Черговий рецепт із серії що приготувати на вечерю смачно та ситно. І ще не мало важливо, щоб було швидко і просто. Дане блюдо саме з цієї категорії, в народі його ще називаю лінивий плов. Частування з рисом завжди мали великий попит, адже поєднання цього вуглеводу з м'ясом завжди вважалося корисним і поживним. Тож давайте зараз по-швидкому запечемо м'ясо з крупою в духовці
інгредієнти
- Курячі ніжки – 6 шт.
- Рис довгоозерний пропарений – 1,5 склянки
- Цибуля ріпчаста + морква – по 1 шт.
- Часник – 5 зубчиків
- Приправа для курки – 1 їдальня
- Паприка, куркума, чорний перець – 0,5 ч. л
- Сіль – 2 чайні л
- Вода – 3 склянки
- Олія рослинна для смаження
Рецепт приготування курячих гомілок з рисом
Натираємо ніжки приправою для курки, залишаємо маринуватися на 1 годину
Моркву нарізаємо кільцями, потім дрібною соломкою. Готуємо ми за принципом плову лише лінивого
Цибулю нарізаємо дрібним кубиком
Розігріваємо сковороду з маслом, пасеруємо цибулю на великому вогні 2-3 хвилини постійно помішуючи
Додаємо моркву, обсмажуємо ще 3 хв.
Додаємо давлений часник, перемішуємо
Додаємо промитий рис, паприку, куркуму, чорний перець і сіль.
Обсмажуємо всі разом ще 3-5 хвилин
Рис з овочами перекладаємо у глибоку форму для запікання
Зверху розкладаємо мариновані курячі ніжки
Заливаємо форму трьома склянками холодної води
Накриваємо фольгою. Відправляємо запікати в духовку на 1 годину, температура 180 градусів
Щоб курячі ніжки не виглядали вареними, за 10 хвилин до закінчення знімаємо фольгу і запікаємо далі до готовності
Запікання закінчено, лінивий плов готовий. Страва вийшла гарним і ароматним, а крупа розсипчастим і смачним гарніром до м'яса.
Подаємо плов у гарячому вигляді з овочевими салатами
Рис з овочами та курячими ніжками в духовці
інгредієнти
- Рис будь-який – 2 склянки
- Куряча гомілка – 8 шт.
- Цибуля, морква, перець болгарський – по 2 шт.
- Горошок зелений, помідори черрі – за бажанням
- Сіль, перець чорний – за смаком
- Твердий сир – 50 г
- Соняшникова олія
- Тепла вода – 4 склянки
Як приготувати курку в духовці по-швидкому
Натираємо ніжки сіллю з|із| чорним перцем, відставляємо на 30 хв.
Ріжемо дрібним кубиком цибулю, моркву. Обсмажуємо на сковороді 5-7 хвилин
Змащуємо форму олією, рівним шаром викладаємо промитий рис
Свержу вивантажуємо пасеровану цибулю з морквою
Ріжемо кубиком болгарський перець посипаємо зверху, додаємо зелений горошок за бажанням
Розкладаємо курячі ніжки, між ними помідори черрі так само за бажанням
Заливаємо чотирма склянками підсоленої води. Відправляємо запікатись на 1 годину в духовку при 180 градусах
Через годину посипаємо гомілки тертим сиром і запікаємо ще 5 хв.
Приготування закінчено, лінивий рис з овочами та куркою готовий. Подавайте блюдо у свіжоприготовленому вигляді прикрасивши зеленню та прянощами
Спробуйте цей простий і швидкий рецепт ситного обіду у духовці