Якщо ви читаєте цей текст, то такого простого способу приготування курки, ви напевно ще не пробували. Дізналася я його нещодавно, і з радістю поділюся їм з вами. Йдеться про рецепт, запеченого птаха, на скляній банці. Нічого складного в ньому немає, швидше за все, всі тонкощі приготування, будуть докладно описані нижче. Раджу спробувати цей простий варіант страви, із запашними спеціями, та свіжим часником
інгредієнти
- Тушка птаха – 1,5 кг.
- Паприка + куркума + чорний перець + гострий червоний перець – по 1 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець горошком – 1 чайну л.
- Часник – 5 зубчиків
- Сіль – 2 ч. ложки
- Олія – одна ст. л.
- Фольга – 10 мм.
Детальне приготування з фото
Пару слів при виборі криці:
Добре якщо на ній залишиться шкіра від шиї, простіше зав'язати вузол і весь жар залишиться всередині, на відміну від кріплення зубочисткою
Не беріть зі схрещеними ніжками, там бувають надрізи біля гомілок, і ефект запікання знизиться
Миємо пташку і промокуємо паперовими рушниками до сухості, всередині теж
Шию зав'язуємо вузлом, а якщо вона коротка, то стягуємо зубочистками, або робимо пару стібків голкою з нитками
Готуємо всі потрібні спеції та приправи, потрібні для маринаду
Добре натираємо курку сіллю, і зовні і всередині
Зсипаємо спеції в ємність і перемішуємо
Енергійно розтираємо суміш, по всій тушці
Якщо у вас манікюр, то одягніть рукавички, щоб не зіпсувати нігті куркумою
Під час натирання приправами, вузол кілька разів розв'язувався, тому фіксуємо гострою паличкою
Тепер потрібно дати птаху промаринуватися пару годин, в ідеалі це робиться з вечора і залишається на ніч у холодильнику
Беремо довгасту банку, з звуженим шийком, приблизно грам 700, ставимо її в лист або форму
Кладемо туди лавровий лист та перець горошком
Заливаємо окропом, вище за середину, в піддон теж підливаємо води, щоб сік, що стікає в низ, не підгорів
Саджаємо клієнта на склянку
Що б не обгоріли кінці крил, накручуємо фольгу
Відправляємо бійця, запікатися в духовку на нижній ярус, щоб курка не упиралася вгору
Температура – 170 градусів, на 1 годину,
Якщо ваш птах більшої ваги, то збільште час на 20-30 хв.
Корочку змастимо простим соусом, видавимо часник пресом, змішаємо з ложкою рослинної олії, злегка присолимо і дамо настоятися 10 хв. щоб масло просочилося ароматом часнику
Минула година, виймаємо готову страву з духовки
Промазуємо всі сторони, приготованим часниковим соусом
Смачна курка на банці в духовці готова, обробляємо на порції і подаємо до столу, а можна поставити цілком, на святкову вечерю