Курка в темному пиві проста страва з родзинками

Курка в темному пиві проста страва з родзинками

Смачна курка в пиво на вечерю. Соковиті стегна та гомілки в духовці, з додаванням картопляного або рисового гарніру на вибір. Радимо спробувати цей простий рецепт курячих стегон у темному пиві, з хмільним ароматом, та часниковим присмаком. Можна використовувати і світлий напій, але з терпким смаком, набагато яскравішим і насиченішим. В ідеалі, м'ясо краще брати з стегенця, там воно соковитіше, м'ясистіше, і швидше просочується пивним маринадом

інгредієнти

  • Стегна / гомілки – 500 гр.
  • Пиво темне – 1 склянка (250 гр.)
  • Часник – 3 зубчики
  • Родзинки – 10 грам (за бажанням)
  • Сіль + цукор – по 1 чайній л.

Простий рецепт з пивом покроково

Курка в темному пиві проста страва з родзинками

Підготуємо продукти, стегенця / ніжки промиємо під водою, зріжемо непотрібний жир, пеньки та інше

Курка в темному пиві проста страва з родзинками

Складаємо курку, відразу у форму для запікання, рівномірно посипаємо сіллю

Курка в темному пиві проста страва з родзинками

До склянки пива, додаємо ложку цукру, тут він служить підсилювачем смаку, перемішуємо, виливаємо.

Робити це краще над формою, тому що йде реакція через край

Курка в темному пиві проста страва з родзинкамиКурка в темному пиві проста страва з родзинкамиКурка в темному пиві проста страва з родзинками

Зверху посипаємо родзинками (це за бажанням) моя сім'я з ним любить, раджу спробувати

Також видавимо, пару-трійку зубчиків часнику

Курка в темному пиві проста страва з родзинками

Злегка перемішуємо, накриваємо кришкою або плівкою, ставимо курку в пиві, маринуватися в холодильник, на – 2 години.

За 7-10 хвилин до закінчення маринівки, включаємо прогріватися духовку – на 180 градусів

Курка в темному пиві проста страва з родзинками

Час маринівки минув, знімаємо кришку, відправляємо ніжки в духовку – на 40 хв.

Півас не зливаємо

Курка в темному пиві проста страва з родзинками

Час запікання вийшов, курячі стегна в пиві, повністю готові, виймаємо блюдо з духовки, подаємо на стіл

У формі зібралося багато курячого соку, з ароматним хмільним смаком, яким можна полити гарнір для вечері, на кшталт картопляного пюре чи рису.

Курка в темному пиві проста страва з родзинками

Спосіб досить легкий, з яким впорається будь-яка господиня, м'ясо в пиві виходить ніжним та соковитим, просочене хмільним ароматом та легким присмаком родзинок.

Читайте також:  Без добавок та хімії! Домашня куряча ковбаса з курячого філе та гомілок

Розкладіть курку в пиві по тарілках, прикрасьте свіжою зеленню, зробіть легкий сметанний соус, і подайте на стіл, ваші гості вас хвалитимуть, за смачне частування

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya