Куряче філе в паніровці – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Куряче філе дещо сухувато і більше підходить для гасіння в різних соусах, що дозволяє приховати цей невеликий недолік. Але якщо хочеться смаженого білого м’яса, щоб воно вийшло смачним, доводиться вдаватися до деяких хитрощів. Наприклад, зробити куряче філе в паніровці, яка дозволить зберегти м’якість і соковитість страви. Розглянемо популярні рецепти приготування відбивних з білого м’яса.

Куряче філе в паніровці на сковороді

Для початку розглянемо найбільш простий рецепт курячого філе в паніровці на сковороді.

Куряче філе в паніровці – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Знадобиться зовсім небагато складових:

  • лоток курятини;
  • 2 яйця;
  • панировочная суміш;
  • паприка;
  • порошковий перець (чорний або червоний);
  • сіль.

Виконуємо наступний порядок дій:

  • Обполіскуємо шматки курятини, нарізаємо їх пластами товщиною не більше 0,7 див. Укладаємо на велику обробну дошку.
  • Накриваємо скибочки м’яса харчовою плівкою, після чого обережно відбиваємо їх молотком. Докладати великих механічних зусиль не потрібно: курятина досить ніжна, і волокна можуть «розійтися».
  • У мисці збиваємо яйця, змішуємо з сіллю і приправами, висипаємо на плоску тарілку панірування.
  • Розігріваємо в сковороді жир, після чого зменшуємо вогонь до середнього.
  • Кожен шматочок курки потім в яйце, а потім обвалюємо в суміші для панірування і укладаємо на сковороду.

Відбивні з курячого філе смажаться не більше двох-трьох хвилин з кожного боку. Вживати їх можна в гарячому вигляді з будь-яким гарніром або остиглими, поклавши на шматочок хліба і прикрасивши скибочкою огірка.

Читайте також:  Гречка з Куркою в мультиварці, Рецепт Редмонд по-купецьки

Сирна паніровка

Сирна паніровка, розплавляючись під впливом високої температури, створює щільну кірочку на м’ясі, що не дає їй втратити соковитість. Куряче філе, приготоване цим способом, виходить особливо ніжним і м’яким.

Куряче філе в паніровці – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Господині знадобиться підготувати такі складові:

  • 5-6 шматків курячого філе;
  • пару яєць;
  • невеликий шматок сиру твердого виду;
  • 2-3 столових ложки панірувальної суміші;
  • сіль і приправи для курки.

Як готувати страву:

  • Відмиваємо під краном філе, ріжемо, трохи відбиваємо.
  • Подрібнюємо на тертці з дрібними отворами сир, змішати з панірувальними сухарями.
  • Збиваємо яйця з сіллю і спеціями.
  • Опускаємо кожен шматок птиці в яєчну суміш, а потім ретельно обвалюємо в паніровці так, щоб м’яса під нею не було видно.
  • Викладаємо відбивні на сковороду і підсмажуємо на середньому вогні.

На замітку. Куряче філе за наведеним рецептом можна готувати не тільки на сковороді, але і в духовці. Але в цьому випадку краще на деко постелити пергаментний папір.

Готуємо відбивні з курячих грудок в духовці

Господиням, які більше люблять готувати страви в духовці, ніж на плиті, дуже сподобається рецепт ароматної курки з часником, в паніровці з додаванням зелені.

Куряче філе в паніровці – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Щоб приготувати страву, потрібно запастися продуктами з цього списку:

  • 5 шматків філе курятини;
  • кілька зубчиків часнику;
  • яйце;
  • будь-яка сушена зелень;
  • пакетик суміші для панірування;
  • сіль і чорний перець;
  • калька для запікання.

Як готувати відбивні з курятини в духовій шафі:

  • Моєму курку, ріжемо і відбиваємо.
  • Тиснемо часник, змішуємо з сіллю і перцем, натираємо масою кожен шматок з обох сторін.
  • Змішуємо паніровку з сушеною зеленню, збиваємо в мисці яйце.
  • Кожен шматочок вмочаємо спочатку в яєчну суміш, а потім обвалюємо в паніровці і викладаємо в жароміцний посуд, дно якої застелене кулінарної калькою.
  • Відправляємо блюдо в прогріту духовку приблизно на 20 хвилин.

Увага! Курятина готується досить швидко, і головне її не пересушити. Через чверть години варто витягти і розрізати одну відбивну. Якщо м’ясо готове, потрібно відразу ж вийняти його з духовки.

Незвичайне куряче філе в паніровці з чіпсів

У популярних точках фаст-фуду, начебто KFC або McDonalds, можна спробувати приголомшливу курячу грудку в хрусткій паніровці. «Секрет фірми» співробітники не розкривають, і отримати відомості про рецептурою відвідувачі у них не можуть.

Читайте також:  9 рецептів салату з вареного буряка

Куряче філе в паніровці – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Але можна зробити аналогічне блюдо і вдома, якщо підготувати наступні продукти:

  • лоток філе курки;
  • упаковку чіпсів з улюбленим смаком;
  • пару столових ложок борошна;
  • куряче яйце;
  • соєвий соус;
  • мелену паприку і гострий перець.

Як готувати курятину в паніровці з чіпсів:

  • Нарізаємо вимиту курку, складаємо в глибоку миску і заливаємо соєвим соусом, після чого залишаємо на годину промаринуватися.
  • Викладаємо їх у тонкий поліетиленовий пакет, а потім подрібнюємо, розгортаючи качалкою.
  • Переміщаємо отриману масу в тарілку, змішуємо з борошном.
  • Збиваємо яйце зі спеціями. Сіль додавати не потрібно, оскільки в соєвому соусі вона міститься в пристойних кількостях.
  • Потім кожен шматок курятини в яєчну суміш, потім обвалюємо в паніровці і смажимо на сковороді.

На замітку. Є й інший варіант приготування цієї страви. Шматочки грудки в паніровці поміщаються на лист, застелений пергаментним папером, і відправляються в духовку запікатися.

З вівсяної крупи

Для приготування страви потрібно вівсянка, яку не потрібно варити. Тому перед купівлею продуктів слід звернути увагу на інформацію, прописану на упаковці.

Куряче філе в паніровці – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Щоб зробити курку в паніровці, знадобляться такі складові:

  • пакування курятини;
  • яйце;
  • стакан геркулесових пластівців;
  • сіль і приправи.

Як готувати страву:

  • Нарізаємо промиту курятину, трохи відбиваємо.
  • Збовтуємо в мисці яйце з сіллю і спеціями.
  • Подрібнюємо в кавомолці вівсяні пластівці і висипаємо на плоску тарілку.
  • Опускаємо шматки курки яйце, обвалюємо в паніровці і відправляємо на сковороду.

На замітку. При бажанні можна змішати вівсяні пластівці з гранульованим часником, сушеної зеленню та іншими спеціями. Все залежить від смакових уподобань господині і членів її сім’ї.

Картопляна паніровка

Приготування цієї страви вимагає чимало часу і терпіння, але результат того вартий. Курка в картопляної паніровці цілком зійде за самостійне блюдо, і піклуватися про гарнірі вже не доведеться. Достатньо буде подати до страви нарізані свіжі овочі та зелень.

Читайте також:  Закуски на день народження: 11 простих і смачних рецептів

Куряче філе в паніровці – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Для роботи знадобляться такі складові:

  • лоток курятини;
  • 5-7 картоплин;
  • яйце;
  • по 50-70 г майонезу та кетчупу;
  • трохи солі і улюблені приправи.

Етапи створення страви:

  • Нарізаємо курятину плоскими шматками, наносимо на неї суміш майонезу і кетчупу, залишаємо трохи промаринуватися.
  • Трьом сиру картоплю на тертці з дрібними отворами, а потім змішуємо з яйцем, сіллю і улюбленими спеціями.
  • На кожен шматок курки наносимо отриману масу спочатку з одного боку, а потім, обережно перевернувши, з іншого, після чого викладаємо в сковорідку.
  • Обсмажуємо м’ясо з обох сторін, поки картопля не стане золотисто-коричневою.

Увага! Такі відбивні повинні міститись тільки на гарячу сковороду, в іншому випадку картопляний шар відвалиться і прилипне до дна посуду.

Готуємо хрустку паніровку

Це ще один варіант приготування курки в хрусткій паніровці, для якої використовуються кукурудзяні пластівці. Можна підсмажити страву на сковороді або запекти в духовці, як зручно.

Куряче філе в паніровці – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Потрібні такі складові:

  • 3-4 шматка філе курки;
  • кілька зубців часнику;
  • яйце;
  • столова ложка сметани;
  • 120-150 г кукурудзяних пластівців;
  • сіль і улюблені приправи.

Як готувати курятину в хрусткій паніровці:

  • Нарізаємо курку, відбиваємо молотком через плівку.
  • Змішуємо пропущений через прес часник зі сметаною, наносимо вийшов соус на шматки птиці, даємо замаринувати не менше півгодини.
  • Збиваємо яйце з сіллю і приправами, насипати пластівці на плоску тарілку.
  • Замариновавшуюся птицю опускаємо спочатку в яйце, а потім у панірування.
  • Відправляємо відбивні на сковороду або в духову шафу.

Можна зробити страву ще смачніше, якщо додати до кукурудзяним пластівцям подрібнений твердий сир.

Курка в паніровці — безпрограшний варіант. Вона завжди виходить приголомшливо смачною, причому підготовка не вимагає особливих витрат часу і придбання дорогих продуктів. Але просте на перший погляд страву можна подавати не тільки в звичайні дні, але і робити до приходу гостей.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya