Просте, апетитне та корисне блюдо, запечене куряче м'ясо, в домашній духовці. Даний варіант приготування, багато разів вас врятує, коли потрібно терміново накрити на святковий стіл, або нагодувати чоловіка, що прийшов з роботи, смачною вечерею або обідом. Цей рецепт, стане вам паличкою-виручалочкою, якщо близькі родичі, обіцяють завтра приїхати в гості. Додайте цей спосіб, у свою кулінарну скарбничку, і дивуйте своїх гостей, перевіреними наїдками
інгредієнти
- Курка – 1 шт. (1,5 кг)
- Картопля – 6-8 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Лимон – половинка
- Цибуля – 1 шт.
- Перець, сухий часник – по 1 ч. л.
- Сіль – 1 год.
- Рослинна олія – 50 мл.
Простий рецепт приготування з фото
Перевіряємо наявність продуктів, готуємо робочу поверхню, точимо ніж для роботи
Починаємо з оброблення тушки, вирізаємо сальну залозу, ну або зрізаємо її цілком, хто як звик
Перевертаємо і розрізаємо навпіл, попутно зрізаємо різні жирові нарости з м'яса
Повинна вийти, така чиста заготовка
Готуємо маринад:
Майонез, дві ложки з гіркою + перець + часник + сіль, перемішуємо до однорідної маси
На цьому етапі увімкніть на 5-8 хв. прогріватися духову шафу, температура – 190 градусів
Поливаємо рясно деко маслом
Робимо подушку під курочку, ріжемо лимон з цибулею на квадратики, складаємо в миску, трохи мені руками і викладаємо на середину листа
Переміщуємо пташку в ємність, зверху наносимо суміш
Ретельно обмазуємо тушку з усіх боків
Кладемо зверху, злегка її плескавши
Ріжемо картопля на половинки, в тугіший посуд, солимо, перемішуємо
Можна додати своїх спецій за бажанням
Розміщуємо картоплю з боків від об'єкта, зрізами вниз
Ставимо страву, в розігріту духову шафу, час випікання – 40-50 хвилин, при температурі – 190 ° C
Курка з картоплею в духовці, вийшла ніжною та смачною, з ароматною скоринкою та приємним лимонним смаком.