Курка з перловкою в духовці – простий рецепт приготування

Курка з перловкою в духовці - простий рецепт приготування

Курка з перловкою в духовці, смачна та корисна страва на вечерю. Популярна крупа в російській кухні, залежно від ступеня помелу зерна розрізняють, на ячмінну, дрібну та перлову. Курячі крильця з гомілками, що добре поєднуються з цією крупою, яка в свою чергу, є джерелом вітаміну PP (ніацину), який ефективний, для зниження рівня холестерину в крові, розширення кровоносних судин, та покращення зовнішнього вигляду шкіри.

Страви з перловою крупою, містять багато розчинної клітковини, завдяки чому запобігають запорам, метеоризму і болю в шлунку, пов'язані з розладом травлення.

інгредієнти

  • Куряче м'ясо – 700 гр. (крила, гомілки)
  • Перлова крупа – 1,5 склянки
  • Морква + цибуля – по 1 шт.
  • Куряча приправа – 2 ст. л.
  • Чорний перець – 0,5 год.
  • Сіль за смаком
  • Вода – 1,5 ст.

Приготування курки з перловою крупою

Курка з перловкою в духовці - простий рецепт приготування

Беремо жароміцну форму для запікання, з високими стінками і трьом прямо туди, очищену морквину

Курка з перловкою в духовці - простий рецепт приготування

Очищаємо цибулю і ріжемо її дрібними кубиками

Курка з перловкою в духовці - простий рецепт приготування

Додаємо його у форму з морквою, рівняти не треба

Курка з перловкою в духовці - простий рецепт приготування

Добре промиваємо перлову крупу, додаємо у форму з овочами.

Курка з перловкою в духовці - простий рецепт приготування

Добре перемішуємо овочі з перловкою

Курка з перловкою в духовці - простий рецепт приготування

Акуратно, симетрично, розкладаємо курку

Курка з перловкою в духовці - простий рецепт приготування

М'ясо я зазвичай не марину, а посипаю спеціями зверху, в процесі приготування, вони добре просочують продукт, виходить відмінно

Для цього я взяв приправу для курки та чорний мелений перець, заодно не забуваємо трохи посолити

Читайте також:  Картопля в беконі запечена в духовці

Курка з перловкою в духовці - простий рецепт приготування

Вливаємо всередину 1,5 склянки підсоленої гарячої води

Рідина повинна підніматися на 1-1,5 см над крупою

Курка з перловкою в духовці - простий рецепт приготування

Попередньо, хвилин 5-7, прогріваємо духову шафу, при температурі – 180 градусів

Ставимо запікатися курку в духовці, на – 50 хвилин

Курка з перловкою в духовці - простий рецепт приготування

Час приготування вийшов, курка з перловкою, повністю готова, звичайний і простий рецепт, вийшов досить ситним і соковитим, розкладаємо по порціях, подаємо на стіл

Курка з перловкою та овочами в духовці

Інгредієнти для блюда:

  • 1 велика куряча грудка
  • 20 маленьких брюссельської капусти
  • півпачки замороженої китайської суміші
  • півсклянки перлової крупи
  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка легкого соєвого соусу
  • підлога чайної ложки меленого солодкого перцю
  • 1/4 чайної ложки меленого імбиру
  • 1/3 чайної ложки олії
  • кухонна сіль
  • перець

Покрокове приготування, рецепту в духовці

Зробіть маринад із соєвого соусу, солодкого перцю, імбиру та невеликої кількості олії, полийте їм курячу грудку і залиште на півгодини. Крупу промити на ситі і варити al dente (приблизно 5 хвилин), потім процідити.

  • Покласти курку в рукав для запікання та запікати 40 хвилин при 190 градусах. Брюссельську капусту очистити від некрасивого зовнішнього листя, вимити, обсушити і збризнути невеликою кількістю масла.
  • Ставимо в духовку (поряд з куркою і перловою) за 15 хвилин до закінчення варіння – все чудово вийде. Нарізану цибулю обсмажити до золотистого кольору, потім додати китайську суміш з маслом, обсмажити усі 2 хвилини.

Дістаньте курку з духовки і відкладіть на якийсь час. Овочі змішати з перлівкою, обсмажену брюссельську капусту, приправити сіллю та перцем, можна додати соус для смаження та перемішати.

Час приготування вийшов, курка з перлівкою, чудово запеклася в духовці, розкладаємо м'ясо по тарілках, додаємо кашу, подаємо на стіл.

Курячі грудки, запечені з перловкою в духовці

Список продуктів:

  • КУРИНА ГРУДКА – 300 гр.
  • КУРИНА ПРИПРАВА – 1 СТ. Л.
  • ОЛИВКОВОЕ ОЛІЯ – 2 СТ. Л.
  • КРУПА ПЕРЛОВА – 0,5 СКЛАДА
Читайте також:  Салат з буряка з сиром — 9 швидких рецептів

Покрокове приготування курки, запеченої з перловкою

Курячі грудки нарізати шматочками, посипати спеціями для курки і обсмажити по 2 хвилини, з кожного боку на гарячій оливковій олії.

Викладіть м'ясо в жаростійку форму. Ячмову крупу варити в каструлі на бульйоні у співвідношенні 1: 3 або 1: 4. Коли більша частина бульйону випарується і крупа стане м'якою, вилийте вміст каструлі у форму для запікання і накрийте м'ясо крупою.

Все запікається при температурі 180 ° C, до повного дозрівання перлової крупи.

КУРИЦЯ, ЗАПЕЧЕНА З ФРУКТАМИ, І ПЕРЛОВКОЮ У ДУХІВЦІ

«Одним махом» – соковита курка, доповнена найсмачнішою перловою крупою, просоченою м'ясним соусом, та солодкими фруктами.

Курку я запікала в глиняному римському горщику, але можна і традиційно запекти її на деку в духовці.

Необхідні продукти:

  • 1 курка
  • 1 чашка вареної перловки
  • 1/2 яблука
  • 2-3 столові ложки родзинок
  • 5-10 нарізаних кубиками чорносливу або кураги
  • сіль, перець за смаком
  • оливкова олія
  • солодкий болгарський перець
  • оливки

Перловка готується так само, як і гречка. Тільки час варто збільшити втричі

Покрокове приготування з перловкою

Курку ретельно вимити та обсушити паперовим рушником. Приправити сіллю та перцем усередині та зовні.

Приготуйте начинку. Нарізати кубиками яблуко. Додайте приготовлений ячмінь, нарізаний кубиками чорнослив та родзинки.

Покладіть начинку всередину курки і зашнуруйте (або зашийте). Посипати солодким червоним перцем (для аромату та кольору). Збризкати оливковою олією.

Приготування в римському горщику

  • Каструлю замочіть у холодній воді на 15-20 хвилин. Просушіть паперовим рушником. Покладіть усередину курку. Накрити кришкою.
  • Помістіть все у холодну духовку. Встановіть температуру 190-200 градусів та запікайте 90-100 хвилин.
  • Зніміть кришку. Злийте надлишки соусу (якщо є). Знову поставити в духовку на 15-20 хвилин, щоб шкірка стала коричневою та хрумкою.
Читайте також:  12 рецептів печива – простого, але смачного

Традиційне запікання

  • Змастіть жароміцну форму оливковою олією та помістіть у неї курку.
  • Випікати в розігрітій до 190-200 градусів духовці, близько 90 хвилин (іноді буває і довше). Щоб перевірити, вставте в м'ясо гострий ціпок.
  • Якщо з отвору виходить прозорий соус, курка вже приготовлена.

Нарізати курку шматочками, подавати з перловкою, фруктами та зеленим салатом.

DvaGusya