Курочка з айвою в духовці, смачний, ароматний, і не складний рецепт печеної тушки цілком, з додаванням, кавказького фрукта. Простий спосіб запікання птиці, з соковитою айвою, принесе задоволення вашим гостям, птицю не соромно поставити на святковий стіл, або з'їсти за тихою сімейною вечерею. Спробуйте цей покроковий спосіб приготування курячого м'яса з айвою, вам і вашим гостям, він сподобається
інгредієнти
- Курка – 1 шт. (2 кг)
- Айва – 3-4 штуки
- Майонез – 3 ст. лож.
- Куркума + паприка – по 1 ст. ложки
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Вершкове масло – 20-30 гр.
- Сік лимона – 1-2 столові. лож.
- Цукор – 1 ч. ложка
- Сіль – 2 чайні. л.
Покрокове приготування цілої тушки з айвою
Курку розрізаємо вздовж грудей, миємо, чистимо всі зсередини, куприк обрізайте за бажанням, я завжди залишаю, можна просто видалити куприкову залозу, але я і її залишаю, нічого не гірчить, як кажуть, але вирішувати вам
Фарширувати курку айвою я не буду, мені більше подобається такий варіант, пропечеться краще і швидше, та й обробляти потім легше
Готуємо маринад
Ретельно змішуємо, три столові ложки майонезу, з куркумою, паприкою, чорним перцем та сіллю
Отриманою сумішшю, добре промазуємо тушку, з усіх боків, всередині теж
Залишаємо маринуватися, при кімнатній температурі, на 1 годину
Готуємо плоди айви
Її ще називають, квитовим яблуком
Вимиті фрукти, очищаємо від серцевини, ріжемо на великі часточки, шкірку залишаємо
Розтоплюємо в сковороді, шматок вершкового масла|мастила|, злегка обсмажуємо айву, збризнувши зверху лимонним соком.
Сік потрібен для того, щоб айва не темніла
Обсмажуємо помішуючи, 3-5 хвилин, і знімаємо
Формуємо страву на деку
Розкладаємо часточки айви, вниз шкіркою, посипаємо щіпкою цукру
Зверху на айву, кладемо курку, спинкою догори
На дно дека виливаємо склянку кип'яченої води
Відправляємо курку з айвою в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
Запікаємо 40 хв. з одного боку, потім перевертаємо, і печемо стільки ж
Час запікання вийшов, курка з айвою готова
Обробляємо м'ясо на шматки, розкладаємо на блюді, або по тарілках, прикрашаємо ароматним золотистим фруктом, подаємо на вечерю
Або ставимо цілком, запечену курку, на святковий стіл, і вже потім, обробляємо тушку на шматочки
Запечена курка з айвою та овочами
З цим фруктом я познайомилася ще в дитинстві, у нашому сімейному будинку, численні банки завжди були зайняті цими плодами, де їх скибочками перемішували з цукром та додавали до зимового чаю. Також був і айвовий сироп, мармелад і настойка для коктейлів.
Для приготування необхідно:
- 2 курячі стегна
- 1 столова ложка курячої приправи
- 2 стиглі плоди, і 50 мл настойки айви
- 1 стебло селери
- 2 моркви
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 столові ложки оливкової олії першого холодного віджиму
- сіль та перець для смаку
Готуємо страву з айвою по кроках
Стегна розрізати навпіл, промити та обсушити на кухонному папері. Курка зі спеціями маринується 2 години в холодильнику.
Селеру, моркву, часник і цибулю очистити, порізати середніми шматками. Духовку розігрійте до 180 градусів. Налийте в сковороду оливкову олію та обсмажте шматочки курки з двох боків.
Викладаємо їх у форму для запікання. На одній сковороді обсмажити всі овочі та додати їх до м'яса.
Налийте в каструлю 1/2 склянки води та закип'ятіть, дерев'яною лопаткою зіскребіть усі залишки смаженого м'яса та овочів. Вилийте його разом із водою у форму.
Влити настойку з айвою, приправити сіллю та перцем, накрити кришкою і поставити в духовку. Плоди розрізати на четвертинки, видалити кісточки.
Вийняти форму з духовки, додати айву, накрити кришкою і поставити в духовку. Знижуємо температуру до 160 градусів.
Подаємо з рисом або запеченою картоплею.
Курка фарширована айвою з вершками
Смачна і соковита страва, яка обов'язково сподобається всім любителям смаженого м'яса із золотистою хрусткою скоринкою. Фарширований айвою птах – страва насичена і зовні ефектна, і приготувати її в духовці за запропонованим фото рецептом так само просто, як очистити грушу.
Щоб вам було простіше приготувати курку, нижче ми підготували приклад рецепту з покроковими фото. Виконуйте інструкції, щоб уникнути помилок. Страва вийде ситною, ароматною і рівномірно пропеченою.
Якщо ви хочете використовувати гарнір, ідеально підійдуть відварена, запечена або смажена картопля, свіжі овочі або макарони.
Набір продуктів:
- Курка – 1 шт.
- Айва – 2 шт.
- Сметана – 3 столові ложки
- Вершкове масло – 30 г
Спосіб покрокового приготування рецепту
Тушку ретельно промити і перекласти в каструлю. Залити теплою та злегка підсоленою водою. У такому вигляді продукт потрібно залишити приблизно на півтори-дві години для просочення.
Айву очистити від шкірки, вийняти серцевину і нарізати тонкими скибочками.
Вийняти курку з води, дати висохнути, фрукти помістити усередину, і намазати сметаною. Покладіть тушку на деко зворотним боком нагору. Злегка збризкати продукт, розтопленим вершковим маслом.
Духовку розігрійте до 180 градусів і відправте туди лист з куркою.
Випікати годину або більше до готовності. Після зазначеного часу курка з айвою, приготовлена в домашніх умовах, буде готова. Складнощів у приготуванні немає, у вас обов'язково все вийде.