Курячі гомілки у сметані, запечені з картопляним гарніром. Смачна, і приготовлена курочка, припаде до смаку, всім членам вашої сім'ї, готуйте по-більше, тому що близькі, будуть просити добавки. Набір спецій, у поєднанні з соєвим соусом, творять чудеса, мсо замариноване в цій суміші, неможливо пронести повз рот. Тому рекомендуємо, приготувати вам цей швидкий і ситний рецепт, у сметанному маринаді на вечерю, і не червоніти, пригощаючи гостей
інгредієнти
- Гомілки – 2 кг.
- Картопля – 1-1,5 кг.
- Мед – 2 ст. ложки.
- Сметана + Майонез – по 3 столові ложі.
- Соєвий соус + Сік лимона – по 1 ст. ложки
- Паприка + Хмелі-сунелі – по 1 чайній л.
- Чорний перець – 1 год. (у картоплю)
- Часник – 5 зубчиків
- Сіль – 2+1 ч. лож.
- Олія – 5-6 ст. ложок
Покрокове приготування курки у духовці
Готуємо маринад: змішайте в одній мисці – мед, сметану, майонез, лимонний сік, соєвий соус, паприку, хмелі-сунелі та 2 чайні ложки солі
Добре промийте ніжки, висушіть, або обтріть серветками, складіть у глибоку ємність, і залийте маринадом.
Ретельно перемішайте, накрийте кришкою або плівкою, залиште маринуватися при кімнатній температурі – 1-2 години, зрідка збовтуйте вміст
Поріжте картоплю на середні кільця, складіть у миску, видавіть часник, додайте чорний перець, перемішайте
Потім додайте олію, чайну ложку солі, і ще раз промішайте
Змастіть деко соняшниковою олією, розкладіть кільця картоплі
Зверху рівномірно, викладіть курячі гомілки
Відправте лист, в розігріту до – 180 градусів духовку, на – 1 годину
Час запікання вийшов, курка в сметанному маринаді готова, смачне куряче м'ясо зарум'янилося, і вкрилося золотистою скоринкою, а картопля перетворилася на апетитний гарнір.
Проста і ситна страва, готується легко і швидко, а ароматне м'ясо з картопляним гарніром, припаде до смаку всім членам сім'ї