Курячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринаді

Курячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринаді

Ніжки курки в сметані, простий і ситний рецепт для домашнього столу. Готується легко та швидко, а з'їдається за хвилини з великим апетитом. Радимо спробувати приготувати це частування, як куряче м'ясо в сметанному маринаді, вам воно точно сподобається, і можливо ви будете його часто готувати на вечерю. Радимо запікати разом з гарніром з картоплі, щоб вийшла повноцінна страва, так само можна додати кабачків або баклажанів

інгредієнти

  • Гомілки – 1,5 кг.
  • Сметана – 200 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • Перець чорний – 0,5 г. л.
  • Половина лимона – потрібний сік
  • Часник – 5 давлених зубчиків, або сухого 1-2 ч. л.
  • Сіль – 2 год.
  • Олія – 3 ст. л.

Покрокове приготування м'яса у сметані

Курячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринаді

Перевіряємо наявність необхідних продуктів, збираємо все в одному місці

Курячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринадіКурячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринаді

Замішуємо маринад: додаємо в сметану сіль, спеції, часник і видавлюємо половинку лимона, добре перемішуємо.

Курячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринаді

Миємо гомілки під водою, даємо обсохнути

Перекладаємо маринад у миску з куркою

Курячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринаді

Перемішуємо руками, курку зі сметанним маринадом, промазуємо кожен шматочок

Курячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринаді

Накриваємо м'ясо кришкою або плівкою, залишаємо маринуватися на столі – 1 годину

Курячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринаді

Змащуємо деко рослинним маслом, рівномірно розкладаємо курячі ніжки, попередньо перемішавши їх ще раз, збираємо маринад, що залишився, і розмазуємо зверху

Робити все це, краще у гумових рукавичках

Курячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринадіКурячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринаді

Відправляємо курку, в розігріту до 180 градусів духовку, на 40-50 хвилин, запікатися до готовності

Курячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринадіКурячі гомілки у сметані, блюдо у сметанному маринаді

Час вийшов, дістаємо курку в сметані з духовки. Гомілки вкрилися золотистою скоринкою, а ніжне м'ясо, легко відстає від кістки, соковиті ніжки, можна подавати на обід чи вечерю, додавши картопляного гарніру та салат зі свіжих овочів.

Читайте також:  Смачніше, ніж вінегрет. Швидкий салат із буряка: готую за 5 хвилин до обіду чи вечері
DvaGusya