Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Фарширована тушка начинена соковитими яблуками, запечена з картоплею на деку в духовці, займе почесне місце на святковому столі або на тихій сімейній вечері. Апетитний вигляд страви, із золотистою хрусткою скоринкою, смачним і ніжним м'ясом усередині, припаде до смаку вашим гостям. Готуйте рецепт за покроковою інструкцією, і ви отримаєте апетитне частування на сімейному столі. Рекомендуємо приправити маринад лимонним соком і пекучим червоним перцем за смаком.

інгредієнти

  • Курка – 1 шт.
  • Яблука – 3 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Лимон – половинка
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Перець чорний – 0,5 г. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 год.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Фольга – 40 мм

Приготування тушки по кроках у духовці

Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Почнемо з підготовки продуктів, добре вимиємо птаха під водою, приберемо вологу паперовими рушниками, так само промиємо овочі з фруктами, дістанемо спеції.

Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Обробляємо тушку, зрізаємо непотрібні кінці крил, хвиль, і зайвий жир, що бовтається на місці потрошения

Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплеюКурка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплеюКурка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Змішуємо курячу приправу з каррі, перцем і сіллю, натираємо з усіх боків, усередині теж

Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Зверху наносимо шар майонезу, залишаємо маринуватися на столі – 2 години

Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Яблука з лимоном, розрізаємо на часточки, не очищаємо

Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Добре вимиту картоплю, так само ріжемо на 4 частини, додаємо 2 ложки рослинної олії, перемішуємо.

Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Кладемо вниз часточку лимона і кілька яблук, повторюємо шарами, ретельно утрамбовуємо, частину часточок кладемо під шкірку.

Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплеюКурка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Розігріваємо духовку, при 190 градусів (5-7 хв.)

Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Кладемо птицю у форму для випікання, обкладаємо яблуками з картоплею, що залишилися, все це можна присмажити соком лимона

Читайте також:  Пельмені в горщиках: 9 дивовижних страв

Ставимо страву в розігріту духовку – на 1 годину

Запікаємо 30 хв. лист повністю накритий фольгою, 30 хв. без фольги

Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Час вийшов, виймаємо страву з печі, м'ясо повністю пропеклося, наситилося ароматами яблук і готове до вживання.

Курка з яблуками в духовці рецепт запечений з картоплею

Рекомендує вам додати цей простий рецепт собі в закладки, щоб він завжди був у вас під рукою

Курка запечена з яблуками та апельсинами

Набір продуктів:

  • 1 середня тушка (1-1,5 кг)
  • 3-4 яблука
  • спеції: солодкий та гострий перець, сіль, перець, орегано, коріандр мелений, чебрець, приправа для курки
  • Масло рослинне
  • 2 зубчики часнику
  • 1 апельсин

Спосіб приготування рецепту з яблуками

Вимийте та обсушіть курку. У мисці змішати приправи, що продавлений через прес часник і трохи олії до отримання густого маринаду.

Натираємо птаха повністю, солимо всередині, викладаємо у велику миску, накриваємо фольгою, прибираємо в холодильник на кілька годин (бажано на ніч).

Акуратно піднімаємо шкірку з курячої грудки, додаємо в неї трохи олії.

Ретельно потріть апельсин та бланшуйте. Відрізаємо 2 часточки і кладемо їх під шкіру на курячі грудки (туди де поклали олію).

Щільно начинити центр яблуками (розрізані на 8 частин), щоб заповнити всю начинку. Скріплюємо щільно зубочистками.

Викласти в жаростійку форму, змащену олією. Верх додатково промазуємо топленим маслом. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно на 1,5 години.

При необхідності, коли верх стане надто коричневим, закрийте його алюмінієвою фольгою.

На дно сковороди (приблизно за 30 хвилин до закінчення випічки) додатково кладу 2 нарізані на вісім частин яблука і поливаю при запіканні овочевим бульйоном. Перед подачею приготуйте часниковий соус на основі майонезу

Куряча тушка з яблуками та майораном

Інгредієнти:

  • Птах близько 1,3 кг
  • 2 кислих та твердих яблука
  • 2 столові ложки сушеного майорану з гіркою
  • 2 чайні л. солі
  • чорний перець – 2 ч. ложки
  • 2 ст. ложки вершкового масла

Готуємо страву в духовці по кроках з фото

Вимийте курочку з усіх боків, потім ретельно протріть зсередини та зовні паперовими рушниками.

Читайте також:  Маринад для шашлику з курки з майонезом на мангалі

Натріть сіллю, перцем та майораном – усередині та зовні.

Зв'язую ноги і кладу курку в холодильник на кілька годин, щоб усе просочилося ароматом спецій.

Перед запіканням готую фрукти: промиваю та розрізаю на четвертинки, видаляю насіннєві гнізда. Набиваю птаха яблуками до самого верху.

Щоб курка готувалася рівномірно, запікаю її за 200 градусів. Спочатку спинкою вгору, коли він починає гарно червоніти, кладу на один бік, потім на інший і, нарешті, знову на спинку.

Випікання триває приблизно 60 хвилин (залежно від ваги).

Під час приготування, хоча б кілька разів, поливаю жиром, що утворюється при запіканні – щоб м'ясо вийшло соковитим і з красивою хрусткою скоринкою.

Страва чудово поєднується з печеною картоплею та салатом. Подайте до м'яса соус із кетчупу із зеленню

Курка з яблуками та солодким перцем

Список інгредієнтів:

  • Курка свіжа
  • 2 великі яблука твердого сорту
  • Масло рослинне
  • Декілька горошин перцю, сіль, лавровий лист
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Перець солодкий (паприка)
  • Ложка вершкового масла

Приготування рецепту по кроках у духовці

Вимийте м'ясо, зріжте шматки шкіри, що виступають, з шиї. Прив'яжіть кінчики крил до спинки тушки. Натерти внутрішню частину перцем, подрібненою петрушкою, олією та сіллю.

Додати лавровий лист і кілька горошин перцю. Фрукти розріжте на 8-10 частин, видаліть кісточки. Фаршуйте яблуками до краю, що залишилися відкладіть на потім.

Зв'яжіть ніжки разом, зверху посипте сіллю та болгарським перцем, потім ретельно змастіть олією. Викладіть птаха на змащену олією форму для запікання і поставте в попередньо розігріту духовку.

Випікати за 160 градусів 1-1,5 години. Час приготування залежить від ваги м'яса фаршированого яблуками. Передбачається, що 1 кг = 1 год. Однак час від часу її потрібно перевіряти, бо кожна духовка нагрівається по-різному.

З гарячим повітрям час приготування коротший. Наприклад, моя курка 1,5 кг, запікалася 1 годину (160 градусів + гаряче повітря).

Іноді (кожні 15 хвилин) збризкуйте курку маслом – це дуже важливо, якщо ви хочете, щоб м'ясо було соковитим усередині.

Читайте також:  Пастрома з курки – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Яблука, що залишилися, викласти приблизно за 15 хвилин до закінчення запікання. Цього часу їм достатньо, щоб стати м'якими та соковитими.

Запечена курка з яблуками та помідорами

Необхідні продукти:

  • 1 тушка курки до 2 кг (бажано на вільному вигулі)
  • 2 великі кислі яблука (ренет, антоновка, бойкен)
  • Картопля
  • Помідори
  • 2 чайні ложки вершкового масла
  • Гілочка розмарину
  • Кілька гілочок чебрецю

Для маринаду:

  • 4 столові ложки соєвого соусу
  • 1 столова ложка рідкого меду
  • 1 чайна ложка дижонської гірчиці
  • 2 зубчики часник
  • 1 -1,5 чайних ложки солі
  • 2 чайні ложки прованських трав

Покроковий рецепт приготування страви з яблуками

Змішати інгредієнти маринаду, часник вичавити через прес або дрібно нарізати.

Вимийте тушку та обсушіть паперовим рушником. Шкіру на грудях злегка відтягніть і вставте туди ложку, птаха скріпити зубочисткою. Під шкіру з кожного боку налити по столовій ложці маринаду, розподілити рукою, втираючи м'ясо.

Натріть маринадом, що залишився. Викладіть її в миску, накрийте кришкою та відставте на кілька годин. Під час маринування кілька разів переверніть.

Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм.

Яблука вимити, розрізати на четвертинки, видалити кісточки. Шматочки яблук вкласти всередину курки, закріпити шкірку зубочистками. Покласти тушку в сотейник, перев'язати ніжки мотузкою.

Вилийте маринад, що залишився в мисці. Накрийте тушку фольгою, запікайте у духовці на нижньому рівні, 1 годину при 180 градусах Цельсія.

Картоплю очистити, розрізати навпіл, змішати з оливковою олією, злегка посолити та посипати листям розмарину. Помідори промити овочевою щіткою.

Зніміть фольгу зі сковороди, покладіть поруч із куркою картопля, з помідорами та яблуками, посипте листям чебрецю.

Розтопіть масло|мастило| і полийте блюдо.

Поставити в духовку, випікати близько 45 хвилин при 170°C, поки м'ясо та картопля не стануть м'якими. Під час гасіння кілька разів полийте соусом.

Якщо курка обгоріла дуже сильно, то накрийте її листом фольги.

Після запікання дайте м'ясу охолонути 10-20 хвилин, потім наріжте і подавайте з соусом.

DvaGusya