Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Хто з нас не любить курочку з гарніром, а якщо ця смачна трапеза запечена ще й у грубці під сиром, то пальчики оближеш. Зараз ми приготуємо універсальну страву з кашею, яку можна поставити на святковий стіл, або нагодувати буденною вечерею сім'ю. Рецепт супроводжують класичні продукти, такі як обсмажену цибулю з морквою, і часник для аромату, традиційні спеції та маринад.

інгредієнти

  • Гомілки – 6 шт.
  • Рисова крупа – 1 склянка
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Паприка + чорний перець + коріандр по 1 ч. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Вода гаряча – 2 ст.
  • Рослинна олія
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт приготування гомілок

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Готуємо продукти, м'ясо промиваємо і даємо обсохнути, овочі очищаємо від шкірки.

Крупу промиваємо під проточною водою і даємо їй стекти

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Готуємо маринад для курки, з'єднуємо майонез із давленим часником, трьома спеціями та половинкою чайної ложки солі, ретельно змішуємо.

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

У готовому маринаді, обвалюємо куряче м'ясо

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Накриваємо посуд харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Наріжемо на дрібні квадратики цибулю, а перець із морквою на середню соломку

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Морквину з цибулькою, обсмажимо в маслі на сковороді, до золотистого кольору

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Приступаємо до формування страви, беремо жароміцний посуд і рясно змащуємо його олією.

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

На дно форми викладаємо рисову крупу, зверху обсмажені овочі

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Далі рівномірно розкладаємо солодкий болгарський перчик, він додасть нашій страві, дивовижний аромат

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Тепер укладаємо замариновані курячі ніжки

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Вливаємо в ємність, дві склянки гарячої води, попередньо розмішавши в ній, половину чайної ложки солі.

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Відправляємо форму з курочкою, в розігріту до 180 градусів духовку, на 40-50 хвилин, варто перевіряти рис на готовність.

Читайте також:  Риба під маринадом в мультиварці – 8 рецептів приготування

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Майже під кінець запікання, посипте поверхню їжі тертим сиром, і відправте ще на 5 хвилин до духової шафи

Курячі ніжки з рисовою кашею та цибулею в духовці

Ось смачна курка з рисом у духовці та готова, ситний ароматний та соковитий гарнір, стане чудовим доповненням до м'яса, саме час подати святкову їжу на стіл

DvaGusya