Простий рецепт смачної страви, для ситної домашньої вечері. Так само він цілком піде і для святкового столу. Куряче м'ясо, із золотистою хрусткою скоринкою, натерте спеціями в соєвому соусі. Ароматне та ніжне м'ясо, обсмажене в духовці, відмінний варіант, для сімейного обіду. Спробуйте приготувати цей нескладний рецепт, і напишіть у коментарях, наскільки він добрий чи ні. Готуйте на своїй кухні, експериментуйте, і дивіться наші ролики
інгредієнти
- Курка – 1 шт.
- Соєвий соус – 5 ст. л.
- Часник – 3 зубчики
- Чорний перець + паприка мелена – по 1 ч. л.
- Сіль+цукор – по 1 ч. л.
- Оливкова олія – 3 ст. л.
Покрокове приготування у соєвому соусі
Готуємо продукти, я взяв двох середніх курчат, замість одного великого, вони мені дуже сподобалися в магазині
Готуємо маринад
Робити я його буду у ступці, змішуємо соєвий соус, оливкову олію, цукор та сіль
Щодо цукру
1. Це такий самий підсилювач смаку як і сіль
2. У процесі він карамелізується, від чого вийде хрумка апетитна скоринка
Додаємо чорний перець, червону паприку, давимо часник, ретельно перетираємо.
Приготовленою сумішшю, з досить апетитним кольором, змащуємо курку цілком, залазячи у всі отвори, всередину теж
Запікати м'ясо я вирішив стоячи, для чого засунув дерев'яні шпажки для шашлику в тушку, але нічого не вийшло, продукт хитався і падав
Тоді я вирішив проблему іншим способом, посадив курчат на дві порожні маленькі банки, і поставив їх у форму для запікання, щоб жир не забруднив духовку
Поміщаємо курочок у духовку, температура 200-220 градусів, запікаємо 1,5 години, до готовності
У тушки встромив, два температурні щупи, для контролю температури (це не обов'язково)
Після часу виймаю лист, накриваю пташок ковпаками з фольги і залишаю на 15 хвилин
Є таке поняття в кулінарії, м'ясу потрібно відпочити сховавшись, і дійти до вищого ступеня, своїх смакових якостей
Простий рецепт смачної курки, у соєвому соусі, запеченій у духовці, закінчено. Знімаю ковпаки, розрізаю саму суху частину грудку і бачу, що вологе м'ясо і блищить, це означає, що воно соковите і просякнуте вологою
М'ясо курки, саме по собі несмачне, і соєвий соус, тут має величезне значення, блог курка 2 ру, рекомендує його використовувати у своєму приготуванні
Залишилося обробити страву, приготовлену в соєвому соусі на частини, та подати за сімейний святковий стіл
Курячі стегна у соєвому соусі
Хтось пропустив у блозі нові азіатські смаки та рецепти? Або для азіатської кухні, бо у нас все по-іншому. Якщо так, то сьогодні у нас є курячі стегна, запечені після попереднього маринування в соєвому соусі та соку лайма.
У курячих стегенця, хрумка скоринка і соковите ароматне м'ясо. Смак чимось схожий, на японські теріяки, солено-кисло-солодкий, тому якщо він вам подобається, то і курка в соєвому соусі, вам теж сподобається.
Страву можна подавати з чистим відвареним рисом та овочами, ми вибрали смажену молоду цибулю-порей у соєвому соусі.
Інгредієнти для запікання:
- Курка (курячі стегна) – 8-10 шт.
- 1/4 склянки соєвого соусу з низьким вмістом солі
- ¼ склянки соку лайма (приблизно 2 штуки)
- 2 столові ложки рису, кукурудзяного або медового сиропу
- 4 нарізані зубчики часнику
- 8-10 молодих (тонких) цибулин-порея або зелених цибулин
- 1 столова ложка олії
- Сіль перець
- Додатково: лайм, свіжий коріандр та кунжут
Приготування м'яса у соєвому соусі
Покладіть курячі стегна в миску або великий пакет з фольги. Змішайте з соєвим соусом і соком лайма, сиропом або медом, і подрібненим часником.
Залийте маринадом курячі стегна і залиште при кімнатній температурі щонайменше на годину. Ви також можете замаринувати їх на ніч у холодильнику.
Встановіть духовку на 200°C.
Вийняти курку з маринаду, очистити від часнику, процідити маринад та зберегти. Покладіть шматочки курки у форму для запікання шкіркою вниз і змастіть половиною маринаду.
Поставити у розігріту духовку. Через 15 хвилин переверніть курку, змастіть маринадом, що залишився, і запікайте ще 20-30 хвилин, поки шкірка не стане коричневою.
Ви можете покрити ще один або двічі соєвим соусом, який збиратиметься на дні сковороди.
Змастити цибулю маслом, посолити, поперчити і обсмажити на сковороді або в духовці, на останніх 15 хвилинах запікання.
Подавати курку з цибулею-пореєм та скибочками лайма, посипавши коріандром та кунжутом.