Курка в сметані в духовці, смачна страва для сімейного столу. Простота його приготування підкуповує багатьох господинь. У рецепті присутні, курячі крила та гомілки, м'ясо виходить ніжним, соковитим, та апетитним. Спробуйте цей простий спосіб запікання, курячих стегон у сметанному маринаді, і напишіть у коментарях, сподобався він вам чи ні. Частини від тушки, краще брати з стегна, тому що вони є найсоковитішими та найсмачнішими. Подавайте з картопляним гарніром і свіжим салатом з овочів, прикрасивши зеленню кропу
інгредієнти
- Гомілки, стегна, крила – 700 гр.
- Сметана – 3 ст. л. (З гіркою)
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Паприка – 1 год.
- Сіль – 1 ч. л. (за смаком)
- Олія – 1 ст. л.
- Фольга – 30 см
- Покрокове приготування в духовці
- Куряча грудка в ніжному сметанному вершковому соусі
- Покрокове приготування, м'яса в духовці
- Курячі стегна запечені в сметані – простий спосіб смачної вечері
- Приготування курячих ніжок у духовці
- Як приготувати куряче філе, запечене в сметані.
- Готуємо кроками курку в сметані
Покрокове приготування в духовці
Підготовка продуктів, курячі частини промиємо під водою, обсушимо, видалимо пеньки якщо виявляться, зріжемо зайву шкіру
Відміряємо сметану зі спеціями
Складаємо м'ясо, відразу у форму для запікання, додаємо сіль, курячу приправу, перемішуємо, ретельно втираємо спеції у м'ясо
Додаємо 3 столові ложки сметани та 1 ложку рослинної олії
Курку в сметані, добре перемішуємо руками
Накриваємо плівкою або пакетом, ставимо маринуватися в холодильник, на – 2 години
Дістаємо форму з холодильника, посипаємо солодкою паприкою, накриваємо фольгою, обтискаємо краї
Виробляємо у фользі, пару дірочок вилкою, або ножем, для виходу пари
Розігріваємо духовку до 240 градусів і випікаємо курку в сметані – 20 хв.
Потім знімаємо фольгу, зменшуємо температуру до 180 градусів, і запікаємо ще стільки ж
Загалом часу пройшло 40 хвилин, виймаємо страву з духовки
Курка в сметані вийшла ніжною і м'якою, м'ясо добре пропеклося і залишилося соковитим, рекомендую подавати її на стіл з картопляним пюре, рисовим гарніром або свіжим салатом з овочів, до курячого м'яса, добре підходить класичний салат з огірків з помідорами, а також квашена капуста
Куряча грудка в ніжному сметанному вершковому соусі
Інгредієнти для рецепту:
- Курка – (куряча грудка 4 шт.)
- сметана 200 мл
- гірчиця 0,5 ч. л.
- естрагон 0,25 ч. л.
- кухонна сіль 1 щіпка
- перець 1 щіпка
- соняшникова олія 1 ст.
Покрокове приготування, м'яса в духовці
Розігрійте духовку до 200 градусів. Розігрійте сковороду, яку можна потім ставити в духовку. Курку посолити і поперчити. Смажити на сковороді по 1,5 хвилин з кожного боку. Зніми на якийсь час зі сковороди.
У цю ж сковороду додайте сметану, гірчицю та естрагон. Ретельно перемішайте, доки інгредієнти не змішаються. Доведіть до кипіння.
Покладіть у соус курячу грудку. Поставте сковороду в духовку та запікайте близько 20 хвилин.
Курка в сметані, ідеально поєднується з рисом та стручковою квасолею.
Курячі стегна запечені в сметані – простий спосіб смачної вечері
Приготування запечених курячих стегон, справа не складна. Достатньо приготувати вершковий соус, залити їм курку, і поставити в духовку, щоб потім насолодитися, чудовим смаком соковитого м'яса
Інгредієнти для м'яса у сметані:
- Курка – 6 курячих стегон
- 2 столові ложки вершкового масла
- 150 г грибів
- Сметана – 250 грн. 30% жирності
- 2 столові ложки гірчиці
- 1 столова ложка лимонного соку
- сіль та перець для смаку
Приготування курячих ніжок у духовці
Змастіть форму для запікання 1 столовою ложкою вершкового масла|мастила|. Покладіть стегна на низ.
- Нагрійте на сковороді 1 столову ложку вершкового масла|мастила|, додайте|добавляйте| гриби, розрізані навпіл, і обсмажте до світло-коричневого кольору.
- Зніміть це з вогню.
- Додайте|добавляйте| сметану, гірчицю, лимонний сік, сіль|соль| і перець за смаком, ретельно перемішайте.
- Покласти курячі ніжки, в сметанний соус
Поставте курку в сметані, розігріту до 200 градусів духовку, запікайте – 45 хвилин.
Подавати страву в сметані, з пастою, кашею чи свіжим салатом
Як приготувати куряче філе, запечене в сметані.
Філе в травах та сметані, можна подавати до улюбленого салату. Це також може бути смачна добавка до макаронів, картоплі або рису
Інгредієнти:
- Грудка – 400 гр.
- 1 морква
- 1 петрушка
- 1 маленька цибулина
- 1 чайна ложка трав'яної приправи для курки
- 1 столова ложка прованських трав
- 1 чайна ложка каррі
- 400 г вершків для супів та соусів
- 1 столова ложка олії
- перець
- сіль
Готуємо кроками курку в сметані
Розділити філе на чотири частини, посипати зеленню і викласти в жаростійку форму.
- Нарізати цибулю кубиками та обсмажити в олії. Додати моркву та петрушку, натерті на великій тертці, і обсмажити разом деякий час.
- Зняти з вогню, додати карі та прованські трави.
- Додати сметану до овочів із зеленню, приправити перцем та сіллю за смаком і добре нагріти.
Полити сметанним соусом м'ясо, поставити в духовку, випікати 35 хвилин. при температурі – 200*С
Час приготування вийшов, курка в сметані повністю запеклася в духовці, і готова до вживання.