Куряча тушка на банці цілком у духовці

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Якщо ви читаєте цей текст, то такого простого способу приготування курки, ви напевно ще не пробували. Дізналася я його нещодавно, і з радістю поділюся їм з вами. Йдеться про рецепт, запеченого птаха, на скляній банці. Нічого складного в ньому немає, швидше за все, всі тонкощі приготування, будуть докладно описані нижче. Раджу спробувати цей простий варіант страви, із запашними спеціями, та свіжим часником

інгредієнти

  • Тушка птаха – 1,5 кг.
  • Паприка + куркума + чорний перець + гострий червоний перець – по 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець горошком – 1 чайну л.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Сіль – 2 ч. ложки
  • Олія – одна ст. л.
  • Фольга – 10 мм.

Детальне приготування з фото

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Пару слів при виборі криці:

Добре якщо на ній залишиться шкіра від шиї, простіше зав'язати вузол і весь жар залишиться всередині, на відміну від кріплення зубочисткою

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Не беріть зі схрещеними ніжками, там бувають надрізи біля гомілок, і ефект запікання знизиться

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Миємо пташку і промокуємо паперовими рушниками до сухості, всередині теж

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Шию зав'язуємо вузлом, а якщо вона коротка, то стягуємо зубочистками, або робимо пару стібків голкою з нитками

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Готуємо всі потрібні спеції та приправи, потрібні для маринаду

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Добре натираємо курку сіллю, і зовні і всередині

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Зсипаємо спеції в ємність і перемішуємо

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Енергійно розтираємо суміш, по всій тушці

Якщо у вас манікюр, то одягніть рукавички, щоб не зіпсувати нігті куркумою

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Під час натирання приправами, вузол кілька разів розв'язувався, тому фіксуємо гострою паличкою

Тепер потрібно дати птаху промаринуватися пару годин, в ідеалі це робиться з вечора і залишається на ніч у холодильнику

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Беремо довгасту банку, з звуженим шийком, приблизно грам 700, ставимо її в лист або форму

Читайте також:  Як приготувати пиріг зебра рецепт на кефірі або сметані?

Кладемо туди лавровий лист та перець горошком

Заливаємо окропом, вище за середину, в піддон теж підливаємо води, щоб сік, що стікає в низ, не підгорів

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Саджаємо клієнта на склянку

Що б не обгоріли кінці крил, накручуємо фольгу

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Відправляємо бійця, запікатися в духовку на нижній ярус, щоб курка не упиралася вгору

Температура – 170 градусів, на 1 годину,

Якщо ваш птах більшої ваги, то збільште час на 20-30 хв.

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Корочку змастимо простим соусом, видавимо часник пресом, змішаємо з ложкою рослинної олії, злегка присолимо і дамо настоятися 10 хв. щоб масло просочилося ароматом часнику

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Минула година, виймаємо готову страву з духовки

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Промазуємо всі сторони, приготованим часниковим соусом

Куряча тушка на банці цілком у духовці

Смачна курка на банці в духовці готова, обробляємо на порції і подаємо до столу, а можна поставити цілком, на святкову вечерю

DvaGusya