Хто з нас не любить курочку з гарніром, а якщо ця смачна трапеза запечена ще й у грубці під сиром, то пальчики оближеш. Зараз ми приготуємо універсальну страву з кашею, яку можна поставити на святковий стіл, або нагодувати буденною вечерею сім'ю. Рецепт супроводжують класичні продукти, такі як обсмажену цибулю з морквою, і часник для аромату, традиційні спеції та маринад.
інгредієнти
- Гомілки – 6 шт.
- Рисова крупа – 1 склянка
- Перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Паприка + чорний перець + коріандр по 1 ч. л.
- Сир – 50 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Вода гаряча – 2 ст.
- Рослинна олія
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування гомілок
Готуємо продукти, м'ясо промиваємо і даємо обсохнути, овочі очищаємо від шкірки.
Крупу промиваємо під проточною водою і даємо їй стекти
Готуємо маринад для курки, з'єднуємо майонез із давленим часником, трьома спеціями та половинкою чайної ложки солі, ретельно змішуємо.
У готовому маринаді, обвалюємо куряче м'ясо
Накриваємо посуд харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
Наріжемо на дрібні квадратики цибулю, а перець із морквою на середню соломку
Морквину з цибулькою, обсмажимо в маслі на сковороді, до золотистого кольору
Приступаємо до формування страви, беремо жароміцний посуд і рясно змащуємо його олією.
На дно форми викладаємо рисову крупу, зверху обсмажені овочі
Далі рівномірно розкладаємо солодкий болгарський перчик, він додасть нашій страві, дивовижний аромат
Тепер укладаємо замариновані курячі ніжки
Вливаємо в ємність, дві склянки гарячої води, попередньо розмішавши в ній, половину чайної ложки солі.
Відправляємо форму з курочкою, в розігріту до 180 градусів духовку, на 40-50 хвилин, варто перевіряти рис на готовність.
Майже під кінець запікання, посипте поверхню їжі тертим сиром, і відправте ще на 5 хвилин до духової шафи
Ось смачна курка з рисом у духовці та готова, ситний ароматний та соковитий гарнір, стане чудовим доповненням до м'яса, саме час подати святкову їжу на стіл