Курка в сметані в духовці у вершковому маринаді.

Курка в сметані в духовці у вершковому маринаді

Курка в сметані в духовці, смачна страва для сімейного столу. Простота його приготування підкуповує багатьох господинь. У рецепті присутні, курячі крила та гомілки, м'ясо виходить ніжним, соковитим, та апетитним. Спробуйте цей простий спосіб запікання, курячих стегон у сметанному маринаді, і напишіть у коментарях, сподобався він вам чи ні. Частини від тушки, краще брати з стегна, тому що вони є найсоковитішими та найсмачнішими. Подавайте з картопляним гарніром і свіжим салатом з овочів, прикрасивши зеленню кропу

інгредієнти

  • Гомілки, стегна, крила – 700 гр.
  • Сметана – 3 ст. л. (З гіркою)
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 год.
  • Сіль – 1 ч. л. (за смаком)
  • Олія – 1 ст. л.
  • Фольга – 30 см

Покрокове приготування в духовці

Курка в сметані в духовці у вершковому маринаді.

Підготовка продуктів, курячі частини промиємо під водою, обсушимо, видалимо пеньки якщо виявляться, зріжемо зайву шкіру
Відміряємо сметану зі спеціями

Курка в сметані в духовці у вершковому маринаді

Складаємо м'ясо, відразу у форму для запікання, додаємо сіль, курячу приправу, перемішуємо, ретельно втираємо спеції у м'ясо

Курка в сметані в духовці у вершковому маринаді

Додаємо 3 столові ложки сметани та 1 ложку рослинної олії

Курка в сметані в духовці у вершковому маринаді

Курку в сметані, добре перемішуємо руками

Курка в сметані в духовці у вершковому маринаді

Накриваємо плівкою або пакетом, ставимо маринуватися в холодильник, на – 2 години

Курка в сметані в духовці у вершковому маринаді.Курка в сметані в духовці у вершковому маринаді.

Дістаємо форму з холодильника, посипаємо солодкою паприкою, накриваємо фольгою, обтискаємо краї

Виробляємо у фользі, пару дірочок вилкою, або ножем, для виходу пари

Курка в сметані в духовці у вершковому маринаді.

Розігріваємо духовку до 240 градусів і випікаємо курку в сметані – 20 хв.

Читайте також:  Торт з бананами – 5 смачних рецептів приготування

Потім знімаємо фольгу, зменшуємо температуру до 180 градусів, і запікаємо ще стільки ж

Курка в сметані в духовці у вершковому маринаді.

Загалом часу пройшло 40 хвилин, виймаємо страву з духовки

Курка в сметані в духовці у вершковому маринаді

Курка в сметані вийшла ніжною і м'якою, м'ясо добре пропеклося і залишилося соковитим, рекомендую подавати її на стіл з картопляним пюре, рисовим гарніром або свіжим салатом з овочів, до курячого м'яса, добре підходить класичний салат з огірків з помідорами, а також квашена капуста

Куряча грудка в ніжному сметанному вершковому соусі

Інгредієнти для рецепту:

  • Курка – (куряча грудка 4 шт.)
  • сметана 200 мл
  • гірчиця 0,5 ч. л.
  • естрагон 0,25 ч. л.
  • кухонна сіль 1 щіпка
  • перець 1 щіпка
  • соняшникова олія 1 ст.

Покрокове приготування, м'яса в духовці

Розігрійте духовку до 200 градусів. Розігрійте сковороду, яку можна потім ставити в духовку. Курку посолити і поперчити. Смажити на сковороді по 1,5 хвилин з кожного боку. Зніми на якийсь час зі сковороди.

У цю ж сковороду додайте сметану, гірчицю та естрагон. Ретельно перемішайте, доки інгредієнти не змішаються. Доведіть до кипіння.

Покладіть у соус курячу грудку. Поставте сковороду в духовку та запікайте близько 20 хвилин.

Курка в сметані, ідеально поєднується з рисом та стручковою квасолею.

Курячі стегна запечені в сметані – простий спосіб смачної вечері

Приготування запечених курячих стегон, справа не складна. Достатньо приготувати вершковий соус, залити їм курку, і поставити в духовку, щоб потім насолодитися, чудовим смаком соковитого м'яса

Інгредієнти для м'яса у сметані:

  • Курка – 6 курячих стегон
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 150 г грибів
  • Сметана – 250 грн. 30% жирності
  • 2 столові ложки гірчиці
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • сіль та перець для смаку

Приготування курячих ніжок у духовці

Змастіть форму для запікання 1 столовою ложкою вершкового масла|мастила|. Покладіть стегна на низ.

  1. Нагрійте на сковороді 1 столову ложку вершкового масла|мастила|, додайте|добавляйте| гриби, розрізані навпіл, і обсмажте до світло-коричневого кольору.
  2. Зніміть це з вогню.
  3. Додайте|добавляйте| сметану, гірчицю, лимонний сік, сіль|соль| і перець за смаком, ретельно перемішайте.
  4. Покласти курячі ніжки, в сметанний соус
Читайте також:  Салат з консервованого тунця — 18 рецептів приготування в домашніх умовах

Поставте курку в сметані, розігріту до 200 градусів духовку, запікайте – 45 хвилин.

Подавати страву в сметані, з пастою, кашею чи свіжим салатом

Як приготувати куряче філе, запечене в сметані.

Філе в травах та сметані, можна подавати до улюбленого салату. Це також може бути смачна добавка до макаронів, картоплі або рису

Інгредієнти:

  • Грудка – 400 гр.
  • 1 морква
  • 1 петрушка
  • 1 маленька цибулина
  • 1 чайна ложка трав'яної приправи для курки
  • 1 столова ложка прованських трав
  • 1 чайна ложка каррі
  • 400 г вершків для супів та соусів
  • 1 столова ложка олії
  • перець
  • сіль

Готуємо кроками курку в сметані

Розділити філе на чотири частини, посипати зеленню і викласти в жаростійку форму.

  • Нарізати цибулю кубиками та обсмажити в олії. Додати моркву та петрушку, натерті на великій тертці, і обсмажити разом деякий час.
  • Зняти з вогню, додати карі та прованські трави.
  • Додати сметану до овочів із зеленню, приправити перцем та сіллю за смаком і добре нагріти.

Полити сметанним соусом м'ясо, поставити в духовку, випікати 35 хвилин. при температурі – 200*С

Час приготування вийшов, курка в сметані повністю запеклася в духовці, і готова до вживання.

DvaGusya