Знаєте, як виглядає ідеальна вечеря? Я ні, тому готуємо за старою схемою, курка з гречкою, як із найситнішим і найсмачнішим гарніром у духовці. Куряче м'ясо, чудовий дієтичний продукт, у поєднанні з довгим вуглеводом, виходить корисне блюдо. Запікаємо це все в духовці та подаємо на стіл, чоловік задоволений, діти ситі
інгредієнти
- Ніжки/гомілки – 1 кг.
- Гречка – 2 склянки
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2-3 зубчики
- Сік лимона – половинка цитрусу
- Спеції: чорний перець, приправа для курки, куркума, хмелі-сунелі – по 1 ч. л.
- Олія – 2-3 ст. л.
- Сіль – на смак (1 год. л.)
- Фольга – 40 мм.
Приготування гречаної страви з фото
Маринуємо м'ясо, вичавлюємо в нього, з половинки лимона сік
Я багато разів переконувалася, що м'ясний продукт, ставати набагато смачнішим, якщо його присмачити лимонним соком.
Далі додаємо ваші улюблені приправи, добре змішуємо і відставляємо на 30-60 хвилин.
Я промила гречку і просмажила її трохи на сковороді, але це за бажанням
Змащуємо ємність, яку можна відправити в духовку, олією
Подрібнюємо моркву з цибулею та часником, і рівномірно розкладаємо за формою
Зверху засипаємо гречаною крупою
Потім акуратно розміщуємо курячі гомілки, по можливості візуально красиво
Заливаємо гречку, п'ятьма склянками підсоленої гарячої води, можна окропом, пробуйте рідину на солоність
Накриваємо кришкою, а найкраще фольгою, як зробила я, то каша дихатиме
Відправляємо в розігріту духову шафу, до температури – 200 градусів, на 60 хв.
Важливо!
Через півгодини, перевіряємо на наявність рідини, якщо її немає, то додаємо ще півсклянки або склянку, і продовжуємо запікати, що залишилися 30 хв. Фольгою вже не покриваємо
Приготування смачного рецепту, курка з гречкою в духовці, підійшов до фіналу, гарнір просочився соками м'яса та ароматами овочів, і став ситною добавкою до запеченої курочки, розкладайте трапезу по порціях і подавайте на стіл.