсушене філе, нарізати на шматочки 1,5-2 см.

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Накрити харчовою плівкою і злегка відбити кухонним молоточком

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Посолити, поперчити і розтерти долонькою з двох сторін

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Робимо кляр для курки

Збиваємо в мисці 2 яйця з паприкою

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Додаємо ложку сметани, перемішуємо

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Додаємо борошно, перемішуємо

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Кляр має бути середньої консистенції, не рідким і не густим

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Повністю обмочуємо кожен шматочок курки в клярі, можна робити це виделкою

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Розкладаємо філе на розігрітій сковороді з олією, олія повинна пузиритися

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Обсмажуємо із двох сторін до появи золотистого кольору

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Час приготування закінчено, смачна та соковита курка у клярі готова

Курка в клярі на сковороді рецепт відбивного філе на сметані

Подаємо грудку з часниковим соусом та картопляним гарніром.

Читайте також:  Курячі стегенця в соєвому соусі з картоплею в духовці

Смажена грудка на сковороді в клярі

Рекомендую цей рецепт для перекушування за межами будинку.

Інгредієнти:

  • Курка – 500 гр.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Часники та цибуля в порошку – по 2 ч. ложки
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце велике – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – столова ложка
  • Солити, перчити – до смаку

Детальна інструкція приготування

Змішайте в мисці сіль з перцем, паприкою, часниковим та цибульним порошком.

Натріть цією сумішшю курку, відправте маринуватися в холодильник проти ночі.

Збийте для кляру яйце з водою, додайте|добавляйте| муку|борошно|, сіль|соль| і кукурудзяний крохмаль.

Налийте олію в чавунну сковороду без антипригарного покриття на глибину 0,5 див.

Занурте курку в кляр, дозволяючи надлишкам стекти назад. Обваляйте в борошняній суміші, постукайте по мисці щоб струсити надлишки.

Обсмажуйте курку в гарячій сковороді, перевертаючи щипцями з двох боків, доки шкіра не стане темно-золотистого кольору, близько 10 хвилин для крил і 12 хвилин для стегон, ніжок і грудки.

Готове м’ясо перекладіть на паперовий рушник, дайте стекти кляру.

Повторіть те ж саме з куркою, що залишилася, перед подачею на стіл дайте страві охолонути.

Корисні поради:

  1. Обсмажуйте м’ясо до тих пір, поки сік не стане прозорим.
  2. Для максимального аромату обвалюйте курку в борошняній суміші приправленої спеціями.
  3. Для досягнення найкращих результатів промокніть нарізані шматки паперовими рушниками, перш ніж вмочувати в клярі.
  4. Для виготовлення краще використовувати чавунну сковороду без антипригарного покриття.

Філе курки обсмажене у яєчному клярі

Інгредієнти:

  • Грудка – 400 гр.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Сіль, перець, цукор – на ваш смак
  • Борошно млинце – 70 гр.
  • Часниковий порошок + паприка – 2 ч. л.
  • Розпушувач – 10 грам
  • Одне яйце
Читайте також:  Курка з рисом у духовці під фольгою у формі для запікання

Як приготувати курку на сковороді в клярі?

Налийте в каструлю 4 склянки води, додайте цукор, соєвий соус, сіль, перець, доведіть до кипіння, варіть на середньому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться.

Перекладіть у велику жароміцну миску і дайте охолонути до кімнатної температури. Додати курку, переконатися, що вона повністю занурена в кляр, поставте в холодильник мінімум на 3 години або на ніч.

Вийняти грудку з|із| розсолу і обсушити.

  1. Приготуйте простий кляр. Змішайте муку|борошно|, кайенський перець, часниковий порошок, і розпушувач.
  2. Збийте половину склянки води, з яйцем та однією столовою ложкою олії до однорідної маси.
  3. Вмочіть кожен шматок в рідке тісто, дайте надлишкам стекти, відправте на сковороду з гарячим маслом.
  4. Обсмажте курку на середньому або сильному вогні, поки всі шматочки не підрум’яняться з обох боків.

Зменшіть вогонь до середньослабкого, накрийте кришкою та готуйте 25 хвилин. Зніміть кришку та збільшіть вогонь до середньосильного.

Продовжуйте смажити, поки|доки| шматочки не стануть темно-золотисто-коричневого кольору, а сік прозорим.

По закінченню перекладіть грудки на паперові рушники, щоб стекли надлишки жиру.

Простий рецепт курки, приготовленої у клярі

Якщо у вас немає під рукою фритюру, його завжди може замінити сковорода, докладніше читайте нижче.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – дві штуки
  • Пахта – одна склянка
  • Універсальне борошно – 1 ст.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Перець чорний – 0,5 г. л.

Покроковий спосіб обсмажування грудки

У великій мисці перемішайте курку з пахтою. Накрийте поліетиленовою плівкою та поставте в холодильник мінімум на 8 годин або на ніч.

У великому пластиковому пакеті, що закривається, змішайте борошно, сіль, перець.

Встановіть 2 великі грати на листи з бортиками. Працюючи порціями, злийте воду, зіскребаючи більшу частину сколоти зі стінок миски.

Читайте також:  Те, що я готую з селери, вразить вас! Сподобається навіть тим, хто не любить селеру

Покладіть у пакет, по кілька шматочків за раз, і струсіть, щоб курка повністю вкрилася кляром.

  1. Перекладіть на грати притискаючи борошно, щоб вона прилипла до м’яса, коли ви вийматимете її з пакета.
  2. Налийте на один сантиметр олії в кожну із двох великих чавунних сковорідок, нагрійте до 350 градусів.
  3. Покладіть курку в гарячу олію, стежачи за тим, щоб не переповнити сковороду.
  4. Смажте на помірному вогні 10-15 хвилин, поки м’ясо не стане золотистою, хрумкою і з прожареною скоринкою.

Продовжуйте смажити порціями, стежачи за тим, щоб під час смаження температура масла залишалася на рівні 325 градусів.

Подавати страву теплою або кімнатною температурою зі сметаною.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya