Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Курячі нагетси з філе курки, смачний рецепт перекушування, з ніжного м'яса, обвалене в сухарях, і приготовленого в олії. Сама назва нагетси, у багатьох викликає погані асоціації, такі як фастфуд, шкідлива їжа, холестерин та інше. Все так і є, за одним винятком, домашні нагетси, це відсутність фаршу, в якому намішані, шкіра, жили, жир та інші продукти, властиві вуличній їжі. Готуйте вдома з натуральних продуктів і харчуйтеся правильно

інгредієнти

  • Курячі філе/грудка – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт. (велике, або 2 дрібні)
  • Молоко – 100 грн.
  • Куркума + коріандр + сіль – за смаком
  • Олія – від душі

Покрокове приготування грудки з фото

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Продукти, необхідні для приготування

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Промите та висушене філе, ділимо навпіл

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Половинку грудки, ріжемо ще навпіл уздовж

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Нарізаємо курячі смужки, на шматочки середньої ширини, поперек волокон

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Заздалегідь включаємо розігріватися, сковорідку з олією

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Солимо курку, добре перемішуємо, щоб кожен шматочок про солився

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Збиваємо в мисці яйце, додаємо приправи з молоком.

Спеції кладіть будь-які, не обов'язково куркуму з коріандром, чорний перець добре йде до курячого м'яса

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровціКурячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Приступаємо до смаження

Шматочки курки, вмочуємо в яйці, потім у сухарях, потім кладемо на сковорідку, все просто

Якщо ви бачите, що панування на шматочку обмаль, зробіть подвійну, ще раз в яйце і знову в сухарях

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Обсмажуємо курячі нагетси, приблизно по 3 хвилини, з кожного боку, до утворення золотистої скоринки

Куряче філе, м'ясо ніжне, легко пересушити, не затягуйте з перевертанням

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровціКурячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Спробуємо другий варіант, обвалювання в паніровці

Цей спосіб я підглянула у колег, для нього нам знадобиться борошно

Шматок філе, обмочуємо в борошні, потім у яйці, і вже потім у сухарях, при цьому паніровка, виходить трохи товстішою.

Який вам варіант ближче, ви зможете дізнатися лише тоді, коли спробуєте на смак обидва, та порівняйте

Чесно кажучи, я не помітила жодної різниці, і вдруге пробувати, напевно не буду, але ви спробуйте, може ви помітите

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Час смаження закінчився, курячі нагетси готові, кладіть їх на велику страву, і подавайте на стіл, не забудьте до них зробити простенький сметанний соус, або просто змішайте кетчуп з майонезом, і червоним перцем перцем

Курячі нагетси в кукурудзяному паніровці без масла

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

інгредієнти

  • Курячого філе – 500 гр.
  • Яйця – 2 середні
  • Кукурудзяні пластівці – 100 гр. (1,5 ст.)
  • Паприка – 1 год.
  • Сухий часник – 0,5 ч. л.
  • Борошно/крохмаль – 4 ст. л.
  • Зелень – на око
  • Сіль за смаком

Готуємо нагетси на деку по кроках без олії

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Збовтуємо в мисці 2 яйця, з додаванням чорного перцю та солі

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Подрібнюємо кукурудзяні пластівці

Поміщаємо їх у пакет щільніше, щоб не порвався, розрівнюємо на столі, і проходимо качалкою, або пляшкою

Пластівці беріть не солодкі, або злегка підсолені

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровціКурячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровціКурячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровціКурячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Додаємо різану зелень, ложку паприки, сухий часник, і трохи солі, добре перемішуємо, паніровка готова

Читайте також:  Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках з фото

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Ріжемо філе на нагетси, середнього розміру, перекладаємо в пакет

Додаємо 4 столові ложки борошна, трохи солі, і ретельно струшуємо, щоб курячі шматки добре обвалялися в борошні.

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровціКурячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровціКурячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровціКурячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Ставимо розігріватись духовку, на 200 градусів

Формуємо нагетси

Обмочуємо курячі шматочки в яйці, потім у кукурудзяному паніровці

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Застилаємо лист пергаментним папером, і розкладаємо курячі нагетси

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Відправляємо м'ясо, випікатися у духовку, на 20 хвилин, t – 200°С

Курячі нагетси на сковороді та в духовці в паніровці

Час приготування закінчено, курячі нагетси готові

Викладайте їх на велику страву, подавайте з вершковим соусом, або гострим кетчупом

Курка в паніровці для святкового столу

Склад інгредієнтів:

  • куряча грудка,
  • перець чилі,
  • сіль перець,
  • 150 мл вершків,
  • дрібно нарізаний зубчик часнику,
  • олія,
  • сухарики.

На гарнір до нагетсів:

  • Солодка картопля,
  • сіль перець,
  • оливкова олія

Для соусу:

  • 3 зубчики часнику
  • пучок кропу
  • 2 столові ложки вершків
  • 2 столові ложки майонезу
  • сіль перець

Як приготувати курячі нагетси вдома.

Нарізати курку невеликими шматочками. Посипати сіллю і перцем чилі. Залити курку вершками, поставити в холодильник, на 8-12 годин.

Покладіть сухарики в паперовий пакет і роздавіть їх валиком. Вийняти курячі шматочки з маринаду і обваляти в паніровці. Викласти нагетси на деко, застелене папером для випічки.

Очистити солодку картоплю і нарізати товстою соломкою. Скласти в миску, посипати сіллю з перцем і залити оливковою олією. Викласти на лист. Запікайте курячі нагетси з картоплею, 20 хвилин, при 200°C.

Приготуйте соус: змішайте всі курячі інгредієнти в мисці, приправте сіллю, перцем і різаною зеленню кропу.

Нагетси з сиром та кунжутною олією в паніровці

Список продуктів:

  • 1 куряча грудка (подвійна)
  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка панірувальних сухарів
  • 2 яйця
  • 8 листя базиліка
  • Олія для смаження у фритюрі

Інгредієнти для соусу:

  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 маленька цибулина
  • 1 жменя листя базиліка
  • 1 чайна ложка сушеного орегано
  • 1 банка нарізаних помідорів
  • 1/2 чайної ложки цукру
  • 1/2 чайної ложки солі

Спочатку приготуємо соус

Наріжте цибулю з часником та базиліком.

На сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте цибулю з часником. Додайте сушений орегано, і томіть, поки цибуля не стане м'якою.

Додати помідори, приправити сіллю з цукром, гасити кілька хвилин, доки соус не загусне. Нарешті додайте подрібнений базилік і дайте соусу охолонути.

  • Підготуйте курячі нагетси. Філе нарізати невеликими кубиками “на два укуси”.
  • Обваляйте курячі шматочки по черзі в борошні, збитих яйцях і панірувальних сухарях.
  • Покладіть свіже листя базиліка на гарячу олію (робіть це дуже обережно, тому що вода в листі може розбризкати олію).
  • Обсмажуйте нагетси кілька секунд, потім розкладіть на паперовому рушнику і дайте стекти жиру.

Покласти в теж масло, панірований сир, і обсмажувати близько 2-3 хвилин, до золотистого кольору.

Готові нагетси у фритюрі, подавати із заздалегідь приготовленим соусом.

Запечені курячі нагетси в кукурудзяних пластівцях з чебрецем

Склад продуктів на 4 порції:

  • 2 односпальні філе курячої грудки
  • 1 склянка молока
  • 1/2 склянки пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • сіль перець
  • 1/2 чайної ложки солодкої паприки у порошку
  • 1/2 чайної ложки гострої паприки у порошку
  • 1/2 склянки кукурудзяних пластівців
  • 4 столові ложки оливкової олії, або розтопленого вершкового

Покрокове приготування в олії

Філе нарізати на шматочки 2 см, приправити сіллю|соль|, перцем і перемішати.

Покришіть кукурудзяні пластівці в пакеті за допомогою кухонного молоточка.

У мисці змішати, однорідну масу, молоко з борошном, яйцем, сіллю і перцем з паприкою. Філе покласти в масу та перемішати.

Читайте також:  Борщова заправка на зиму – 8 дуже смачних рецептів

Плиту нагріти до 200 градусів. Великий лист, викласти папером для випічки.

По черзі вмочувати курячі грудки в панірувальну кукурудзу, і укладати рівномірно на лист. Посипати сіллю і збризкати рослинним або вершковим маслом (за допомогою ємності з вузьким наконечником, або змастити пензликом).

Запікати рівно 15 хвилин, після закінчення, курячі нагетси в паніровці з пластівців, повністю будуть готові.

Нагетси з курячого м'яса в рисовому паніровці

Страва з хрумких панірувальних сухарів і соковитої курки. Так і повинні виглядати саморобні курячі нагетси. Вони будуть чудові, якщо дотримуватися цього простого та швидкого рецепту. Я рекомендую ці курячі делікатеси, в панірувальних сухарях, для дитячих обідів, адже вони їм так подобаються.

  • Час приготування: 20 хвилин
  • Час смаження: 6 хвилин
  • Кількість порцій: 18 штук

Продукти для нагетсів:

  • 500 г курячих, очищених від кісток ніжок
  • 2 середні яйця
  • 2 столові ложки пшеничного борошна
  • 6 столових ложок панірувальних сухарів
  • чайна ложка солодкого перцю
  • підлога чайної ложки солі
  • кокосова або ріпакова олія для смаження

Для нагетсів найкраще підходять ніжки, а не грудки. Вимийте 4 гомілки, зніміть шкірку, зріжте кістки та жир. Наріжте смужками однакового розміру.

Детальний процес обсмажування

Підготуйте три миски. В одну насипте борошно, в іншу вбийте яйце, з сіллю та паприкою, а в третє блюдце, насипте паніровку.

Розігрійте велику сковороду із товстим дном. Налийте достатньо олії, щоб покрити дно. Обваляйте курячі шматки в борошняній суміші, яйці та панірувальних сухарях.

Обсмажувати по 3 хвилини з двох сторін до рум'яної скоринки.

Знявши нагетси зі сковороди, покладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Подавати курячі биточки з овочами, картоплею або рисом.

Як приготувати нагетси для вечірки

Нагетси, це маленькі, золотаві та хрусткі пиріжки з куркою. Запанувати, а потім засмажити у фритюрі, найкраще йдуть із соусами та салатами. Якщо не вважаєш калорії, то можна і зі смаженою картоплею.

Курку ми любимо за ніжний смак, і за те, що це універсальний продукт, підходить для смаження, гасіння та випічки. З курячого м'яса можна зробити і соковиті котлети, і ароматний шницель.

Курячі нагетси, чудово підійдуть, як холодні закуски. Їх можна взяти на пікнік чи подати на зустрічі з друзями, не розігріваючи.

Щоб підготувати домашні нагетси, нам знадобиться: філе курки, борошно, яйця, булочки, улюблені спеції (перець, часник, трави, імбир). Найкраще смажити на рафінованій олії, яка не згоряє і не димить.

Інгредієнти:

  • дві одношарові курячі грудки
  • 3-4 столові ложки пшеничного борошна
  • 1 столова ложка насіння кунжуту
  • 1 велике яйце
  • 3-4 столові ложки товчених сухарів
  • сіль та перець за смаком
  • сушені трави на око
  • олія для смаження

Приготування нагетців на сковороді

М'ясо вимийте, висушіть, очистіть і наріжте на невеликі шматки товщиною близько 1 см.

Збовтайте курячі яйця, в дві різні миски, насипте борошно і панірувальні сухарі, додайте в кожну насіння кунжуту.

Розігрійте на сковороді олію, шар повинен бути не менше 3 см, щоб курячі пиріжки добре просмажилися.

Шматочки курки, послідовно обваляйте у борошні, яйці та сухарях із прянощами. Смажте з кожного боку, приблизно по 2 хвилини, до золотистого кольору. Подавайте з улюбленим соусом або аджикою з помідорів.

Поради на кухні:

Замість пшеничного борошна, можна використовувати кукурудзяну, а яйця замінити на соєвий соус, курячі нагетси від цього тільки виграють.

  1. Нагетси також можна запекти в печі, при 170 градусах, протягом 7-10 хвилин (залежно від розміру курячих шматків).
  2. Коли курячі пиріжки будуть готові, складіть їх на паперовому рушнику, щоб стек зайвий жир.
Читайте також:  Фарширована курка в духовці цілком. 9 простих покрокових рецептів смачної страви до свята

Подавайте нагетси з улюбленим соусом чи салатом. Добре підходить класичний салат з помідорів з огірками.

Хрумкі курячі нагетси, по-французькому рецепту

Курячі нагетси – типова страва швидкого харчування, яку люблять наймолодші. Ми часто думаємо про це як про нездорову їжу, або про щось, що має мало спільного з куркою.

Є одна порада, ви можете приготувати курячі нагетси на своїй кухні. Завдяки чому ви будете впевнені, що приготовлена вами страва корисна для здоров'я.

Домашні курячі нагетси – це не що інше, як шматочки курки в паніровці. Найкраще для їх приготування використовувати курячі грудки. Їх можна приготувати кількома способами. Відомі всім популярні – смажені у фритюрі.

Але ми не так хотіли б готувати ці ласощі, для наших дітей чи друзів. Більш здоровою альтернативою може бути приготування в духовці. Це збереже їх соковитими та хрусткими.

Готувати їх дуже весело. Їжа – чисте задоволення. Оскільки їхнє коріння походить з фаст-фуду, ми можемо подавати їх з іншими інгредієнтами, пов'язаними з цією кухнею. До них добре підходять гострі, вершкові чи солодкі соуси.

Можна подати з популярним салатом із капусти, або просто з товченою картоплею. Панірувальні сухарі, також можуть бути приготовлені на наш розсуд.

Можна використовувати традиційні, або замінити подрібненими кукурудзяними пластівцями.

Необхідні інгредієнти:

  • куряча грудка – 700 гр.
  • склянка пшеничного борошна
  • склянка молока
  • 2 яйця
  • сіль перець за смаком
  • оливкова або вершкове масло

Приготування нагетсів у фритюрі

Філе найкраще для приготування нагетсів. Ретельно вимийте м'ясо та видаліть зайві прожилки.

Вирізаємо з неї довгасті курячі шматочки, шириною 3-4 см. Форму можна визначити за бажанням.

Покласти шматочки курки у миску. Збризкати оливковою олією, посолити і поперчити. Також можемо додати інші курячі спеції. Відмінно підійдуть різні види перцю та зелені (наприклад, орегано, майоран та базилік).

  1. Також можете додати приправу каррі. Ретельно перемішайте і поставте на 1 годину в холодильник.
  2. В окремому посуді зробити паніровку для нагетсів. Насипати муку|борошно| в миску і залити молоком, потім додати|добавляти| яйця, трохи солі і перцю. Все ретельно перемішати до отримання однорідної консистенції.
  3. Дістаємо м'ясо із холодильника. Занурюємо в яєчну суміш, ретельно перемішуємо, щоб інгредієнти добре просочилися.

Готуємо тарілку з панірувальними сухарями.

  • Вистеліть лист папером для випічки.
    Витягаємо з яєць курячі нагетси, і обвалюємо в панірувальних сухарях.
  • Слідкуйте, щоб панування не було надто густим, а лише покривало поверхню курячого м'яса.
  • Курячі шматочки, обвалені в панірувальних сухарях, викласти на лист.

Духовку слід розігріти до 190 – 200 градусів. Поставити до неї нагетси, випікати 30 хвилин.

Контролюйте процес приготування. Зверніть увагу, коли курку потрібно перевернути. Готуйте нагетси до золотистого кольору.

Курячі нагетси – досить проста страва, яка не потребує особливого досвіду на кухні. Ми можемо їх готувати разом із дітьми.

Страва ідеально підходить як закуска, або перекус на ходу, а також для різноманітності, основної страви на вечерю. Пропонуємо вам скористатися нашим простим рецептом курячих нагетсів і готувати їх тільки в домашніх умовах.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya