Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Страва з апельсинами, смачне святкове частування, із золотистою хрусткою скоринкою. Не складний у приготуванні рецепт із курки, для святкового столу. Якщо ви запросили гостей, і хочете здивувати їх апетитним і красивим наїдком, то спробуйте цей спосіб, можливо він стане вашим коханим. Готуйте та годуйте своїх рідних та гостей, смачною та здоровою домашньою їжею, з натуральних продуктів, та оминайте вуличну їжу стороною

інгредієнти

  • Тушка – 2 кг
  • Апельсин – 2 шт.

Для маринаду

  • Цедра лимона + цедра апельсина – по 1 столовій л.
  • Сік – одного апельсина
  • Перець – 1 год.
  • Імбир – 50 грам
  • Мед – 4 ст. ложки
  • Соєвий соус – 100 мл

Просте приготування рецепту з апельсинами

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілкомКурка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Добре миємо птаха з усіх боків, даємо обсохнути, або витираємо серветками

Зрізаємо з неї все непотрібне, жир, зайву шкіру, куприк цілком, або тільки одну куприкову залозу (від неї буває гіркота)

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Готуємо маринад

Трьом на дрібній тертці, цедру лимона з апельсином, рівну кількість

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Так само трьом шматком імбиру

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Висипаємо в зручний посуд, де маринуватимемо

Апельсин з якого знімали цедру, ріжемо навпіл і по черзі видавлюємо в ємність

Порада:
Щоб фрукт віддав більше соку, його слід залити окропом – на 3-5 хвилин

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Додаємо чайну ложку, чорного перцю

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Для карамельної скоринки, кладемо чотири ложки меду

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілкомКурка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Вливаємо соєвий соус, все добре розмішуємо, маринад готовий

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Поміщаємо курку в маринад, обертаємо, натираємо, поливаємо, всередині теж

Тушка повинна промаринуватися, мінімум – 2 години, з періодичним перевертанням, з боку на бік

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілкомКурка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Птицю начинятимемо апельсинами, тому повністю зрізаємо шкірку ножем, і розрізаємо на часточки

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Запікати курку з апельсинами, я буду у формі, якщо у вас її немає, то можна на деку, не суть

Промажемо її злегка, олією

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Кладемо курячу тушку на спину, фаршируємо апельсинами

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Зверху поливаємо залишками маринаду, збоку, ніжки, усередині, скрізь

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

У розігріту духовку, до – 180 градусів, відправляємо курку з апельсинами, запікатися до готовності

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Курочка з апельсинами, випікалася – 25 хв. тепер зменшуємо температуру до – 140 градусів, і готуємо ще 50 хв.

Періодично відкривайте дверцята та поливайте соусом, що стікає на дно форми

Важливо:
Не забудьте накрутити шматочки фольги на кінці крил, щоб вони не обгоріли, як у мене.

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

За часом курка з апельсинами запікалася – 1:10, і тепер повністю готова

Щоб переконатися в готовності тушки, проткніть її глибоко ножем або дерев'яною тріскою, якщо піде прозорий сік, то все готове

Курячі ніжки в апельсиновому маринаді в духовці

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Смачна курка з апельсинами, медово-апельсинному маринаді в духовці. Просте та швидке блюдо, з ніжним соковитим м'ясом до обіду

Склад продуктів

  • Курка – 700 гр. (будь-які частини: ніжки, стегна, крила)
  • Апельсини – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Олія – 2 ст. л. (змастити форму)
  • Сіль за смаком
Читайте також:  Варення з чорної смородини на зиму: рецепти "пальчики оближеш"

Готуємо курку з апельсинами в духовці покроково

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Необхідні продукти для рецепту

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілкомКурка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

М'ясо миємо, обсушуємо, додаємо сіль, каррі, перець, мед і сік половинки апельсина.

Добре перемішуємо, натираючи кожен шматочок, залишаємо маринуватися, на 2 години (за цей час ще пару разів перемішайте)

Щоб сік вичавлювався легко, залийте половинку апельсина окропом на 2-3 хвилини.

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Змащуємо форму олією, викладаємо курку, залишки маринаду виливаємо на дно

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Другу половину апельсина, нарізаємо кільцями, та покриваємо блюдо

Запікаємо в заздалегідь розігрітій духовці, 30 хвилин, температура 220 градусів

Курка з апельсинами в духовці, святковий варіант цілком

Час приготування закінчено, курка з апельсинами готова. Подавайте м'ясо з картопляним гарніром, і свіжим овочевим салатом, гомілки з апельсинами, вийшли соковитими та смачними, спробуйте зробити, цей простий рецепт

Смачний рецепт курячого м'яса з апельсинами

Курка, запечена з апельсинами – страва, наповнена яскравим ароматом. Поєднання цього ніжного м'яса із соковитими апельсинами – набір, який мені дуже подобається, тому раджу спробувати цей рецепт. Просте, незвичайне блюдо. Це варто того!

Інгредієнти для рецепту:

  • курка середнього розміру – близько 1,3 кг
  • два апельсини
  • 2 зубчики часнику
  • щіпка чебрецю
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець
  • столова ложка оливкової олії

Приготування страви з курки

Курку ретельно вимити та обсушити. Я ретельно протираю апельсини гарячою водою, потім розрізаю їх на четвертинки.

Часник очищаю та нарізаю дуже тонкими скибочками.

Фарширую курку апельсинами та часником, зверху змащую оливковою олією, досить щедро солю та перчу, трохи присипаю чебрецем.

Готову курку задньою стороною догори кладу в жаровню і ставлю в розігріту до 200 градусів духовку і запікаю близько 5-60 хвилин – половину запікання курки перевертаю. Під час запікання кілька разів поливаю курку соусом, який утворюється при запіканні.

Коли шкірка золота і з нарізаного м'яса виходить прозорий сік, це ознака того, що їжа готова.

Подавати з рисом або відвареною картоплею та салатом

Курка, запечена в апельсинах та яблуках

Курка, запечена в апельсинах, – ефектна та надзвичайно смачна страва, яка порадує всіх гуляк. Приготувати його не складно, а приголомшливий ефект. Дізнайтеся, як приготувати курку з апельсинами.

Інгредієнти у духовці:

  • ціла курка
  • 4 апельсини
  • 4 столові ложки гречаного меду
  • 4 столові ложки соєвого соусу
  • лимонний сік
  • 4 зубчики часнику
  • чебрець
  • Розмарі
  • Базилік
  • кухонна сіль
  • перець
  • мелений перець

Покрокова підготовка рецепту з апельсинами

Для приготування маринаду використовуйте мед, соєвий соус, лимонний сік, вичавлений через прес часник, перець та зелень.

Курку вимити, обсушити та натерти маринадом. Прибрати на ніч у холодильник.

Наступного дня ретельно вимийте апельсини, обсушіть їх та розріжте на восьмі частини.

Викладіть фрукти в жаростійку форму, зверху викладіть м'ясо і полийте маринадом, що залишився. Змастіть м'ясо свіжою зеленню.

Запікайте м'ясо 1,5 години. на 180 градусів. Переверніть у середині приготування.

Подавати з картоплею і соусом, що вийшов.

Соковита страва з апельсинами в духовці

Інгредієнти для блюда:

  • курка, 1 середній
  • апельсини, 2
  • часник, кілька іграшок
  • картопля, кілька маленьких
  • м'яка олія, 2 ст.
  • мелений коріандр, 2 год.
  • кмин, 1 ст.
  • солити за смаком

Підготовка страви з апельсинами

М'яке вершкове масло з'єднати з 2 подрібненими зубчиками часнику та коріандром, попередньо можна трохи посолити або посолити курку.

Змастіть курку підготовленою олією. З курячої грудки зняти шкірку, покласти під шкірку трохи вершкового масла|мастила| і 2 часточки апельсина. Апельсин розрізати на четвертинки. Покладіть кілька штук усередину курки з цілими зубчиками часнику.

Потім посипте курку кмином і викладіть на сковороду. Картопля в шкаралупі нарізати дрібнішими шматочками, посипати сіллю та перцем і викласти навколо курки зі шматочками апельсина.

Поставити курку в розігріту до 190 градусів духовку, накрити фольгою та запікати близько години. Потім зніміть фольгу та запікайте близько 30 хвилин. поки курка не запечеться гарно.

Смажене курча з апельсином і чебрецем у духовці

Цей рецепт є абсолютною класикою – обсмажені курячі стегна з апельсинами та чебрецем. Для цього не потрібно багато часу та інгредієнтів. Приготовлене таким чином куряче м'ясо виходить ніжним і соковитим, а шкірка підрум'янилася і хрумтіла.

Читайте також:  Рулетики з шинки з різними начинками. Прості покрокові рецепти смачної закуски до свята

Запечені курячі стегна – чудова ідея для швидкої вечері, тому що їх дуже легко приготувати. Щоб страва була повноцінною, подавайте її з печеною картоплею або рисом.

Необхідні продукти:

  • 4 курячі ніжки
  • 2 см імбиру
  • 2 апельсини
  • 2 зубчики часнику
  • 2 чайні ложки сушеного чебрецю
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 2 столові ложки ріпакової олії
  • сіль та перець для смаку

Покрокове запікання курки з апельсинами

Витисніть сік одного апельсина і змішайте із соєвим соусом.

Змастіть куряче м'ясо маслом, сіллю, перцем, чебрецем, пресованим часником та імбиром.

Покладіть курку в жаростійку форму і полийте апельсиновим соком. Поставити на 30 хвилин у холодильник.

Додайте|добавляйте| нарізаний апельсин до курки і поставте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин|мінути|.

Курка в апельсинах на свято

Добре бути кулінарним блогером. Іноді ви отримуєте анотовані перевірені рецепти. Це чудово! Так було тут. Рецепт курки, запеченої в апельсинах, чудовий. Виходить соковите м'ясо з хрусткою золотистою скоринкою.

Однак найпрекраснішим є медово-апельсиновий аромат, який витає по всьому будинку. Якщо ви їсте курку на Різдво, я рекомендую зробити це саме так.

Список продуктів:

  • 1 курка вагою 1,5 кг
  • 3 апельсини
  • 3 столові ложки меду
  • 3 столові ложки соєвого соусу
  • 3 столові ложки лимонного соку
  • 1 столова ложка чебрецю (сушеного або свіжого)
  • 2 зубчики часнику
  • 1 чайна ложка солі без гірки
  • кілька гілочок свіжого чебрецю (якщо є)

Запікаємо в духовці рецепт із апельсинами

Курку вимити, обсушити паперовим рушником і поділити на 4 частини. Приготуйте маринад, змішавши сік 1,5 апельсина, мед, лимонний сік, соєвий соус, дрібно нарізаний часник, чебрець і сіль. Натріть курку маринадом і поставте в холодильник щонайменше на 2 години або на ніч.

Розігрійте духовку до 180 ° C. Покладіть курку в жаростійку форму шкірою вниз і полийте маринадом. Якщо у вас свіжий чебрець, можна покласти кілька гілочок. Через 45 хвилин перевернути курячу шкіру шкірою вгору і додати апельсин, що залишився, нарізаний товстими часточками.

Випікайте ще 45 хвилин|мінути|. Іноді поливайте м'ясо соусом для запікання, після закінчення цього часу увімкніть функцію гриля і запікайте ще 10-15 хвилин в залежності від ваших уподобань. У цей момент спостерігайте курку, щоб не спалити її.

Курку найкраще подавати із соусом для запікання. Ви можете перелити його в каструлю і зменшити на сильному вогні 10-15 хвилин. І я рекомендую вам цей варіант.

Швидший варіант – додати до соусу столову ложку борошна, після закипання він буде готовий.

Смажена курка з апельсинами на свято

У курки ідеально гармонійний смак, м'яке соковите м'ясо та чудовий апельсиновий аромат. Це справді смачно! Я приготувала його для дводенної вечері – і його не стало першого ж дня!

Інгредієнти для рецепту:

  • 1,3 кг курки (будь-які частини)
  • 3 столові ложки соєвого соусу
  • 3 столові ложки олії
  • 1 столова ложка медового
  • соку 1/2 апельсина (приблизно 3-4 столові ложки)
  • цедра 1/2 апельсина (тертого)
  • 1 чайна ложка сушеного чебрецю
  • 1 чайна ложка солодкого перець,
  • 1/3 чайної ложки мускатного горіха,
  • сіль, перець (за смаком)
  • Додатково:
  • 1/2 апельсину

Детальне приготування, тушки з апельсинами

Ретельно перемішайте всі інгредієнти маринаду (у великій мисці) та приправте до смаку (сіллю та перцем).

Курку вимити, обсушити та перекласти в миску з маринадом.
Ретельно обмажте маринадом.
Заберіть все в холодильник бажано на ніч.

Читайте також:  Пиріжки з капустою в духовці – 6 рецептів

Після закінчення цього часу, перекласти м'ясо в жаростійку форму, залити маринадом (він був у ньому) і накрити різаними апельсинами
Випікати (у розігрітій духовці) близько 1,5 години при 180 градусах.

Тим часом 2-3 рази полийте м'ясо соусом. (Куриця повинна підрум'янитися.)

Вилийте соус в каструлю і зменшіть його – кип'ятіть кілька хвилин (поки він не загусне) або загусне з борошном.

Ціла запечена тушка з апельсинами у духовці

Я вперше спекла цілу курку і повністю задоволена цим дебютом. Курка виходить смачною, ароматною та дуже соковитою навіть на грудці, яка, як правило, буває сухою. І всі ми знаємо, що немає нічого гіршого за сухі грудки

Інгредієнти для птиці:

  • 1 курка,
  • 2 великі апельсини,
  • 3 зубчики часнику,
  • 2 столові ложки м'якого вершкового масла,
  • 1 чайна ложка меленого солодкого перцю,
  • 1 чайна ложка сушеного орегано,
  • 1 чайна ложка солі,
  • 1 чайна ложка меленого кмину,
  • ½ чайної ложки меленого перцю
  • ½ чайної ложки меленого коріандру
  • ½ чайної ложки меленого імбиру

Готуємо курку по кроках

Напередодні змішайте всі розсипчасті спеції та натріть ними вимиту та висушену курку зсередини та зовні. Помістіть у велику миску, накрийте фольгою та поставте в холодильник.

Наступного дня змішайте м'яку олію з часником, пропущеним через прес. Акуратно зніміть шкірку з курячої грудки та додайте туди вершкового масла.

Ретельно потріть апельсини та бланшуйте. Нарізаємо дві скибочки і кладемо їх на курячі грудки під шкірою – куди кладемо масло. Апельсин, що залишився, розріжте на четвертинки. Покласти всередину половину курки.

Змастіть курку зовні вершковим маслом, що залишилося.

Покладіть курку в жаростійку форму черевцем нагору і накрийте іншою половиною апельсина. Накрийте алюмінієвою фольгою. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку та випікати близько 1 години 20 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте близько 30 хвилин, доки курка не стане золотистою.

Курку можна подавати з кус-кусом, рисом або печеною картоплею.

Запечене курча з апельсинами по-домашньому

Немає нічого кращого і простішого, ніж добре приправлена ціла смажена курка. Сьогодні я уявляю вам рецепт курки з апельсиновою ноткою, добре натертою зі спеціями та запеченою в рукаві, що робить її напрочуд соковитою. Напевно, підійде і на святковий стіл;)

По можливості рекомендую напередодні натерти курку зі спеціями та начинку апельсинами, а наступного дня дістати з холодильника за 2 години до запікання, щоб вона стала кімнатною температурою, і поставити в духовку. Подавати курку з улюбленими гарнірами, заправивши соусом, розтопленим під час запікання. Я рекомендую!

Інгредієнти для маринаду:

  • 4 столові ложки солі
  • 3 столові ложки коричневого цукру
  • 3/4 чайної ложки нарізаного листя розмарину
  • 3/4 чайної ложки нарізаного листя чебрецю
  • 1 1/2 чайної ложки паприки
  • 3/4 чайної ложки меленого перцю
  • 1 чайна ложка гранульованого часнику
  • шкірка одного апельсина натерти

Інші продукти:

  1. 1 курка близько 2 кг
  2. 1 апельсин, нарізаний часточками або четвертинками
  3. 1 цибулина, нарізана шматочками
  4. 2 зубчики часнику, роздавлених, наприклад, плоскою стороною ножа

Покрокове приготування тушки в духовці

Змішайте всі інгредієнти в суміші і ретельно розітріть курку всередині та зовні та під шкірою, якщо можете, і дайте йому постояти протягом 2 годин.

Покладіть у курку часник, цибулю та апельсин і обв'яжіть ніжки ниткою або помістіть їх у прорізі на шкірі.
Помістіть курку в пакет для запікання, а потім помістіть його у велику форму для запікання.

Покласти в розігріту до 160 oC і випікати 2 години (1 годину на 1 кг м'яса), розрізавши пакет за 15 хвилин до закінчення випічки, щоб він підрум'янився.

Розділіть курку на порції та подавайте!

DvaGusya