Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Готуємо простий і смачний рецепт з курячим м'ясом печерицями та картоплею. Прекрасна самодостатня ситна страва для будь-якого столу. Єдине, що для святкового з гостями, краще курку запекти цілком на банку або пляшці, обклавши грибочками з картоплею по колу. Але якщо ви не чекаєте на гостей, то це частування саме для вас. Робиться все елементарно, замаринували, виклали на лист і пішли займатися своїми справами

інгредієнти

  • Гомілки, стегна – 1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Печериці – 500 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сметана – 200 г
  • Паприка + куркума + сушений кріп – по 1 год.
  • Сіль – 2 чайні л
  • Олія – 3 ст. л
  • Вода – 100 мл
  • Зелень для подачі

Рецепт картоплі з грибами та сметаною

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Промиті печериці ріжемо на чотири частини. Їх можна взяти і більше тому, що вони зменшуються втричі

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Ріжемо цибулини чверть кільцями чи кубиком

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Складаємо промиту курку в миску, додаємо різані гриби з цибулею

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Завантажуємо різану картоплю

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Додаємо сметану, паприку, куркуму, кріп, сіль, олію

Перемішуємо, даємо настоятися 30 хвилин

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Викладаємо на лист або форму куркою вгору, вдавлюємо її в картоплю з грибами

Вливаємо рівномірно з боків сто мілілітрів води. Відправляємо запікатися в духовку за температури 180 градусів на 50 хвилин

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Готову страву прикрашаємо зеленню та подаємо на стіл. Виходить неймовірно смачне частування з просоченим курячими соками гарніром.

Картопля з курячим філе грибами та сиром

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

інгредієнти

  • Грудка – 2 шт.
  • Картопля – 700 гр.
  • Печериці – 300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, перець, приправа для курки
  • Олія вершкове – 30 г
Читайте також:  Піца з ананасами – 7 смачних і простих рецептів

Заливка

  • Помідор – 1-2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Майонез – 2 ст. л
  • Яйце – 1 шт.

Приготування

Курка з грибами та картоплею в духовці покроковоКурка з грибами та картоплею в духовці покроково

Ріжемо курку середніми слайсами, злегка відбиваємо молоточком

Солимо перчим посипаємо приправою, мені руками залишаємо маринуватися на 30 хвилин

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

На дно форми в якій запікатимемо кладемо вершкове масло. Картопля вийде з вершковим смаком

Курка з грибами та картоплею в духовці покроковоКурка з грибами та картоплею в духовці покроково

Ріжемо цибулю чверть кільцями, викладаємо першим шаром. На нього нарізана слайсами картопля. Посипаємо сіллю

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Розкладаємо курку

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Завершуємо страву грибами. Вони у мене після розморожування тому такий колір. Солимо

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Накриваємо форму фольгою, ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 50 хв.

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Робимо заливання

Змішуємо тертий сир, майонез, порізаний кубиком помідор та яйце

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Виймаємо лист, прибираємо фольгу наносимо шар заливки. Ставимо назад у духовку у відкритому вигляді на 10-15 хвилин до утворення сирної скоринки

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Смачна та ситна картопелька з цибулькою та грибочками готова

Картопляна запіканка з куркою та грибами у духовці

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

інгредієнти

  • Картопля – 6 шт.
  • Філе курки – 350 гр.
  • Гриби – 250 г
  • Сир – 250 г

Заливка

  • Вершки 10% – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Відварена в мундирі картопля трьом на великій тертці

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Натираємо твердий сир

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Порізані печериці відправляємо на суху сковороду для випаровування вологи

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Після випаровування рідини обсмажуємо у невеликій кількості олії 5 хв.

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Нарізаємо курку кубиком

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Обсмажуємо в маслі до напівготовності 5-7 хвилин. Солимо перчимо

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Змащуємо форму вершковим маслом. Ділимо картоплю на дві частини одну кладемо на дно, притискаємо

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Другим шаром йдуть гриби

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Сир ділимо на три частини, посипаємо однією з них

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Філе курки та знову сир

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Друга частина картоплі і сир, що залишився, злегка утрамбовуємо

Читайте також:  Випічка на новий рік — смачні тортики і пироги

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Робимо заливання

Перемішуємо вершки з яйцем, перцем та сіллю

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Поступово розливаємо за формою

Запікаємо у прогрітій духовці при 180 градусах 30 хв.

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

Виходить неймовірне частування схоже на жульєн, тільки ще смачніше

М'ясо курки з гарніром на деку

Курка з грибами та картоплею в духовці покроково

інгредієнти

  • Стегенця – 3 штуки
  • Картопля – 5 шт.
  • Печериці – 500 гр.
  • Болгарський перець – 2-3 шт.
  • Яблуко – 1 штука
  • Помідори – 400 гр.
  • Сіль, перець, прованські трави, часник

Ділимо стегенця на гомілки і стегна, відокремлюємо м'ясо від кістки, шкіру залишаємо для жирності, складаємо в миску для маринування.

Протираємо гриби від пилу вологою серветкою. Великі ріжемо на чотири частини, середні на дві, маленькі залишаємо як є. Складаємо в миску з куркою

Додаємо в миску дрібно різаний часник, перець, трави, олію та сіль. Добре перемішуємо, залишаємо маринуватися під плівкою на 1 годину

Нотатка! Не рекомендується мити печериці, оскільки вони вбирають воду як губка. Також не слід знімати шкірку в ній весь смак. Вирощуються вони у теплиці і тому просто достатньо протерти

Підготуємо овочі

  1. Нарізаємо очищену картоплю часточками «по-сільському». Тобто вздовж на чотири частини
  2. Ріжемо часточками яблука, солодкі перці та помідори

Застилаємо пергаментним папером форму для запікання, розкладаємо картоплю. Зверху викладаємо печериці з куркою. Відправляємо до добре розігрітої духовки до 180 градусів на 40 хв.

Виймаємо форму, розкладаємо зверху помідори, перець та яблука. Ставимо назад у грубку на 30 хвилин запікатися до готовності

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya