Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Хочу показати вам простий рецепт з фото, як я готую курку в казані на обід. Роблю я його постійно, як приїжджаю на дачу, це смачно і ситно. Цього разу з гомілок минулого разу готував з стегон, і то й то виходить смачно. Котел на багатті, гарна заміна приготування на природі мангалу. А краще мати і те, й інше, шашлики з курки ми теж дуже любимо, але їх доводиться набагато довше маринувати та потрібен доступ до вулиці.

інгредієнти

  • Курячі гомілки – 3 кг
  • Картопля – 1,5 кг
  • Цибуля – 3 шт.
  • Часник – 6 зубчиків
  • Перець чорний – 2 год.
  • Паприка + сухий часник – по 1 ст. л
  • Сіль – 1 ст. л
  • Рослинна олія – 150 г
  • Зелень – за смаком

Тушкована картопля з куркою в казані на багатті

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Підготуємо продукти до смаження, вимиємо та обсушимо гомілки з картоплею

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Маринуємо ніжки, посипаємо паприкою, сухим часником, чорним перцем та сіллю.

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плитіКурка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Додаємо пару ложок олії, добре перемішуємо, масажуємо, залишаємо маринуватися на 1 годину

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Ставимо нагріватися казан, наливаємо 150 г олії.

Важливо!
Сподіваюся ви знаєте, що кожен новий чавунний казан потрібно прожарити і обпалити з маслом. Якщо ви цього не робили, то радимо ознайомитись:

Як обпалити казан ➜ Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Перерізаємо картопля по-сільському в мундирі на 4 частини

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Смажити продукти будемо окремо, тому що у них різний час приготування, в кінці все з'єднаємо. Насамперед обсмажуємо картоплю до готовності, 15-20 хвилин

Читайте також:  Курка на банці в духовці цілком святковий варіант страви

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плитіКурка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Картопля посмажилася, посипаємо під кінець сіллю, перемішуємо, даємо згасити ще хвилину

Працюємо завжди шумівкою, даємо жиру стекти, виймаємо

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плитіКурка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

У теж масло викладаємо курку. Якщо у вас її стільки ж багато, як і у мене, то смажимо у 2-3 заходи по 20-25 хвилин кожен

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плитіКурка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Ріжемо цибулю півкільцями, дрібно стругаємо часник із зеленню

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Очищаємо посуд від прогорклого масла, наливаємо 50 г свіжого

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Викладаємо цибулю, трохи підсолюємо, обсмажуємо 3-5 хвилин.

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плитіКурка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Повертаємо назад у казан курку з картоплею

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Додаємо зелень із часником

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Акуратно перемішуємо, щоб не зламати продукти, накриваємо кришкою, даємо страві відпочити на середньому вогні 5 хвилин.

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Приготування закінчено, тушкована курка з картоплею готова до вживання

Як приготувати курку з картоплею в казані на плиті?

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Готуємо смачну узбецьку святкову страву на домашній кухні

Інгредієнти:

  • Курячі стегна – 1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Олія рослинна – 100-150 мл

Святковий казан-кебаб із курки на плиті

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Обсмажуємо очищену картоплю повністю до напівсирого стану. Як тільки він покриється золотистою скоринкою з усіх боків, значить вистачить

Не опускайте в чавун вологі овочі, дайте їм висохнути або обтріть серветками

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Пройшло 8-10 хвилин, цього достатньо, виймаємо

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Курку не солимо і не перчимо, обсмажуємо як і картоплю до золотистого стану. Не забувайте регулярно перевертати

Продукти не повинні бути повністю готові, пізніше вони ще гаситимуться

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Поки обсмажується друга партія стегон, ріжемо цибулю півкільцями. Це буде подушка для нашої страви

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Солимо і перчимо картопля. Перемішуємо наступним чином, накриваємо тарілкою та енергійно трясемо

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Таким же чином робимо з стегнами, солимо, перчимо з двох сторін, трясемо в тарілці

Читайте також:  Каша дружба в мультиварці: 5 дивовижних рецептів

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Зливаємо масло, залишаємо трохи на дні, обсмажуємо цибулю

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плитіКурка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Як тільки цибулька злегка порозовів і став м'яким, розкладаємо продукти в хаотичному порядку. Можете додати пару зубчиків часнику

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Наливаємо на дно 100 мл води, залишаємо гасити під кришкою 40 хвилин на середньому вогні.

Курка з картоплею в казані тушкована на багатті та плиті

Приготування закінчено, казан-кебаб з картоплею та куркою готовий. Викладаємо на блюдо, прикрашаємо зеленню, овочами, дивуємо гостей

Рецепт тушкованої курки в казані з овочами та картоплею

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Картопля – 1 кілограм
  • Часник – півголовки
  • Болгарський перець, морква, помідори, цибуля ріпчаста – по 2 шт.
  • Сіль, перець чорний, лавровий лист – на смак

Ріжемо тушку на порційні шматочки, крила можна відкласти для супу, від них мало користі

Дрібно шаткуємо часник, цибулини ріжемо кільцями, віджимаємо руками додаємо до м'яса, солимо, перчим перемішуємо. Масажуємо з втиранням за принципом шашлику, головне, щоб цибулька пустила сік. Залишаємо маринуватися мінімум на 2 години

  1. Ріжемо моркву як у плов соломкою. Перець із помідорами великими кубиками
  2. Розпалюємо казан, обсмажуємо мариноване м'ясо на сильному вогні 20 хвилин з усіх боків. Додаємо моркву, перемішуємо, смажимо ще 5 хв.
  3. Кладемо очищений картофан, порізаний по-сільськи на чотири частини. Заливаємо водою 100-150 мл, додаємо лаврове листя. Накриваємо кришкою, зменшуємо жар, гасимо 20 хв.

Викладаємо овочі, посипаємо сіллю, добре перемішуємо, продовжуємо гасити під кришкою до м'якості картоплі 10-15 хв.

Під кінець посипаємо зеленою цибулею, перемішуємо останній раз, смачна страва з курки, в казані на свіжому повітрі готова, можна приступати до дегустації.

DvaGusya