Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Доброго дня, запікаємо сьогодні картопля з м'ясом у духовці в порційних тарілочках із фольги. Страва виходить соковитим і ситним і являє собою повноцінний обід або вечерю. Так само в рецепт можна додати гриби печериці. Залиті яйцями зі сметаною з них виходить подібність до жульєна. А сама страва нагадує м'ясо по-французьки, за тим винятком, що готувалася вона у нас у духовці ще за радянських часів.

Інгредієнти на 6 порцій

  • Філе курки – 400 г
  • Картопля – 700 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир твердий – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт картоплі з куркою у порціях з фольги

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обідуКурка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Насамперед необхідно зробити тарілочки

Розкочуємо фольгу у два шари. Зверху ставимо піалу і обтискаємо руками з обох боків. Краї можна підвернути щоб не були надто високі

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Готуємо потрібні продукти. Миємо курку з помідорами, чистимо картоплю з цибулею

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Картоплю нарізаємо тонкими кружальцями, або як їх називають слайсами

Перемішуємо з сіллю та перцем за смаком

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Форми з фольги ставимо на лист. На дно кожної викладаємо картопля

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Додаємо зверху нарізану четвертинками цибулю

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Нарізаємо курку дрібним кубиком, солимо і перчимо до смаку. Викладаємо зверху на цибульку

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Тонкими кружальцями нарізаємо помідори, розкладаємо поверх філе

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обідуКурка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Готуємо заливку

Змішуємо сметану з яйцями сіллю та перцем. Поливаємо зверху кожну порцію

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Відправляємо лист запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин

Читайте також:  Куряче м'ясо в духовці із ситним гарніром

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Виймаємо курку через 30 хв., посипаємо зверху натертим сиром, ставимо запікатися в духовку ще на 5-7 хв.

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Приготування закінчене, порційне філе куряче з картоплею під сиром готове. Страва самодостатня з готовим смачним гарніром

Курячі гомілки з картоплею в мішечках із фольги

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

інгредієнти

  • Гомілки – 1 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Куряча приправа – весь пакет
  • Морква, цибуля – по 2 шт.
  • Сіль, перець чорний – до смаку
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки

Порційна курка з картоплею в духовці

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Перемішуємо м'ясо зі спеціями, сіллю та олією. Залишаємо маринуватися на 1-2 години

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Готуємо гарнір

Ріжемо картоплю, цибулю, моркву дрібним кубиком. Приправляємо сіллю з перцем, перемішуємо

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обідуКурка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Загинаємо кут фольги, нарізаємо рівні квадрати

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Кладемо фольгу на глибоку тарілку робимо поглиблення

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Накладаємо картоплю з овочами. У середину вставляємо глибше курку

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Обтискаємо з боків робимо якийсь мішечок

Якщо верх гомілки залишається відкритим, відріжте додатковий шматочок із фольги та закрийте

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Розставляємо кульки на деку, запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці – 40 хвилин

Курка з картоплею у фользі в духовці порційно до обіду

Приготування закінчено, простий рецепт із курки з овочами готовий. Замість ніжок можна покласти будь-які частини, стегно, грудку чи крила. Але найсоковитіші це звичайно стегенця в духовці

Гарнір в цій страві просочується курячими соками і стає неймовірно смачним та ситним. Рекомендую ще скуштувати замість моркви з цибулею, порізати кабачки з баклажанами, не передається смачно.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya